Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A Te megítélésed szerint...

A Te megítélésed szerint mekkora bűn, ha az anya elkéri a pénzét a gyereknek?

Figyelt kérdés

Pontos helyzet:

4 és 6 éves gyerekről van szó, akik kaptak valakitől 1-2 száz forintnyi aprót.

Mondta nekik, hogy ne mondják el az apunak. (vagyis nekem, elváltunk)

Képtelen elmenni rendes munkahelyet keresni.

2013. nov. 27. 21:28
 1/10 anonim ***** válasza:
23%

Amikor kicsi voltam, Tőlem is elkérte/elvette anyukám a pénzt amit kaptam, mert 6-7 évesen nem tudtam volna beosztani, és tuti hogy azt az 1-2 ezer ft-t chipsre és csokira költöttem volna.

Anyukám meg vigyázott rá....

2013. nov. 27. 21:32
 2/10 A kérdező kommentje:

Ja, de itt nem erről van szó!

Elköltötte.

2013. nov. 27. 21:35
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem egyáltalán nem bűn.Amúgy sokkal nehezebb egy nőnek GYEREKKEL munkát találni!Egy férfi két hetente van hétvégenként a gyerekeivel általában,nem?Na,akkor neki mi a nehézsége?Csupán csak annyi,hogy nem látja a gyerekét/gyerekeit minden nap,de a nőnek?Na,az ha akar se talál munkát még fél évig.. ha meg igen,akkor is a gyerekeket tenni kell valahova,etetni kell,altatni kell..stb.,és ezek akkor már tényleg teljesen egyedül mennek..mondjuk amúgy is.
2013. nov. 27. 21:35
 4/10 A kérdező kommentje:

Nehezebb, főleg ha nem is keresi.

Még együtt élünk és én tartom el őket.

2013. nov. 27. 21:36
 5/10 anonim ***** válasza:

Most még nem baj, ha a gyerekekben nem maradt emiatt negatív élmény.

Nekem minden filléremet mindig elkérte az anyukám, és nagyon rossz a mai napig:S. Nálunk csak annak van pénze (testvérek közül), aki nagyon hamar elveri, és akkor nem lehet elkérni... Hiába terveztem, hogy nadrágot veszek az ösztöndíjamból, vagy egy táskát mert a régi már szakadt, nem volt pénzünk kajára, oda kellett adnom.

Oda kell figyelni, hogy egy bizonyos korban a gyereknek legyen saját pénze, ami biztonságban nála marad.

2013. nov. 27. 22:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én bizony bűnnek tartom, azt gondolom, hogy semmi joga hozzá, a gyerek pénze a gyereké... és arra való, hogy költse csokira, ha akarja:)
2013. nov. 28. 00:18
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam tőlük kérni, de pontosan elszámolunk mindig. Olyanok voltak, hogy pl. 10 ezres volt csak a pénztárcámban, de másnap reggel útközben akartam megvenni a reggelimet a pékségben, a gyerekek perselyéből kértem 200Ft-ot, de amint volt este vagy másnap apróm már vissza is adtam.

Amúgy épp most lógok nekik, mert pénteken kapok fizut, kis összeget a bankköltség miatt nem akartam felvenni az automatából, tegnap adtak mind a ketten, de pénteken amikor egyben felveszem a nagyobb összeget, el is fogunk számolni.

De olyan nem volt soha, hogy elvettem volna úgy, hogy nem kapják vissza napokon belül pontosan ugyanannyit.

2013. nov. 28. 00:54
 8/10 anonim ***** válasza:
76%
#7, ezzel nincs is gond, sőt, ezzel csak gyakorolja a gyerek a pénz kezelését.
2013. nov. 28. 01:01
 9/10 A kérdező kommentje:
Ha visszakapja és nem hónapok múlva, akkor igen.
2013. nov. 28. 11:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem már nagy gyerekeim vannak (20 és 22 évesek), de soha nem vettem el a pénzüket. Amikor 1-2 évesek voltak és a nagyszülők pénzt szerettek volna adni nekik, akkor azt nekem adták és én rájuk költöttem, aztán amikor 3-4 évesek lettek együtt elmentünk perselyt venni mindegyiküknek és megbeszéltük, hogy ebbe gyűjtik a pénzüket. Soha nem volt ebből probléma, nem csokizták el (persze vettek ezt-azt belőle, de nem verték el egyik napról a másikra), szorgosan gyűjtögették. Ha elveszi az anyuka a pénzt, még akkor is ha a gyerekre költi szerintem akkor nem fogja megtanulni a kisgyerek hogyan kell a pénzzel bánni, milyen érzés spórolni, gyűjteni valamire.
2013. nov. 28. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!