Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a vélemény a szabálysértési...

Mi a vélemény a szabálysértési tv szigorításáról lopásnál?

Figyelt kérdés

Konkrétan arra gondolok h a jelenleg szabsértési kategóriába eső kisebb (20 ezer alatti) lopásokat ne pénzbüntetéssel büntessék, hanem azt is 1-2-3 napos börtönnel ..

Sztetek normálisak ezek ?

Annyi bolti szarka van, hogy nemtom ki az aki szabadon marad :)

Na meg ennyire azért tán mégse lehet drasztikusnak lenni, és minden szabsértésnek és bűncsleekménynek megvan a maga súlya, ne essünk túlzásokba sztem.

Nem azért mert én bolti szarka vagyok, de őszintén remélem, hogy semmi nem lesz az egészből.

2010. júl. 6. 09:45
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:

"Na most aki komolyabb munkával rendelkezik, és bezárják egy ilyen ökörségért"

Te is az rtl kubon nevelkedtél? Ha nem tűnt volna fel nem azok szoktak lopkodni akiknek becsületes munkájuk van hanem a munkakerülők. A jövedelmeből eddig is le lehetett tiltatni ha vki bűncselekményt követett el. A baj azokkal van akiknek nincs jövedelmük mert a segélyből családi pótlékból nem lehet levonni és ezek szoktak jellemzően lopni.

2010. júl. 6. 12:05
 22/54 anonim ***** válasza:
33%

"és szociológiai tény h a szigorítás soha nem eredményezi az elrettentő erőt, tehát ezen meg kár is vitatkozni."

Ez max a liberalistáknál szociológiai tény.

Amúgy köztudott hogy az emberek nevelésére 2 lehetőség van: A büntetés és a verés. Ha pl a tizenéves bolti tolvajt gumibottal jól összevernék a rendőrök utána fogadjunk hogy kétszer is meggondolná legközelebb hogy lopjon-e megint.

2010. júl. 6. 12:11
 23/54 A kérdező kommentje:

12:11 azta mindenit, te egy rendkívül értelmes ember vagy ...

csak oké, induljunk ki ebből, na mondjuk oké, csak tudod az a gáz h olyanok akarnak "megnevelni" vkit akik aztán a legjobban sárosak ? csak mert ismerve a mai magyar rendőrséget, ugye minimum vicces a helyzet

ez olyan mint amikor a tesco biztonsági őrök hű de megfogják aki evett a sajtos kifliből, aztán meg szinte már köztudott h a legszervezettebben ők hordják szét az áruházat

(most csak egy példa)

és akkor más példét nem is mondok

aztán meg hát hajrá jogállam, ez aztán a megoldás ... tudod sztem meg az itt a nagy baj, h vannak olyan emberek akik úgy gondolkodnak mint te, ezzel a felfogással baromi nehéz végre európai szintre kerülni, és sajnos nem vagy egyedül, tudom

szóval nagy bajok vannak itt sajnos az emberek agyával is, vagy talán elsősorban azzal

és ne haragudj, de tudod szocuiológia pedig csak egy van, tudomásom szerint nincs külön liberális szociológia, csak egy cseppet nézz utána pár dolognak, de még ha így is lenne, akkor egy újabb területre érkezünk .... mi lehetne más út a XXI sz-i európában mint a liberalizmus? na nem az amit annak csúfolt az elmúlt rendszer, hanem ami valójában a lényege és ami normális nyugati államokban kizárólagos jelleggel létezik ? ne haragudj, te is diktatúra-párti vagy ?

2010. júl. 6. 12:22
 24/54 A kérdező kommentje:
lehet ám h csak álmodtam, nem is tom
2010. júl. 6. 12:31
 25/54 anonim ***** válasza:

12:22 "ez olyan mint amikor a tesco biztonsági őrök hű de megfogják aki evett a sajtos kifliből, aztán meg szinte már köztudott h a legszervezettebben ők hordják szét az áruházat"

köztudott... persze, esetleg a teszkó dolgozók hordják szét némely áruházat, de nem a vagyonőrök (mert egyébként így hívják őket). Sőt, mondok egy érdekeset, a vagyonőrök nem is a teszkó alkalmazottjai, hanem biztonsági cégeké, úgyhogy ha bármit megmozdítanának minimum börtön, de mindegy, nem ez a lényeg.

Azt meg én is pofán vágnám aki zabálja a sajtos kiflit mielőtt kifizette, nem tudom egyeseknél miért olyan természetes dolog az, hogy "majd kifizetem", miért kell neki esni, ja mer vagyány ok bocs.....

"csak oké, induljunk ki ebből, na mondjuk oké, csak tudod az a gáz h olyanok akarnak "megnevelni" vkit akik aztán a legjobban sárosak ? csak mert ismerve a mai magyar rendőrséget, ugye minimum vicces a helyzet" a vicces az, hogy egy libsi általánosít! nem minden rendőr sáros, sőt a nagy részük becsületes, és egyébként is kit érdekel hogy ki mit csinált ha ő az aki rendet tud teremteni

2010. júl. 6. 13:08
 26/54 anonim ***** válasza:
61%

"ez olyan mint amikor a tesco biztonsági őrök hű de megfogják aki evett a sajtos kifliből"

hát elég gusztustalan is hogy egyesek a gyerekükkel megcsócsáltatják a kirakott pékárut amit utána a másik ember ha nem figyel pénzért megvesz :( ez szted az európai viselkedés?

"és ne haragudj, de tudod szocuiológia pedig csak egy van"

van csak sokan érzelmi szimpátia alapokon akarnak itélkezni télleg nagyon szomorú hogy a szegény cigány gyerekek éheznek de azért ne nekünk kelljen már szenvednünk meg eltűrnünk ezek defektes dolgait azért mert pár ember nem ismeri az óvszert és dolgozni meg nem akar. Sztem az ilyen mentalitású emberekkel van baj nem a rendpártiakkal. Mi is csak emberek vagyunk jogunk van a békés kultúrált körülményekhez és szeretnénk civilizáltan élni. Nem pedig állandóan a zsebünket fogni hogy ne tűnjön el belőle a pénztárca. Lehet hogy a romáknál a magántulajdon fogalma nem ismert de európában igen, és ezt a fajta balkáni viselkedést úgysem fogják tolerálni a végtelenségig az emberek. Addig kéne ennek véget vetni amíg a tömegelégedetlenség nem a szkinheadekben és "előbb lőni aztán kérdezni" típusú törvényekben fogja látni az egyetlen kiutat.

2010. júl. 6. 13:27
 27/54 anonim ***** válasza:

"mi lehetne más út a XXI sz-i európában mint a liberalizmus?"

Például a konzervatív jobboldali politika. Ahol a dolgozó értékteremtő emberek érdekeit képviselik nem az ingyenélő eltartottakét. A liberalizmus egy utópia. A zavarosban halászó bűnözőknek a melegágya. Szabad lopás, politikusbűnözés, Hagyó-féle korrupciós esetek, cigánybűnözés, melegfelvonulás, anarchia, stb. ezek a jellemzői.

Mindig a legagyobb szabadságból lesz a legnagyobb szolgaság. A országnak államnak azokból az emberekből van pénze akik vmilyen termelő tevékenységet folytatnak. Akik nagyobb hasznot hajtanak a társadalom számára nagyobb juttatást, akik kisebbet kisebb juttatást kapnak. Ez mindig így volt a történelem során és mindig így is lesz. Ezek a "lehet másképp" féle demagóg szlogenek életképtelenek. A múlt században már tapasztalhattuk hogy a szép ideológiák elméletek a gyakorlatban nem működőképesek és hová vezetnek. Senki sem h ülye hogy öntudatból dolgozzon vagy a mások érdekeiért.

2010. júl. 6. 13:43
 28/54 anonim ***** válasza:

"Hagyó-féle korrupciós esetek, cigánybűnözés,

Természetesen Orbánék vagy Antalék alatt nem voltak korrupciós esetek, meg nem lopott senki

melegfelvonulás,

Ez miért is baj?

anarchia, stb. ezek a jellemzői

Ja, én pl most lőttem agyon három embert a csizmájukért.

2010. júl. 6. 13:46
 29/54 anonim ***** válasza:

ma 13:46

Senki nem mondta hogy Antallék Orbánék tökéletesek voltak.

Az irányt nézzed és az ebből adódó következményeket. A liberalizmus ugye a "nagy lazulás" mindenkinek mindent szabad és egyre inkább mindent. Ez oda vezet hogy egyre több lesz a normális értékektől (munka, család, becsületesség) eltérő ember. És ez egyre elfogadottabb lesz. Ez nem jó.

2010. júl. 6. 14:21
 30/54 anonim ***** válasza:

59

Szerintem meg az nem jó, hogy valaki kitalálja, mik a "normális értékek", és aki attól eltér, az hörr.

2010. júl. 6. 14:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!