Vannak akik gyúrnak és tojást isznak, de azt, hogy?
Én konkrétan ezt az avidinos dolgot nem is tudtam, csak hogy nem emészted jól.
A falusi sráccal meg nem hiszem, hogy egy csajon összekapnék, és a csinos szép lányokat szeretem, nem a malacarcu erzsikét a szomszédjányt:D:D
Ő kezdte.
A tojásról meg annyit, hogy az tény régen divat volt.
Amikor én kezdtem, magyarországon ugyanannyiba kerültek a tápkiegek mint ma, sőt a fehérjék még nem is voltak ilyen 3-4 ezres árkategóriában hanem 6-7ezer volt egy kis doboz, na most gondoljátok el, mennyit ért 10 éve az a pénz.
ÉS a teremben sokan itták a tej-tojás-szölőcukor turmixot.
Manapság meg már kiderült, hogy edzés után se a nyers tojás, sem a tej nem jó. Ennyi.
Haxor, én is falusi vagyok, ha megkérlek ne általánosíts! :)
Viszont utánaolvastam. Több helyen említették a szalmonellát amit én is. Mint kiderült nem csak a haja tartalmazhatja a vírust hanem maga a fehérje is. Bár tény, hogy a csirkekakitól függ a legjobban. A másik probléma az un. avidin nevű anyag ami gátolja a fehérje felszívódását, ami hő hatására "inaktiválódik".
"És ami testépítő szemmel, vagy fejjel a legégbekiáltóbb, az az, hogy a tojás fehérje-frakcióinak egy része nyers állapotban gyakorlatilag emészthetetlen. E frakciók a hő hatására denaturálódnak, mely szerkezet változás ez esetben hasznos. A főtt tojás ilealis emészthetőség 90,9 +/- 0,8 %, míg a nyers tojás esetén ez az érték csupán 51,3 +/- 9,8 %. " forrás: [link]
Nekem van ismerősöm aki nyersen issza a tojást igazából sohasem kaptunk össze rajta, hogy én meg megfőzöm. Lassan 3 éve issza kakaóporral meg tejjel eddig semmi baja nem volt tőle. Tehát az elmélet azt mutatja, hogy jobb megfőzni, viszont csekély a fertőzés esélye, de nem elhanyagolható. A válaszom továbbra is, hogy jobb az megfőzve :D.
Tejről már olvastam, hát abban végképp nem tudok állást foglalni. Majd egy másik kérdésnél azt is megnézem :)
bocsi.
Ezt egyszer már írtam:
"Végezetül:nincs bajom a vidékiekkel de az ilyen rüszmetegeket biztosan deportálnám vagy bedarálnám komposztnak "
nem a vidékiekkel van baj, hanem a tarparasztokkal:D
Amúgy a tej a tejcukor és a zsír miatt szintén zavarja az emésztést:D
Ennyi, jobb biztosra menni.
köszi a válaszokat:DDD
14/L
nem pattogok te kezdted a hülyézést.
Nem tudom milyen 80 kgos gyereket látsz, de lehet ezt is beképzeled mint azt, hogy 193 centis 105 kilós testépitő vagy:D
Amugy miért olyan fontos neked a testtömeg indexem? Én nem fenyegetőzöm itt a testsúllyal meg akármivel, nektek vidékieknek az van az agyatokban, hogy jó nagy vagyok 105 kiló színháj oszt én vagyok a legerősebb.
Pedig elmondom ismerek olyan 60 kilós gyereket aki halomra verne.
ÉS amugy ha kiváncsi vagy annyira, nem vagyok hazudós, 100 kg felett vagyok én is, lehet csak 178 cm vagyok de egy nyitott tenyerest kapnál megszédülnél. Soha nem ütöttem meg senkit ököllel, téged sem foglak. De a bizonyítékként itt egy kép is:
És nálam a 100 kg izomban mérhető, lehet most kissé össze is vagyok menve, de fekvenyomásban pénzben is fogadok veled, hogy legalább 50-nel többet nyomok mint te. És ez az összemenés is azért 47-48 cm-es bicepszet jelent.
De nekem ez az utolsó írásom itt, szájkaratésokkal nem foglalkozom. Jó étvágyat a nyerstojáshoz.:D
Jó nagy állat vagy clint! :D Minden tiszteletem a tiéd. Csak a fejed olyan furcsán kocka nem? :) Ne mérgeld magad rajta biztos épp most jött meg a kedves előtted válaszolónak.
"Amúgymeg egyszer elmehetnél egy falura nem tudom mit kezdenél ott én már ott is voltam." Hát ezt nem értem :) miért, mondtam én is kis faluban lakok nincs itt semmi extra, max csak reggel amikor kerékpározok vigyázni kell a csirkékre át ne mennyek rajtuk. De ha meg már átmentem akkor meg már nem hagyom, jó melle van attól még, hogy a nyakán van egy kerék nyom :). Viccet félretéve az ember az ember falun is városban is. Mind a két életnek megvan az előnye és a hátránya is. Jó ilyen kis falun élni (1700 fő) csak kevés a jány :).
tegnap 23:35
Tanulj már meg írni te csempeszájú g*ci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!