Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem, hogy már sosem...

Úgy érzem, hogy már sosem fogok felnőni. Baj ez?

Figyelt kérdés
Már 32 éves vagyok és még mindig imádom a játékokat. Jobban el tudnék játszani velük mint egy gyerek, pedig nem maradt ki semmi a gyerekkoromból. Sokat szoktam játszani a gyerekeimmel mert engem az leköt úgy mint mást mondjuk az olvasás, rajzolás meg ilyesmik. Mesét is együtt nézünk. Nekik ez tetszik de sokan furcsának tartják és én is gondolkoztam már, hogy ez normális-e vagy sem. Képes vagyok mindenen nevetni de ettől függetlenül tudok komoly lenni ha kell, mondjuk ritkán van mert utálok komoly lenni. Tudom, hogy nem mindig lenne szabad de hogyha a gyerekek rosszat csinálnak vagy panasz van rájuk sokszor elviccelem, amiért a feleségem haragszik de valamiért jólesik. Jól érzem így magam, sokan szeretnek is ezért de tényleg nem érzem, hogy valaha is fel fogok nőni mert nem akarok. Vannak akik szerint ez baj csak nem értem, hogy miért. Nektek mi a véleményetek?
2012. nov. 24. 22:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
34%
Ha családod van, akkor már fel is nőttél!
2012. nov. 24. 22:39
 2/13 anonim válasza:
Szerintem semmi baj vele, de gondolj bele feleségednek nehéz lehet hogy próbálja nevelni a gyerekeket te meg elvicceled ha rosszat csinálnak nem bünteted meg őket, mert lehet rossz érzés de így nem fogják megtanulni. Szerintem
2012. nov. 24. 22:39
 3/13 A kérdező kommentje:
Hát amikor tényleg valami nagyon rosszat csinálnak akkor azért nem viccelek de szerencsére tudják, hogy hol van a határ és meddig lehet elmenni, a többi csak ilyen kis hülyeség amiből felesleges ügyet csinálni.
2012. nov. 24. 22:43
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi baj nincs azzal,ha kicsit laza vagy.Sőt.A katonás szigorral inkább csak nagyobbat ártanál a gyerekeknek.
2012. nov. 24. 22:50
 5/13 anonim ***** válasza:

A tökéletes pasi, férj, apa.

Milyen kár, hogy már foglalt :c

2012. nov. 24. 22:52
 6/13 anonim ***** válasza:
Attól, hogy szeretsz a gyerekeiddel időt tölteni, még felnőtt vagy.
2012. nov. 24. 22:58
 7/13 anonim ***** válasza:

Igen, azzal van baj, hogy "ha gyerekek rosszat csinálnak vagy panasz van rájuk sokszor elviccelem".

Egy felnött embernek, ha gyerekei vannak, tisztaban illik lenni ennek következmenyeivel, a gyerekek "neveleseben" következetesnek lenni, es nem gyerekkent viselkedni. (Nemcsak, ha nagyon nagy rosszasagot csinalnak.)

Az nem baj, ha a benned elö gyerek megmaradt, söt... de felnöttkent tudni kell, mikor viselkedünk igy es ugy.

(A benned elö gyerek pszichologiaban hasznalt fogalom.)

Oke, hogy jol erzed magad, es azt is eszrevettem, hogy "nepszerüek" az ilyen emberek, de a gyerekvallalas a felelösseg vallalasarol is kellene, hogy szoljon. Tudni, mikor melyik enünket vesszük elö, tudatosan, nem pedig csak bohockodunk, mert igy jobban erezzük magunkat.

2012. nov. 24. 23:00
 8/13 anonim ***** válasza:
Szóval, nem halt ki belőled az igazi élet mind sok más emberből. Miért lenne ez baj?
2012. nov. 24. 23:02
 9/13 anonim ***** válasza:
Ennek semmi köze a felnövéshez. Nem attól lesz felnőtt valaki, hogy besavanyodik, mindenre halálkomoly arccal reagál, és a bolhából is elefántot csinál, hanem hogy képes felelős döntéseket hozni, és viselni azok következményeit.
2012. nov. 24. 23:07
 10/13 anonim ***** válasza:
Amit te írsz, hogy játszol és szereted a játékokat, egyáltalán nem baj. Ha mások is így látják és ezért róják fel neked, hogy nem vagy képes felnőni. Mert nekem erről az egészről olyan ismerőseim jutnak eszembe, akik nem ilyen értelemben nem nőttek fel, hanem olyan értelemben, hogy nem képesek komolyan venni az életet, főleg, ha az embernek gyereke van, akiért felelősséggel tartozik. Pl. muszáj dolgozni, hogy el tudd tartani. Sok ismerősöm még úgy is félvállról veszi a munkát, hogy ott van 1-2 gyerek, akiket még fel kell nevelni. VAgy annyira poénkodósak, hogy azzal leégetik a feleségüket. Holott semmi vicces nincs is benne! Szóval ha te nem ilyen vagy, hanem tényleg csak azért gondolod,hogy nem nőttél fel, mert szeretsz játszani, akkor kezet is foghatunk, mert én is imádok játszani, már alig várom, hgoy nagyobbak legyenek a gyerekeim és tudjunk együtt társasozni, de most már puzzle-zni tudunk és azt is imádok. Szóval ezzel semmi gond nincs!
2012. nov. 24. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!