Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Saját testes edzés 150 kilóval?

Saját testes edzés 150 kilóval?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Mint a kérdésben is látjátok jó nagy súlyom van, az érdekelne van-e olyan saját testes edzésforma amit tolhatok esetleg én is. 173 cm magas, 22 éves srác vagyok. Más mozgással, fogyással kapcsolatos tanács is jöhet. Köszi.

2020. aug. 14. 21:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes lenne egy dokival beszélned, mi az ami nem árt az izületeknek. De pl séták kezdetnek. Ill az étrendeden kellene változtatni.
2020. aug. 14. 21:21
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

Nem hinném hogy saját súlyodat bírnád emelgetni,elsősorban le kellene fogyni táplálkozással . Magyarán kevesebbet enni.

Krumplit,minden olajat dobj ki csodára ne várj.

2020. aug. 14. 21:38
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Először csak a napi rendszeres séta, gyaloglás, lehetőleg napi 30 perc, persze ha egyelőre az sok, akkor kezded, amennyivel kezded. Majd ahogy érzed, lehet az több is mint 30 perc.

Mellette lehet lépcsőzni, de ha az nincs, akkor helyben járás, akár óránként is először csak 100 lépést, majd növelheted. Ezt váltogathatod idővel magas térd-emeléssel, vagy sarok-emeléssel.

Ha van kerékpárod, az is jó, napi 1-2 óra, amennyit bírsz...

És persze a kaja, és a víz amire erősen oda kell figyelni.

Ekkora súlynál valóban célszerű orvos, egyéb szakember tanácsát kikérni, mert a rosszul megválasztott étkezés/mozgás akár többet árthat, mint segíthet.

2020. aug. 14. 21:42
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Osztom én is, amit a kettes mond! Saját testsúlyoddal semmiképpen ne edz így! Először sétálj inkább gyorsabb tempóban, és még csak ne is fuss, mert a szívedet és a térdízületeidet nagyon leterheled vele! Szóval először csak séta, vagy esetleg bicilklizés még, de ne fuss és ne is próbáld meg ekkora súllyal a saját testsúlyos edzést! Én is hasonlóan kövér vagyok, mint Te, szóval tudom, hogy miről beszélek:)
2020. aug. 14. 21:43
 5/11 anonim ***** válasza:
12%
Lemaradt még a húst is felvágottat is zárd ki az étrendből .
2020. aug. 14. 21:52
 6/11 anonim ***** válasza:
5%
Előbb fogyj le.
2020. aug. 14. 21:58
 7/11 A kérdező kommentje:
Szomorú hogy ezek szerint nem csinálhatok ilyesmit :/ de köszönöm a tanácsokat. Fogyáson már gondolkodom egy ideje
2020. aug. 14. 22:08
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Először lassú egyre fokozatosabb séta,vagy bicikli (jó idő van kint) vagy szobabicikli, és egyéb kardió gép a legalacsonyabb fokozaton.

Klasszik saját testsúlyos edzést egyenlőre felejtsd el és edz kis súlyokkal.

2020. aug. 14. 23:06
 9/11 anonim válasza:
100%

Első lépéseként menj el a háziorvosodhoz, hogy utaljon be cukorterhelesre és laborra. + Mérjen le,mert ha lefogysz, akkor utána TB alapon a bőrt így le tudod muttetni magadról!!

Ha azok oké, akkor kezdődhet a meló.

Gondolom 22evesen meg nem teheted meg, de ha esetleg igen, akkor mindenképpen fogadj személyi edzőt legalább az első pár hónapra. Igenis van sok gyakorlat, amit csinálhatsz és kíméli az izuleteidet, de ezeket csak edzővel szabad, aki a pontos kivitelezésre megtanít.

Először valószínűleg kileszel, mint a szar, szedulsz, levegőért kapkodsz, vorosodsz, de ez mind szépen javulni fog (eleinte elég látványosan is).

Kaja; első körben iktasd ki a cukros üdítőket, vagy legalábbis csökkentsd a felére. Ne nagy megreformalasokba kezdj bele, mindent szépen lassan iktass ki az etrendedbol. Először az esti nasi, aztán az esti 3-4kiflit vmi kevésbé hizlalora csereld le stb..

De sztem dietetikushoz is beutalnak, aki fog neked segíteni elindulni ezen az úton.

Én 130+kg-val kezdtem, hetente 3x edzek és a kaját visszafogtam, de semmi onsanyargatas és szépen megy lefelé...kitartás! De ne csak ekorul forogjon az életed.

22 évesen még nem fogja fel az ember, H mekkora súlya van (nemcsak szó szerint) ennyi kg-nak, hanem hogy ez az egész szemelyisegedet, elettartamodat mind-mind rombolja!

2020. aug. 14. 23:18
 10/11 anonim ***** válasza:
74%
Sportorvossal, személyi edzővel és egy dietetikus szakemberrel kellene konzultálni. Ők ki tudják számodra alakítani a megfelelő protokollt.
2020. aug. 18. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!