Meddig lesz izomlázam?
Tegnap 8 órát edzettem (HIIT és dinamikus jóga), és ma reggel alig bírtam felkelni az ágyból.
A terheléshez hozzá van szokva a szervezetem, de azért nem ilyen mértékben. :D
Ööö, lehet, hogy a válaszlehetőségek között nincs ott az igazság...
Ha rendesen megcsapod magad, plusz a nyújtás is elmaradt, simán lehet egy 4-6 nap közötti izomláz, főleg lábban, fenékben.
Masszírozgasd, próbáld lazán átmozgatni, az segít.
Köszönöm a tippet!
Elég intenzív nyújtásom volt utána, és edzés közben is nyújtottam többször is, ezek szerint nem volt arányban.
Lehet, hogy nem a mennyiségével volt baj, hanem a felosztásával.
Gondolom fenékben, és combban van legdurvább izomlázad.
Érdemes kikísérletezni a megfelelő kombót, ami a feneket, és a comb minden izmát is rendesen lenyújtja.
Én egy kemény lábedzés után ketté szoktam szedni a nyújtást egy álló, és egy ülő részre.
Az állóban van egy oldalra guggolásban nyújtás, sarkat fenékhez húzás, plusz a kedvenc: terpeszben a sarkaid mögé 20-30 cm-vel lenyúlsz és próbálsz minél jobban hátramenni, és ott megtartani.
Ülőben lábfej előrefeszítéssel, és hátrafeszítéssel is egy középre előredőlés, meg mindkét oldalra is.
Álló-ülő-álló-ülő egymás után, megvan kb 5 perc alatt. Másnap hálás lesz érte a lábad.
De mindenkinek más jön be. :)
Tényleg a fenekem és a combom hátsó része fáj a legjobban.
Legközelebb akkor így csinálom. :)
Megfogadtam a tanácsod és most toltam egy órát + utána nyújtás. Azért érzem még rendesen, de ez már inkább a kellemesebb fajta fájdalom.
Dél körülre egyébként jóval enyhült már a reggelihez képest, valószínűleg addigra egy részét kimászkáltam magamból. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!