Jó ha izomlázam van?
Az elején még sokszor lesz.
Nekem is van, ha kihagyom egy időt és visszatérek az edzéshez vagy másik gyakorlatot próbálok ki.
Ugyanakkor NEM gond az se, ha később nincs izomlázad. Egy idő után már nem lesz izomlázad edzések után.
Ez tőled függ.
Nekem ha van izomlázam ráedzek, de ez nem olyan rettenetes izomláz mint ami akkor volt amikor elkezdtem.
Ha neked nagyon fáj, akkor visszavehetsz.
A lényeg az elején, hogy rendszeresen eddz és a jó formát tanuld meg.
Ha szokatlanul nagy terhelést kap egy adott izomcsoport, vagy új a gyakorlat, új a szög, bármi új, akkor kialakul izomláz. Ez tényleg kezdőként az első időkben igen gyakori lesz. Az izomláz egy mikrogyulladás az izomban, amiből regenerálódnia kell. Ha nem regenerálódik és ráedzel, akkor az a sérülések melegágya lesz, ráadásul fejlődni sem fog eredményesen. Éppen ezért az izomlázat ki kell pihenni, ki kell várni azt a pár napot, amíg az adott izom visszatér homeosztázisába. Utána mehet a következő edzése.
Az edzés csak egy dolog. Ha eredményt akarsz elérni, akkor fontos a helyes étrend, az alapos bemelegítés, a kielégítő nyújtás és az elegendő pihenés is. Ezek talán magánál az edzésnél is fontosabbak.
Első vagyok, beismerem, megengedően fogalmaztam.
Valóban, ne eddzél rá erősen, max egy egyszerű kardió/séta, amivel kicsit megemeled a szívritmusodat, hogy gyorsabban felépülj. Vagy sokkal kisebb terheléssel ugyanazok a gyakorlatok, az előbb említett ok miatt.
Például ha fekvőtámasztól van izomlázad, csinálhatsz falon fekvőt, ami nem nagyon megterhelő.
De egyiket se vidd túlzásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!