Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni? Elköltözhetek?

Mit tudok tenni? Elköltözhetek?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok, áprilisban töltöm a 16ot. van 3 tesóm. Anyám kibírhatatlan, sokszor megver ( tulajdonképpen a semmiért, legutóbb azért, mert 3x szolnia kellett, hogy szedjem be a ruhákat. jelzem hajnali ötkor, hullafáradt voltam, állva el tidtam volna aludni). Akkor úgy megrugdosott h alig birok állni (a térdemen, ahol elég nagy csontkinövésem van), leköpött többször, a fejemet nem csak egyszer ütötte meg. Utána próbált blöffölni, én meg mondtam neki, hogy nem kell blöffölnie. erre elpukkant az agya, elkezdett megint ütni és azt mondta hogy ha én mef merem mtni, akkor feljelent és ő tudja bizonyítani hogy RÁTÁMADTAM (?!), és elintézi h elmegyogyintézetbe kerüljek. Van amikor csak úgy g%cinek, k%,rvának, f%szsz%pónak hív, de persze, ne szoljak vissza, ne védjem meg magam, türjem el. Apám egy alkoholista, 7 éve láttam utoljára ( nem is baj). Gondolkodtam már gyámügyön, de attol félek hogy a kicsiket elveszik anyától, de hozzám még nem kerülhetnek, másra meg nem bízom. Jól tanulok, 4-5 vagyok mindenböl. nem cigizek, nem bulizok, segitek a házimunkában. amikor kicsi voltam akkor meg akart folytani, a falba verte a fejem. MIT TUDNÉK TENNI, HOGY ELKERÜLJEK? lenne is hova mennem, az nem gond, csak ugye mint már irtam, félek hogy a kicsiket is elveszik. pls sos
2014. febr. 19. 23:46
 1/8 anonim válasza:
42%

Ha lenne hova menned, ott nem tudná valaki a nevére vállalni a kicsiket?

Gondolom eddig is te törődtél velük, tehát ott is a te felelősséged lenne, aztán 2 év múlva majd te leszel a gyám.

Szörnyű, hogy ilyen dolgok vannak, remélem sikerül meglépnetek.

2014. febr. 19. 23:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy 4 gyereket be tudnának fogadni... pedig sajnos vannak... mimél hamarabb le akarok lépni..
2014. febr. 19. 23:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Sajnos nem.
2014. febr. 19. 23:57
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnàlom,ez borzasztô.

Mekkoràk a tesóid? Nincs valami csalàdtag aki tudna segíteni?

Picikkel hogy bànik anyukàd?

Ha nincs ismerös segitsèged,muszàj leszel a gyàmügyhöz fordulni.Szereintem meg lehet beszèlni,hogy együtt maradjatok.Làtleletet sem àrtana csinàltatnod.

2014. febr. 20. 01:16
 5/8 A kérdező kommentje:
a tesóim 4,6,12 évesek. semmilyen közelebbi családtag nincs. mi az a látlelet?
2014. febr. 20. 07:00
 6/8 anonim ***** válasza:

A látlelet az, hogy miután megver elmész orvoshoz aki írásbeli bizonyítékot ad arról, hogy édesanyád fizikailag bántalmaz.

A testvéreiddel hogy bánik?

Egyébként a legjobb megoldás az lenne ha egy rokonhoz tudnál költözni. De a kollégium is elég jó megoldás lenne számodra.

Ha ez nem jön össze akkor gyámügy. A lehetőségeid ennyire korlátoltak, mivel kiskorú vagy. Ha máshova mennél anyád nagy eséllyel hazavitetne.

2014. febr. 20. 15:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Rokonok,gyámügy,szerintem megtudod beszélni velük,hogy család otthonba kerüljetek(úgy tudom,hogy zuglóban van),így együtt lehetnél a kicsikkel,és ők is azt néznék,hogy mindegyikőtöknek jó legyen.
2014. febr. 20. 22:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Ha betöltöm a 16ot, és elmegyek a gyámügyhöz azzal, hogy el akarok költözni, akkor elég annyi indoknak, hogy nagyon megromlott a kapcsolatunk és már nem akarok vele együtt élni? Kijelölhetem én a elyet ahova költözni akarok?
2014. febr. 28. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!