Apasági tesztet tudok csináltatni a feleségem beleegyezése és tudta nélkül? Jogilag hogy van?
Most itt elmondom őszintén, az a helyzet, hogy a 3 éves kislányomnak szerintem nem én vagyok a biológiai apja, és ez nem hagy nyugodni hetek-hónapok óta.
Ha például titokban, álmában levágok egy kis hajtincset, az elég egy DNS teszthez? Vagy nyálminta kell? És így meg is csinálja ezt egy labor, vagy ennek így van jogi akadálya?
Volt/van valaki hasonló helyzetben?
Köszönöm előre a válaszokat
"ha holnaptól kötelező lenne az apasági teszt persze ingyenes lenne a családok 30% idegbajt kapna"
Azám. Kiderülne, hogy apukának van még pár gyereke itt-ott.
#13, az pont nem, lévén a gyerek, és az ő apjaként anyakönyvezett személy DNS-ét vetik össze. Amit te akarsz, ahhoz minden(!) ember DNS-ét tartalmazó adatbázison kellene kereséseket indítani... az meg egyfelől még jó ideig nem lesz (remélhetőleg SOHA, és nem ezért az apaság-témáért), másfelől azt tényleg csak hatóság végezhetné.
Nem, ezzel azok a közönséges csaló anyucikák buknának le, akik a párjukat tévedésben tartva fosztogatják. Viszont sajnos a mai törvények szerint ezt visszaperelni akkor se lehet tőlük, csak a továbbiakra nézve lehet megszüntetni a bűnöző életmódjuk folytatását. Kicsit tisztulna a világ...
Ééés idejön sírni a sok nőgyülölő....
Én úgy tudom hogy tudsz csináltatni az anyuka beleeggyezése nélkül is. Egyébként ahogy az egyik válaszoló írta van olyan hogy a gyerek inkább más rokonra vagy felmenőre hasonlít mint a szüleire.
Tudsz.
Én azt mondom, ennyit megér a lelki béke.
Másrészt a vizsgálatok kb 70%-a ki szokta dobni, h jogos volt a gyanú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!