Bántalmaznak othon. Hol tudok tanácsot kérni, ahol nem
szólnak a rendőrségnek?
Ha nem akarsz feljelentést tenni vagy látlelet venni?Akkor mégis milyen megoldást vártál?Jobb neked hogy bántalmaznak otthon?Ne sajnáltasd már magadat hanem tegyél ellene.Mint már leírtam a negyedik válaszomban.Ha nem csinálsz semmit nem fog változni semmi.
2017. jan. 28. 09:55
12/51 anonim válasza:
Kedves kérdező!
A bántalmazás nem fog megszünni attól, ha meghallgat valaki.
Keress egy pszichológust, aki remélhetőleg rávezet arra, hogy egy bántalmazó kapcsolat csak akkor ér véget, ha te, a bántalmazott kilépsz belőle.
Az ingyenesen hívható segélyvonalak nem fognak lenyomozni téged, de biztos adnak hasznos tanácsot.
Kezdd el tervezni az életedet a bántalmazód nélkül, és minden tetted affelé irányuljon, hogy ki fogsz lépni ebből a kapcsolatból.
2017. jan. 28. 09:56
13/51 A kérdező kommentje:
De mi ebben a sajnálatas?!?! Nem kezdtem el leírni, mit csinálnak, hogyan bánnak velem, nem ismersz! Annyit írtam le, hogy bántalmaznak, mi ebben a sajnálatas?!?! Vagy szerinted elveznem, ha ismeretlenek azt mondanák, "jaj te szegény". Nem éreznem attól jobban magamat és nem is tudják mire írni, mert nem írtam példát! Hogy lehet valaki ekkora tuskó? Képzeld, nem egy 14 éves vagyok aki nem kapott ifont vagy tudom is én hogy írjak. Gyerünk, írd le hogy hol sajnaltattam magamat. Megtettem az első lépést , de szerinted inkább maradjak kussba. Ha pedig nem teszek semmit, "nem is akarsz lépni". Mert szerinted olyan jó nekem, hogy nem akarok változtatni az eletemen. Direkt nem írtam le a körülményeket, de ismétlem, nem szolhatok rendőrségnek vagy gyamugynek! Feltudod ezt fogni?
Nem szólhatsz?Miért is?Azért mert újból bántalmaznak?Attól csak még nagyobb rá az esély hogy elvesznek onnan.Te meg felfogtad végre hogy más megoldás nincs?Hidd el mindenhol jobb mint egy ilyen családban.Merj lépni.Ne hagyd magad.
2017. jan. 28. 10:15
Igaza van az egyik előttem szólónak.Ez színtiszta sajnáltatás.Aki sajnáltatja magát,pontosan így viselkedik.Leírja neki milyen rossz,de ha valaki megoldást kínál neki,egyből jön,hogy az nem jó.Ha valóban olyan rossz a helyzet,akkor szólni kell az osztályfőnöknek,gyámügynek,rendőrségnek.Ha felhívod a kék vonalat,ott ugyan ezt fogják tanácsolni.Bár lehet itt is arról van szó,amit már Dr.Bubó is megmondott:"Aki nyavalyog, de nem változtat, annak nem fáj eléggé.
2017. jan. 28. 10:19
2017. jan. 28. 10:20
Azt írod nem 14 éves vagy. Akkor biztosan van annyi rálátásod már az emberekre, hogy tudod kiben bízhatsz. Gondold végig az összes felnőttet, akit ismersz, hogy ki az , aki tuti hinne neked és neki mondj el mindent, akár egy tanár, egy rokon, felnőtt unokatesó, akár egy szomszédnéni, bárki, majd közösen tegyétek meg az első lépéseket. Orvos, rendőrség, gyámügy. Ez nem játék, csak nyerhetsz, veszíteni akkor fogsz, ha hagyod magad.
2017. jan. 28. 10:21
Milyen segítséget szeretnél?
Ha szólsz jönnek, elviszenk, nincs több bántalmazás.
Ha nem kerülsz el onnan, akkor a bántalmazás nem fog megszűnni! Mitől is szünne meg? Milyen tanácsot kaphatnál? Üss vissza? Nem jó megoldás. Ki kell onnan kerülnöd, gyámügy vagy ákármi által, hogy büntetést kapjanak. A fenyegetésktől meg ne félj. Azért mondják, mert tudják, hogy olyat tesznek, amit nem szabadna és tudják, hogy büntetés jár érte.
Saját érdeked, hogy ne maradj ott!
2017. jan. 28. 10:27
Előzőnek tökéletesen igaza van. Tudom hogy most félsz meg szégyenled magad, és ha olyan vagy mint én akkor talán magadat is okolod azért hogy bántanak - de SENKINEK nincs joga másokat bántani. A fenyegetés meg azért van, mert az illető pontosan tudja hogy ráfarag ha lebukik. Ne segítsd továbbra is azzal hogy hallgatsz! Ne szenvedj te is egy gazembertől évekig ahogy én tettem. Rohadt nehéz felállni a bántalmazás után, de még nehezebb azzal megbékülni mikor rájössz hogy fele ennyit sem kellett volna szenvedned ha van merszed segítséget kérni. És igen, jobb a gyámügy mint az állandó fizikai meg lelki terror.
2017. jan. 28. 10:37
20/51 anonim válasza:
Második vagyok, aki a Kék vonalat írta...
ne válaszolj itt senkinek semmit, gőzük sincs az egészről hogy ez milyen, kár az energiát pazarolni rájuk...
írj, vagy hívd a kék vonalat, ott névtelenül meghallgatnak, és tanácsot is adnak, és akkor eldöntheted mit tegyél, vagy ne tegyél..
2017. jan. 28. 11:18
Kapcsolódó kérdések: