Ha a szüleim bántalmaznak (nem csak testi) akkor elköltözhetek?
A rendőrségre, vagy a gyermekvédelemnél érdeklődj effelől. Nem megy az olyan könnyen, mint szeretné sok kamasz. Felül kell vizsgálják a helyzetet. És sajnos sok esetben megfelelőnek találják a helyzetet és nem emelik ki a családból a gyereket.
De ha kicsit bővebben leirnád a problémád a szüleiddel, megköszönném, mert igy inkább az jön le, hogy a barátnődhöz szeretnél költözni, mert ott jobb a levegő.
Panaszt kell tenned a gyámügyeseknél akik kivizsgálják az ügyedet. Kimennek a lakáshoz, elbeszélgetnek a szülőkkel, rokonokkal is. Iskolában is érdeklődnek, hogy a tanárok mit tudhatnak, mit vettek észre. Ha megalapozott a panaszod, és úgy látják, hogy testileg és lelkileg is bántalmazva vagy, nem segít a családi terápia sem, kiemelnek, és ideiglenesen egy gyermekotthonban helyeznek el. Ha idáig eljutnál addigra be is töltenéd a 17 évedet. Ez olyan kor amikor már nem találnak ideiglenes szülőket neked. Így marad az, hogy valamelyik rokon vállal téged, vagy 1 évet az intézetben maradsz.
Szóval azt, hogy te lelépj a 18 éves barátnődhöz szülői engedély nélkül kizárt.
ma 12:32 vagyok.
Én végigjártam amikor 14 éves voltam..
Nincs rá mód, nem lehet a gyámod, sem az anyja.
Lehet nullára pontozni, a kérdésre az én válaszom korrekt.
Ha megalapozottak a vádjaid, akkor majd a bíróság kijelöli a gyámodat, vagy intézetben fog elhelyezni.
Erős a gyanúm azonban, hogy itt csak a szokásos tinihiszti van.
Nem költözhetsz. Ha panaszt teszel a gyámügynél akkor kivizsgálják az esetet és, ha indokolt a panasz állami gondozásba vesznek.
Utána ők gondoskodnak az elhelyezésedről. Rokonok magukhoz vehetnek (családbafogadás) és nevelhetnek. Ha nincs ilyen rokon akkor vagy intézetbe vagy pedig hivatásos nevelőszülő gondozása alá kerülsz.
A hivatásos nevelőszülőséghez tanfolyamot kell elvégezni, kritériumoknak kell megfelelni. Ha a barátnőd akként is dolgozna akkor sem kaphatná meg a felügyeleti jogod, mivel nincs meg köztetek a szükséges korkülönbség.
Az anyjához is csak akkor kerülhetnél, ha nevelőszülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!