Forevernow kérdése:
Szülői jogokról való lemondási nyilatkozatot hol kell csináltatni?
Figyelt kérdés
Most megyek egyetemre, anyám levette rólam a kezét.. Egy pályázathoz azt írták kritériumnak, hogy "gyámsága nagykorúság miatt szűnt meg".. Gondolom erről kell valami külön nyilatkozat.. Tudnátok segiteni, hogy merre induljak?2015. aug. 9. 23:25
1/7 anonim válasza:
Ilyen nincs. Nagykorú vagy, ezt igazolja a személyigazolványod. (Szülői jogokról egyébként sem lehet csak úgy lemondani.)
2/7 anonim válasza:
Tanulmányi osztályon tudják megmondani, kell-e ehhez külön papír. Ha ez szoctám vagy hasonló, akkor nem, a születési dátumodból is látszik, hogy nagykorú vagy. Az mit takar, hogy levette rólad a kezét? Csak azért kérdem, mert ha semmilyen formában nem támogat, akkor más a leányzó fekvése. Általában a szoctámhoz kell jövedelemigazolás és nyilatkozat a jegyzőtől az egy háztartásban élőkről. Ha elköltöztél otthonról, meg kéne szüntetni az otthoni állandó lakcímedet, és a saját jövedelmedet kell beírnod. 20 éves korodig jár a családi pótlék, ha nappali tagozaton tanulsz, ezt kérheted saját jogon, és neked utalják.
3/7 anonim válasza:
ehez nem kel papir, nagykorú vagy magadért felelsz
4/7 A kérdező kommentje:
Egyaltalan nem támogat.. Akkor megnézem a jegyzőnél :) köszi
2015. aug. 10. 05:59
5/7 anonim válasza:
csaladi potlek mar nem jar
nekem vissza is kellett mondani, most erettsegiztem es megyek egyetemre
6/7 anonim válasza:
20 éves korig jár.( Két egyetemista gyerekem van.) Az Államkincstár helyi fiókjánál meg tudják mondani pontosan.
7/7 A kérdező kommentje:
Pont most töltöttem a 20at.. A suli honlapján láttam, hogy pályázhatok valami pénzre és ez az egyik kritérium. Meg a koleszhoz is kellett volna de az már mindegy..
2015. aug. 10. 21:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!