Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyátok nem engedett felnőni?

Anyátok nem engedett felnőni?

Figyelt kérdés

A kérdés kicsit furán hangzik ,de csak így fogadta el.Tehát nekem nincs konkrét kérdésem ,hanem inkább olyan emberkék válaszait várom akik szintén abban szenvednek vagy szenvedtek.Ha lenne kedvük leírni a sztory-jukat szívesen venném.

Tehát anyám kicsi gyerek korom óta manipulált és a szolgalelkűség szintjére összetörte az egom ,már kicsi koromban. Kihasznált,elhanyagolt,magamra hagyott érzelmileg,állandóan szidott ,vert és kifejezte nem tetszését velem kapcsolatba ,hogy nem vagyok neki elég jó.

Az iskolában bántalmaztak nem érdekelte.Rettentően egoista és ha kell terrorizál. 12 éves korom óta depressziós vagyok és csak 4 éve jutottam először el pszichológushoz pár alkalomra. Majd elkezdtem az önterápiát és kb. ennyi időre volt szükség ,hogy a teljes apátia és életuntság szintjéről eljussak idáig.És meglegyen a felismerés ,hogy azért voltam depis egész életemben mert anyám rabszolgája voltam.Sajnos ma már 28 éves vagyok amit nagyon szégyellek ,hogy csak most jutottam el idáig.Ma már annyira nem durva a helyzet ,mert rengeteget fejlődtem és megtanultam anyumat kezelni.DE az elmúlt 3 évben nagyon mély lelki válságokon mentem keresztül ,sokszor omlottam össze (sokszor miatta),energiámat elszívták ,voltam kiszolgáltatott helyzetben .Nagyon stresszes voltam ,nagy volt bennem a feszültség és nagyon fájt a lelkem.Sajnos ,el kellett volna mennem már 2010-ben fogászatra ,de nem mertem elmenni ,mert az sztk-s orvosunk egy szadista állat volt és mindig megkínzott magánra meg nem volt pénz.Aztán persze meg jött a nagy felismerés ,hogy mibe vagyok benne .Nyáron a közmunka pénzem félre tettem és úgy döntöttem ha törik ha szakad elmegyek fogorvoshoz mert ,most már nagyon muszáj.Idő közben anyám aki eddig mindent kitalált ,hogy otthon tartson ,most hirtelen rájött ,hogy tényleg nincs más lehetőségem és ki kell mennem külföldre.Erre elrendezte ,hogy önkéntesként mennyek ki (nekem tetszik az ötlet kivételesen a manipulációjától függetlenül) ,csak az a bibi ,hogy most februárba kellene mennem,de addig nem végzek a fogorvossal ,mert sok fogamat kell kezelni (alászuvasodott töméseket első sorban,és nem lehet gyorsítani a folyamatot ,mert nagyon sok a melója nem véletlenül ,mert nagyon jól dolgozik és sokan járnak hozzá havonta kb 2 időpontot tud adni)Anyám persze szerintem irigy ,mert ő hagyta szétrohadni a fogait a saját gyávasága miatt. Én meg eljárok a kevéske pénzemen is. Tehát ő abban a hitben él ,hogy februárba megyek én meg tudom ,hogy most nem a nyári már jó lenne ,de anyámmal nem lehet beszélni,mert konok .Na mindegy nagy balhé lesz itthon karácsonykor ,de muszáj a rabszolga felszabadításomat véghez vinnem. :)

2013. nov. 24. 04:39
 1/6 anonim ***** válasza:
A sztorid elég ismerős..nekem mindkét szülőm révén.Ezt a nőt dobd a hátad mögé teljesen.Ha megoldható ne élj vele egy fedél alatt!!
2013. nov. 24. 07:14
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Én ebből csak annyit látok, hogy anyukád szoknyáján csüngsz, most februárra elintézte, hogy önálló életet kezdj, mert már nem akar tovább mosni/főzni rád. Te pedig kezdesz bepánikolni és kifogásokat keresni, mert annyira jó neked otthon. Nehogy már februárig ne lehessen betömetni akár 32 fogat is. De ha ilyen fiatalon már ilyen rosszak a fogaid, akkor nem anyud hanyagolta el az övéit, hiszen ő már jóval idősebb, 40 felett kezdenek igazán romlani a fogak. Már rég külön életet kellene élned és anyukádat pedig hetente egyszer látogatni, akkor nem éreznéd "rabszolgaságnak".
2013. nov. 24. 09:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, ismerős a helyzet, az hogy nem engedett felnőni.

Ezért nem is élek vele, 22 éves vagyok, mindenbe beleszól.

pl. Amikor 18 éves elmúltam, és ott szerettem volna maradni, kicsit hosszabb ideig valentinnap alkalmából a barátomnál, a rendőrséget hivta ki a házukhoz. Mi nem náluk, az egyik ismerősénél voltunk. Ezért engem eltüntnek nyilvanitott, ellene meg feljelentést tett.

Manapság is mindenbe szeret beleszólni, legszivesebben még a fiút is kiválasztaná, akivel együtt kell, hogy legyek.

Pl. a szakdolgozatimat is megirná, elolvasná helyettem a kötelező olvasmányokat. Tudom, segiteni akar, de nem igénylem a segitségét. Inkább nem is beszélek neki, ezekről a kötelező feladatokról... Sajnálatos módon nem érti, hogy ha helyettem csinál meg dolgokat, azzal nem segiteni fog.

Hagynia kellene kicsit önállósodnia.

2013. nov. 24. 10:40
 4/6 A kérdező kommentje:

"Én ebből csak annyit látok, hogy anyukád szoknyáján csüngsz, most februárra elintézte, hogy önálló életet kezdj, mert már nem akar tovább mosni/főzni rád. Te pedig kezdesz bepánikolni és kifogásokat keresni, mert annyira jó neked otthon. Nehogy már februárig ne lehessen betömetni akár 32 fogat is. De ha ilyen fiatalon már ilyen rosszak a fogaid, akkor nem anyud hanyagolta el az övéit, hiszen ő már jóval idősebb, 40 felett kezdenek igazán romlani a fogak. Már rég külön életet kellene élned és anyukádat pedig hetente egyszer látogatni, akkor nem éreznéd "rabszolgaságnak".

Nem keresek kifogásokat és a fogaimat normálisan nem tudom ,gyorsabban megcsináltatni. 40 felett romlanak igazán a fogak :D ,kitől halottad ezt a baromságot van olyan akinek 25 évesen sincs már nagyon egy sem.

Anyám elintézi nekem az önálló életet ,hát igen mindig azt kell csinálni amit ő kitalál. Tavaly Pesten éltem 3 hónapot ,mert anyu kikényszerítette belőlem ,hogy felköltözzek amit kerestem oda adtam albira és kajára már nem is maradt aztán hazajöttem megmondtam neki hogy ki akarok menni külföldre mindent kitalált ,hogy ne mennyek :vállalkozzak ,menjek főiskolára ,be akart nyomni valahova melózni úgy hogy még én is láttam ,hogy őt nézik hülyének miatta.És ez csak tavaly.Pesten imádtam lenni ,mert nem volt ott anyám :).Vidéken élek és csórik vagyunk úgy hogy nem tudok a semmiből a semmibe költözni :D ,de neked bizonyára mind ez könnyebb és el sem tudod képzelni ,hogy ez milyen :P

2013. nov. 24. 13:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor mindig arra gondolnék hogy amikor anyám öreg lesz és segíteni kellene neki , akkor ezt nem teszem meg érte. Nem azért mert nem szeretném hanem mert hogy tapasztalja meg milyen éveken keresztül kiszolgáltatottnak lenni. Szerencsére nekem nincs ilyen helyzetem. :)
2013. nov. 24. 14:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Meg ,hogy a szoknyáján ülök?! Nem igaz ő mos főz?! Én főztem mostam eddig is én neveltem a húgaimat amíg ő dolgozott ,gyerekként használt háztartási gépnek és nem úgy ,hogy rakd rendbe a szobád ,hanem sokszor arra ment el a hétvégém ,hogy mostam takarítottam ablakot pucoltam ,mosogattam .Középiskolás koromban is ezt csináltam hétköznap meg koleszban voltam.
2013. nov. 24. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!