Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem, hogy már sosem...

Úgy érzem, hogy már sosem fogok felnőni. Baj ez?

Figyelt kérdés
Már 32 éves vagyok és még mindig imádom a játékokat. Jobban el tudnék játszani velük mint egy gyerek, pedig nem maradt ki semmi a gyerekkoromból. Sokat szoktam játszani a gyerekeimmel mert engem az leköt úgy mint mást mondjuk az olvasás, rajzolás meg ilyesmik. Mesét is együtt nézünk. Nekik ez tetszik de sokan furcsának tartják és én is gondolkoztam már, hogy ez normális-e vagy sem. Képes vagyok mindenen nevetni de ettől függetlenül tudok komoly lenni ha kell, mondjuk ritkán van mert utálok komoly lenni. Tudom, hogy nem mindig lenne szabad de hogyha a gyerekek rosszat csinálnak vagy panasz van rájuk sokszor elviccelem, amiért a feleségem haragszik de valamiért jólesik. Jól érzem így magam, sokan szeretnek is ezért de tényleg nem érzem, hogy valaha is fel fogok nőni mert nem akarok. Vannak akik szerint ez baj csak nem értem, hogy miért. Nektek mi a véleményetek?
2012. nov. 24. 22:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem értem miért baj, hogy a kis "rosszaságokat" elvicceli, hisz a nagyobb dolgoknak ő is érzi a súlyát. És azokhoz mérten reagál is. Nem kell minden kis sz.rból elefántot csinálni.
2012. nov. 24. 23:31
 12/13 anonim ***** válasza:

én lány vagyok, 22 éves... gyűjtöm a my little pony figurákat, és karácsonyra a barátomtól mindig vagy távirányítós autót kapok, vagy ilyen kis katonákat, esetleg össeszerelhetős átváltozós transformerseket

mi vagyunk az elsők ha kijön egy mese a moziban és együtt szoktunk videójátékozni

emellett diplomám van, vegyészként dolgozok, párom pedig egy éttermet vezet

nem ettől függ, szerintem örülj neki, hogy ilyen vagy :)

2012. nov. 24. 23:41
 13/13 anonim ***** válasza:
50%

Meg egyszer, bövebben: nem az a baj, hogy megmaradt a benned elö gyerek. (Azaz elvezed a meseket, szeretsz jatszani...stb.)

A gyereknevelesröl jo lenne, ha olvasgatnal. A gyerek nem "rossz" magatol - azt eltanulja. Hogyan? nem a szavakbol, hanem föleg a viselkedesböl. Elsö es legfontosabb peldaja a szülöje. Ha elvicceled a "kis rosszasagokat", ezzel azt a peldat mutatod nekik, hogy igy kezeljek ezt a helyzetet, tehat majd ök is elviccelik a hasonlokat. Szegeny feleseged, ugy elheti ezt meg, mintha +1 gyereke lenne, egyetlen felnöttkent kell ezt megoldani. Ezert "haragszik" a "feleséged", nem ok nelkül. Mert abban is gyerekkent viselkedsz, =a benned elö gyerek enedet veszed elö, amikor a felnöttet kene). Remelem, igy jobban erthetö.

Azt tapasztalom a környezetemben, az emberek nem nagyon tudatosak, es az ilyesmit nem sokan latjak at - pedig irtad, hogy "haragszik a feleséged", es kiderül, hogy amiröl irsz, az a Te nezöpontodbol ertve viccelödes. A "kis" es "nagy" rosszalkodasok közötti különbseg pedig szubjektiv, a kerdesböl nem derült ki, lehet, hogy egyes valaszadoknak mar nem is olyan kicsi az, ami neked meg kis kategoria.

7.

2012. nov. 24. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!