Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni akkor, ha a...

Mit lehet tenni akkor, ha a gyereknek nagy honvagya van es ez a tanulasa rovasara megy?

Figyelt kérdés
200 KMre elkerul a csaladtol(fosuli miatt), nincs minden heten alkalma hazajonni, de latom rajta, hogy alig elmegy mar azon jar az esze, hogy mikor johetne vissza. Ha hetvegen hazajon, annyira nehez neki a visszamenet.
2014. febr. 16. 15:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Azért a főiskolás már nem "gyerek". Azt hittem, tízévesről lesz szó.

2. Ha nem tud tanulni, akkor iratkozzon át levelezőre, és otthon, a nappaliból tanuljon.

De tényleg, ha ennyire nem nőtt még fel arra, hogy külön éljen, akkor várni kéne a továbbtanulással, vagy tanuljon közelebb.

2014. febr. 16. 15:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Lehet unja a hosszú vonatozást. Sokan vannak így de ő vállalta.
2014. febr. 16. 17:23
 3/5 anonim ***** válasza:
A "gyerekkel" meg kell érteni, hogy épp most alapozza meg a jövőjét, az egész életét, illetve ennyi idősen már erőteljesen illene bontogatni a kis szárnyacskáit.
2014. febr. 16. 18:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Ugyanígy jártam én is az egyetemmel, bár nekem csak 60 km-re volt a lakhelyemtől. Először is szuper dolog, hogy hazavágyik, mert biztosan nagyon szeret benneteket, és az otthoni nyugodt, megszokott környezet hiányzik neki valójában. Az első évem borzasztó volt, de idővel ki fog alakulni a baráti társasága, és imádni fogja! Kollégiumban vagy albérletben van? Szerintem bátorítsátok, hogy járjon el szórakozni, ismerkedjen, barátokkal sokkal könnyebben fog menni minden! Ha már van kialakult baráti köre, ne mindig a koliban vagy az albérletben üljön, használja ki az új város adta lehetőségeket, járjanak szórakozni, bowlingozni, bárhova, ami belefér neki, amitől jobban érzi majd magát, így gyorsabban eltelik majd az az egy-két hét. Beszéljetek sűrűn telefonon vagy interneten, mi még az msn-nel kezdtük anno anyukámékkal! Remélem, tudtam segíteni! 24/N
2014. febr. 16. 18:25
 5/5 anonim ***** válasza:

MONDTA, hogy honvágya van, vagy csak te látod rajtad, mert szeretnéd, ha honvágya lenne? Magyarul szeretnéd hazakötni?

Az a megoldás, hogy nem teszel neki keresztbe, és nem erősíted a honvágyát, nem kötöd a szoknyádhoz, hanem ellenkezőleg. Nem normális, ha egy huszonéves nem vágyik El a családjától és nem akarja megismerni a világot, bűntudat nélkül jól érezni magát a családján KÍVÜL, barátokat szerezni, hanem folyton csak hazarohanna.

Az pedig végképp nem normális, hogy olyan szinten "vágyik" haza, hogy emiatt képtelen koncentrálni a tanulásra.

Mit teszel rá? Bűntudatot? Talán retteg valamitől, hogy amíg nincs otthon, valami történni fog? Ha otthon van, panaszkodsz neki folyton, játszod, hogy ő a család megmentője?

A legjobbat azzal teszel neki, ha szabadon hagyod élni, ha pedig komolyabbá válnának a tanulási zavarai és a leválási gondjai, akkor finoman eltereled egy jó szakemberhez (NEM pszichológushoz!).

2014. febr. 16. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!