A Te megítélésed szerint mekkora bűn, ha az anya elkéri a pénzét a gyereknek?
Pontos helyzet:
4 és 6 éves gyerekről van szó, akik kaptak valakitől 1-2 száz forintnyi aprót.
Mondta nekik, hogy ne mondják el az apunak. (vagyis nekem, elváltunk)
Képtelen elmenni rendes munkahelyet keresni.
Amikor kicsi voltam, Tőlem is elkérte/elvette anyukám a pénzt amit kaptam, mert 6-7 évesen nem tudtam volna beosztani, és tuti hogy azt az 1-2 ezer ft-t chipsre és csokira költöttem volna.
Anyukám meg vigyázott rá....
Ja, de itt nem erről van szó!
Elköltötte.
Nehezebb, főleg ha nem is keresi.
Még együtt élünk és én tartom el őket.
Most még nem baj, ha a gyerekekben nem maradt emiatt negatív élmény.
Nekem minden filléremet mindig elkérte az anyukám, és nagyon rossz a mai napig:S. Nálunk csak annak van pénze (testvérek közül), aki nagyon hamar elveri, és akkor nem lehet elkérni... Hiába terveztem, hogy nadrágot veszek az ösztöndíjamból, vagy egy táskát mert a régi már szakadt, nem volt pénzünk kajára, oda kellett adnom.
Oda kell figyelni, hogy egy bizonyos korban a gyereknek legyen saját pénze, ami biztonságban nála marad.
Én szoktam tőlük kérni, de pontosan elszámolunk mindig. Olyanok voltak, hogy pl. 10 ezres volt csak a pénztárcámban, de másnap reggel útközben akartam megvenni a reggelimet a pékségben, a gyerekek perselyéből kértem 200Ft-ot, de amint volt este vagy másnap apróm már vissza is adtam.
Amúgy épp most lógok nekik, mert pénteken kapok fizut, kis összeget a bankköltség miatt nem akartam felvenni az automatából, tegnap adtak mind a ketten, de pénteken amikor egyben felveszem a nagyobb összeget, el is fogunk számolni.
De olyan nem volt soha, hogy elvettem volna úgy, hogy nem kapják vissza napokon belül pontosan ugyanannyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!