Tegnap nagyon sokat setaltam es most izomlazam van. segitseg?
Figyelt kérdés
karanten miatt elegge elszoktam a hosszu setaktol, tegnap kb 20ezer lepest tettem meg, ami altalaban meg se konnyan csak na, karanten.
az egesz labam faj, a labfejemtol kezdve a fenekemig minden.
mit tehetnek ellene?
2020. júl. 8. 07:36
1/4 anonim válasza:
Ma is sétálj.
Lassan kezdd, kényelmes cipőben, igyál sokat. Nem kell ugyanazt a távot megtenned. Lehetőleg ne betonon.
A fenekedben izomlázat érzel, de pl. a lábfejedben nincs izom, ott inkább az inak, szalagok vannak enyhe gyulladásban.
Óvatos mozgatás segít majd - legalábbis amíg mozogsz (és bejáratódott), addig nem fog fájni.
2/4 anonim válasza:
Mivel az izomlázat az izmok mikrosérülései okozzák, a fő terápiája a pihentetés. De a vérkeringés élénkítése gyorsítja a gyógyulást. Tehát az tényleg jó ötlet, hogy valamennyit sétálj ma is, de sokkal kevesebbet, mint tegnap. Nekem a meleg vízben ücsörgés is jól szokott esni ilyenkor, és néha a nyújtás is segít, ha nem azonnal, hanem 2-3 nap múlva csinálom, foglalmam sincs, miért.
3/4 anonim válasza:
Nekem a nyújtás szokott segíteni, rendkívül hatékony.
A meleg víz is jó tud lenni.
Ha a nyújtást csinálod, érdemes nagyon alaposan csinálni.
4/4 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!