Kötelességem-e beengedni a szomszédot hogy szépítse a háza oldalát?
Alapjáraton megtenném, de nem vagyok otthon.
Augusztus 31-én jövök haza. A szomszédom pedig Aug 06-7-8.-án szeretne átjönni hogy csinálja.
Megmondtam neki hogy ezért Angliából nem repülök vissza (csak ha fizeti), és nem is postázok el neki a kulcsról egy másolatot.
Eddig nem voltunk rosszba, egyszer régen már átjött ilyesmiért, beengedtem, megcsinálta amit akart pár óra alatt és elköszönt, akkor nem volt gond, de most hogy megtudta már a feljelentéssel is dobálózott, mert hogy ezt előírja a törvény, hogy be kell engedni.
Mellesleg én még azt is mondtam neki hogy átmászhat, csak ha nem tud vissza, akkor sem repülök haza :D
Tehát: Mi lesz ha nem jövök haza Aug31-ig, és csak utána tudom átengedni?
#12-nek:
A kedves szomszéd kezdte a rosszindulatot avval ,hogy feljelentéssel fenyegetőzött! Hogy is van? Amilyen az adjon-Isten,....
Természetesen azután kezdte hogy mondtam nem fogok hazarepülni csak ezért.
Amúgy nem is fogok.
"Szorgalmi jog és igen, köteles vagy beengedni."
Van bejegyezve szorgalmi jog a tulajdoni lapon?!
Ne akarjatok már olyan k..va okosak lenni! Ha én lennék a szomszédja, nagyon hamar fontolóra venné a költözést!
#18 vagyok:
A telekhatárodon belülre csak indokolt estben, hatósági segédlettel, hatósági tanú jelenlétében jöhet be, ha te azt nem engeded! Ha tiltás ellenére bejön, fizikai erőszakot alkalmazhatsz a jogos védelmi helyzet keretein belül, megkísérelve az eltávolítását! ITT EGY PONT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!