Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Apasági tesztet tudok csinálta...

Apasági tesztet tudok csináltatni a feleségem beleegyezése és tudta nélkül? Jogilag hogy van?

Figyelt kérdés

Most itt elmondom őszintén, az a helyzet, hogy a 3 éves kislányomnak szerintem nem én vagyok a biológiai apja, és ez nem hagy nyugodni hetek-hónapok óta.

Ha például titokban, álmában levágok egy kis hajtincset, az elég egy DNS teszthez? Vagy nyálminta kell? És így meg is csinálja ezt egy labor, vagy ennek így van jogi akadálya?

Volt/van valaki hasonló helyzetben?

Köszönöm előre a válaszokat

2017. márc. 9. 22:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
27%
Nem tudom, lehetséges-e, de a feleséged helyében ez ok lenne arra, hogy elváljak töled. Ha ennyire nem bízol benne, akkor az egész házasság nem ér semmit.
2017. márc. 9. 22:11
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Megcsináltathatod, de ha mégsem a tied a kislány és jogi útra akarsz lépni, akkor hivatalosan is meg kell ismételni.
2017. márc. 9. 22:11
 3/22 A kérdező kommentje:

1-es válaszoló

Nézd, én a lányomnak nem akarnék semmi rosszat, mert nagyon szeretem, esténként én mesélek neki, játszom vele, ha későn érek haza mindig felkel hogy engem lásson elalvás előtt.

Ezért balhét sem akarok.

Viszont nagyon nem hasonlít rám, sem a feleségemre.

De valakire, akit én is ismerek/ismertem régebben, na őra nagyon.

Úgy érzem jogom van tudni, mi az igazság.

2017. márc. 9. 22:17
 4/22 anonim ***** válasza:
30%
Én nem értek hozzá, de megkérdezhetem, hogy miből gondolod ezt? Elég súlyos vád.
2017. márc. 9. 22:17
 5/22 anonim ***** válasza:
37%

Rengeteg olyan gyerek van, aki nem hasonlít a (biológiai) szüleire, hanem valamelyik ösre, akire senki sem emlékszik.

De ha feltételezed, hogy a feleséged megcsalt, akkor már nincs meg köztetek az a bizalom, ami egy házasságban szükséges.

Ezen kivül ha kiderül - márpedig kiderül a legtöbb esetben -, hogy ilyen tesztet csináltattál és a gyerek a tiéd, akkor igencsak megnézheted magad, mert a gyereket és a feleségedet elveszted, mindenféle ok nélkül.

2017. márc. 9. 22:20
 6/22 anonim ***** válasza:
43%
Hát basszus, akkor ennyi erővel lehet, hogy nem is a nejed az anyja, hisz rá sem hasonlít.
2017. márc. 9. 22:27
 7/22 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, simán meg lehet csináltatni, 2 nyálminta kell hozzá, és ha nem otthonra kéred az eredményt hanem mondjuk egy postafiókra vagy a melóhelyedre ki se fog derülni, lévén a vizsgálat anonim, ahol a labor a beküldött minták közötti rokonságról nyilatkozik.

Éppen ezért, ha az derül ki, hogy nem te vagy az apa, akkor választás elé állíthatod a feleséged, hogy vagy elismeri, hogy más is lehet az apa (mással is volt szexuális kapcsolata a teherbe esés idején) és akkor ez így elég az apasági vélelem hivatalos megdöntéséhez, vagy a bíróság kötelezi, és ha ugyanaz az eredmény, akkor fizet kb 200 eFt-t a hivatalos 3 pontos vizsgálatért...

2017. márc. 9. 22:31
 8/22 anonim ***** válasza:
65%

Kötelező "tanmese": https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..

Jól látható, hogy a hölgyek jó része még akkor is a férjet támadja, ha valójában nem is ő az apa... na, ennyire szabad rájuk hallgatni ebben a kérdésben...

2017. márc. 9. 22:36
 9/22 anonim ***** válasza:
0%
Tudsz, de teljesen fölösleges. Teszt nélkül is meg tudom mondani, hogy nem a tiéd és ez teljesen biztos.
2017. márc. 9. 22:49
 10/22 anonim ***** válasza:
90%
ha holnaptól kötelező lenne az apasági teszt persze ingyenes lenne a családok 30% idegbajt kapna
2017. márc. 9. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!