Elköltözhetek? Gyámság?
Na. Az lenne a helyzet, így röviden vázolva:
Én <-> Apám = állandó vita, (álltalában az ő elégedetlenségeiből fakad.)
Én <-> Anyám = legjobb anya-fia kapcsolat. mindent el tudok neki mondani, meghallgat segít.
Én <-> Tesóim (2lány, 1 fiú) = 2 lánnyal kijövök, fiúval egyeltalán nem
Rólam: Tizenhét éves vagyok. Átlagos mindennapjaimat élem egy szakközép iskolába és azon belül tanárkiskedvence átlagos barátokkal. Viszont, mivel nem igazán találtam meg a korosztályomba az olyan embereket, akikkel igazán tudok szórakozni és élni, ezért már 3 éve olyan 20-23 évesekkel lógok(egyetemisták. jogot és "mérnökséget" tanulnak. Van a egy olyan srác köztök, akivel szorosabb a barátság, régebb óta vagyok vele és szinte minden nap 0-24-be együtt vagyunk nagyjából 3,5 éve. Mostanság nagyon megromlott a kapcsolatom apámmal(ezt most nem szeretném részletezni), ezért elhatároztuk, hogy Ő átveszi a gyámságot és hozzájuk költözöm(dolgozik rendes állásban, saját ház, autó stb.). A szüleim is beleegyeznek, mert ez így tarthatatlan. A barátom átvállalná a gyámságot, ha egyeltalán lehetséges, és milyen procedúrákon kell ehhez keresztülmenni?
Ha anyudék tényleg leakarnak mondani a gyámságodról,azt megtehetik a gyámhivatalnál.Ha tényleg te is ezt akarod,akkor őszintén kérd meg anyudékat,hogy most már intézzétek el.
A barátod életkörülményeit felfogják mérni!Ezen múlik majd minden,az is,hogy megkaphatja-e a gyámságot!
#4....az a kor alatt se élnének együtt a szüleikkel...pl.én nem vagyok 13/14 és már most mennék innen a pi***ba,lány létemre elöbb mennék csövezni,mint h itt legyek.....
Sztem nyugodtam menj el otthonról,ha akarsz!
Én megértelek:D
Akkor.. Egy alternatíva(ha lehet)
Nem a gyámságról lemondani, hanem odaköltözni hozzá hivatalosan, vagy ez csak ezen az úton lehetséges?
Az ellenörzödet továbbra is valamelyik szülöd írhatja alá.
De eleve nem sok értelme van bármilyen más módszert is elindítani, mert mire valami lenne belöle, addigra betöltöd a 18. évedet és attól kezdve te vagy a saját jogi kßepvielöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!