Elvált szülők vagyunk, a gyerekeimnek szeretnék személyi igazolványt csináltatni. Kell hozzá az apa beleegyezése, esetleg személyes jelenléte?
Nem
Személyihz elég az egyik szülő..
Egyébként az apa engdélye nélkül epnem igazán vihetnéd ki az országból, hiszen mi garantálja, hogy tenyleg nem csempeszed.......de a 2 nem függ össze
Én a személyit egyedül csináltattam, az útlevelet még ketten, de ha van határozatod hogy nálad van elhelyezve a gyerek, akkor elég vagy te is az útlevélhez.
Ezt onnan tudom, hogy amikor a személyit akartam volna csináltatni, az ügyintéző először félreértette és azt hitte útlevél kell, ő mondta, hogy adjam a válásról a határozatot, csak akkor csináltathatom az útlevelet.
Az előzőnek: azért egy napos bécsi kirándulás nem olyan, amihez a másik szülő engedélye kellene. Kiköltözéshez igen, nyaraláshoz, kiránduláshoz nem.
6 persze..
Így logikus. Másrészt ki garantálja,mhogy haza is hozzák az "egy naposról.?
Ne magadból indulj ki, ténylge ne.. Vannak elvetemült emberek akik szülőknek nevezik magukat.. Így a szabaly nem tud különbséget tenni, hogy mí a terv....
Egyébkent elviekben eun belül nem lehet gond, mégis állandőan kevernek a törvényekkel, szabályokkal.. Elég azt követni
Ahogy írtam, eun belül nincs gond.. Egyébkent minket a vonaton simán ellenőriztek...Ausztriában is és Németországban is, amikor busszal mentünk azon is....
Persze autóval kis esély.. És tényleg kiröhögik.. Az elméleten volt a hangsúly, hogy elvileg kellene az engedély.. Az mas kérdés, hogy nincs értelme...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!