Vannak akik gyúrnak és tojást isznak, de azt, hogy?
konkrétan a szalmonellát én úgy tudom a tojás héjáról lehet elkapni. A tyúk-csirkeszartól:D De ennek kevés az esélye, hogy elkapod, én inkább az emésztés miatt tartom feleslegesnek nyersen fogyasztani.
De kis barátom én amúgy pesti vagyok, és inkább tápos vagyok mint egy szalonna-kolbászzabáló gumicsizmakandúr.
Nyugodtan egyet nyersen a tojást, menj ki a tyúkjaid talán már meg is tojtak:D
(semmi bajom a vidékiekkel, nagyapám is az, csak valahogy vissza kell szólni az arctalanul vagánykodóknak is:D)
Jolvan, nem akartam beleszólni, de tudod mit? Gyere bazeg és szemtől szembe pampogj. Lehet a kapálástól és disznóvágástól keménynek érzed magad, de garantálom kapsz egy olyan sallert hogy egy hét múlva ébredsz fel.
Bár ahhoz fisi fosi vagy, hogy arccal dumálj.
akkor segítek
body.builderen kérdés:
Megtudnátok mondani,hogy 6 db nyers tojásfehérjében kb.hány gramm fehérje van?Tudom,hogy ez függ a nagyságtól.Közepes tojásról beszélek.Megköszönném a választ.Még azt is mondjátok meg,hogy káros-e ha nyersen fogyasztok napi 20 tojásfehérjét.Természetesen nem egyszerre hanem elosztva a nap alatt.
Válasz (2009. 03. 27.)
Kb 20 g lehet. Ne edd nyersen, mert:
- fertőzésveszélyes
- meg sem tudod emészteni rendesen, van benne egy avidin nevű enzim ami ezt gátolja, és ami a főzés során bomlik le
de ha annyit beírsz google-ba hogy nyers tojás kiad mindent.(tanyán nincs google?)
.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!