Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért nem volt még izomlázam?

Miért nem volt még izomlázam?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, sokféle sportot próbáltam már, nemrég kezdtem karatézni, előtte 4 évig judoztam. Nem egy "meghalós" típusú edzésen vagyok túl, de még soha nem volt izomlázam, pedig nem csak a sport miatt lett volna rá okom (megerőltetőbb biciklitúrák, kenuzások, kirándulások). Eddig nem kaptam rá értelmes magyarázatot, szerintetek mi lehet az oka?

2020. dec. 16. 22:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Izomláz főleg súlyzós edzéstől lesz. Ha kezdő vagy vagy ha a szokásosnál jobban megnyomod. Az izmon mikrosérülések keletkeznek amit meggyógyít a test és így lesz erősebb és nagyobb. Az állóképességi, erőnléti edzéseken inkább csak elfáradsz. Gyorsaságot, kitartást, általános erőnlétet fejleszti.
2020. dec. 18. 08:36
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ
2020. dec. 18. 11:23
 3/3 anonim válasza:
Tesitanarom mondta, edzésnél mindig amikor már úgy érzed nem bírod, akkor kell még ráhúzni egy kicsikét, és megtenni mindent ami a csövön kifér. Nyilván ha újra és újra izomlázat szeretnél, mindig át kell lépned azt a határt amit egyszer már kibírtál. Nekem az első izomlázam a hasamon egyszerű haspréstől volt, de oly annyira ráedzettem, hogy napokig alig bírtam járni. Viszont borzasztóan megérte, hiszen szép formás hasat értem el vele. (Persze már előtte is edzettem, és azóta is, viszont azóta sokkal nehezebb az izomlázat elérni). Tényleg csak kitartás kell, és egy cél a szemed előtt, ugyanis sokat segíthet az intenzivitáson. :)
2021. febr. 14. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!