Tényleg pszichopata lesz abból a gyermekből, akit a szülei kegyetlenül bántalmaznak?
Ha nagyon kegyetlenül akkor lehet. Mondjuk én sokat kaptam nadrágszíjjal, sokak szerint az is kegyetlen volt, de nem lettem pszichopata.
14L
Aki pszichopata, azt szinte teljesen biztos, hogy gyerekkorában sok trauma, bántalmazás érte.
Viszont nem mindenkiből lesz pszichopata, akit bántanak. Akkor sorozatgyilkosokkal lenne tele az ország. Sajnos.
Legalábbis a statisztikák szerint nagyon sok kisgyereket bántanak.
2-es 14 évesen még gyerek vagy szóval még korai azt mondani, hogy nem lettél pszichopata. Ezt most nem gonoszságból írtam.
Amúgy igen, közrejátszik ez a dolog is. Sok múlik a nevelésen.
Bizonyos emberek agyának, azon része amelyik az empátiáért felelős, nem annyira aktív mint az átlagé. Ezek között vannak, kik szeretetben nevelkednek (megtanulnak szeretni, együtt érezni vagy legalább azt a látszatot kelteni) és vannak, kik nem kapnak szeretetet. Az első csoporthoz tartozóak többnyire a "főnök" típusuak, akiknek az empátia érzése jóval alacsonyabb az átlagnál (ezért is jut el a vezetői pozicióig, mert mindenen átcsörtet a céljának elérése érdekében) a második csoporthoz tartozóak a sorozatgyilkosok (ők nem tanulták meg az empátiát még játszani se).
Én így tudom. Röviden leírva...
#9-> tudtommal mindkét csoport a pszihopata csoporthoz tartozik.
(Nem minden főnök pszihopata! Mint ahogy nem minden sorozatgyilkos sem!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!