Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni ha a szüleim...

Mit lehet tenni ha a szüleim gazdagok de semmi érzelmet nem adnak?

Figyelt kérdés

Apám fizetése kb 1 milla havonta, igazgató, és mindene a munkája. Kb. csak aludni jár haza, vagy néha a barátaival kártyázik. Jó esetben napi 1x hozzámszól, az is valami "elintézted-e ezt meg azt" szöveg. Személyes, baráti kapcsolatunk nincsen, nem is érdeklem, se a véleményem.

Anyám 2 millát keres havonta egy cégnél, munka után alkoholizál és imádja a lelki terrort. Pletykázik, akibe tud beleköt, és uralja a teljes házat. Barátai nincsenek, az alkoholt jobban szereti az embereknél, minden vitát azzal zár le, hogy ő keresi a pénzt, akkor is ha nincs igaza. Vele nem lehet vitatkozni, se beszélgetni, mert neki mindig igaza van.

A szüleim jól keresnek, de alig adnak szeretet, ahelyett is inkább csak pénzt.

A barátnőm szülei kb összesen 170-et keresnek vidéken, de csupa szív emberek, akikkel az elmúlt évben többet beszélgettem, mint a saját szüleimmel.

Fogadjam el, hogy a szüleim ilyenek és ne próbáljak küzdeni a szeretetükért?

2014. febr. 15. 01:11
 1/8 anonim ***** válasza:
96%

Semmi értelme küzdeni azért, ami nincsen. Nem tudsz körtét szedni az almafáról. Ők ilyenek, ezen nem tudsz változtatni.

Sokszor a szegények gazdagabbak a gazdagaknál. Inkább a barátnőd szüleivel beszélgess.

2014. febr. 15. 01:17
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

Fogadd el őket és keress barátokat.

És örülj neki, hogy nem nektek kell 170 ezerből élni.

2014. febr. 15. 01:22
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
Azért anbyira ne sajnáld magad. Az én szüleim is pont ilyen érzéketlenek voltak, alkoholizmussal és két minimálbérrel megfejelve a problémát. Értem én, hogy rossz neked és azért, mert másnak még rosszabb attól még te igazán rossznak éled meg a sorsodat, de bevallom, hogy én őszintén irigyellek és szivesen cserélnék veled.
2014. febr. 15. 01:44
 4/8 anonim ***** válasza:
86%

jobb egy Ferrariban ülve sírni mint egy biciklin, tartja a mondás.

bizony, az őseidtől max anyagi támogatást várhatsz, az érzelmek más ajtók mögött rejlenek.

mindenki azt adja, ami a szívében van. legalább a barátnőd szülei normálisak.

2014. febr. 15. 01:47
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Uram Isten három milla havonta? Ha csak a felét keresnénk meg lenne egy pici saját házunk :(

A kérdésedre válaszolva, próbáld elfogadni őket ilyennek, amilyenek. Előbb-utóbb úgyis rájönnek, hogy a szeretetet nem lehet pénzen megvenni. És amilyen hamar csak tudsz kezdj önálló életet.

2014. febr. 15. 01:49
 6/8 My Conserve ***** válasza:
72%

1. Ha sok zsebpénzed van, próbálj adakozni egy kicsit, úgy jobban érzed majd magad. Ezzel azt is jelzed a szüleidnek, ha nyíltan csinálod, hogy neked valami több kéne. Vagy mondd azt az édesanyádnak, hogy neked nincs szükséged ennyi zsebpénzre: inkább ahelyett, hogy ezt megkeresné neked, töltsétek együtt az időt. Nagyon kíváncsi vagyok, mit mondana erre.

2. Próbálj meg apád munkája / hobbija iránt érdeklődni, hátha összemelegedtek. Neki vannak barátai, nem is részeges, úgyhogy eleve jobb lapról indulsz.

3. Igen, a barátnőid, barátaid, bárki más jó, ha már a szüleidtől nem kapsz figyelmet. Ez persze nem egy ideális helyzet, de még mindig jobb, mint ha senkitől se kapnál. A régi időkben a gazdagok dajkát és nevelőnőt tartottak erre a célra - manapság ez már nem szokás, pedig szükség volna rá.

4. Kérdezz meg egy pszichológust, hátha van valami jó ötlete. Mondjuk az első úgyis az lesz, hogy "jöjjenek be a szüleid, beszélni szeretnék velük", mindig azzal kezdik. De talán tud majd valami mást is mondani.

5. Próbálj valami olyan saját projektbe kezdeni, ami a szüleid munkájával kapcsolatos. Pl. ha édesapád a zeneiparban dolgozik, akkor alapíts zenekart, vagy mittudomén. Így lesz közös témátok, és egyúttal hasznos tapasztalatokat is szerzel.

2014. febr. 15. 05:23
 7/8 anonim ***** válasza:
semmit. A nagyobb problémák majd akkor kezdődnek, ha a nagyobb fizetés megszűnik, az igények meg maradnak....
2014. febr. 15. 08:46
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem adnék a helyedben senkinek az biztos. Jó tett helyébe csakis rosszat várhat a mai világban az ember.
2014. febr. 16. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!