Török Thomas kérdése:
Azt szeretném meg kérdezni, hogy 21 éves vagyok és a nagybácsikám szeretne a gyámom lenni míg az egyetemet el nem végzem. Van e erre lehetőség. Most még az érettségit fogom elkezdeni s utána az egyetemet?
Figyelt kérdés
szóval 21 évesen és utána meddig lehet gyámom a nagy bácsikám felesége, illetve ezt 21 évesen el tudom e intézni?2014. márc. 29. 19:26
1/8 anonim válasza:
Nagykorúnak gyám?
Hacsak nem szellemileg korlátolt az illető...
2/8 anonim válasza:
21 évesen csak ha korlátotottan cselekvőképes, vagy cselekvőképtelen vagy akkor..
Ha szellemileg minden rendben veed, akkor már nem lehet gyámod, hiszen akár márte is legetnél gyám.
Nagykorú vagy.
Minek neked gyám?
4/8 anonim válasza:
Nagykorunak csak akkor kell gyam, ha szellemileg korlatozott. Igy nehez lenne egyetemet vegezni, de meg erettsegizni is.
5/8 anonim válasza:
A gyám egy jogi kategória, 18 év feletti szellemileg ép embernek nincs, és nem is lehet ilyen. Annak semmi akadálya nincs, hogy a rokonaid erkölcsileg és anyagilag támogassanak, de ez nem jogi, hanem személyes kategória, ezért semmilyen papírmunka nem szükséges hozzá.
6/8 A kérdező kommentje:
Még annyi van hogy van nekem SNI-s (Sajátos Nevelés Igényű) tanulásban akadályozott (speciális szakiskolás) s így mi a lehetőség?
2014. márc. 30. 18:51
7/8 anonim válasza:
Mehetsz-e szavazni? Ha igen, akkor cselekvőképes vagy, és nem lehet gyámod. Egyébként nem kötekedni akarok, de ha tanulásban akadályozott vagy, akkor miért akarsz egyetemre menni?
8/8 anonim válasza:
Az a demokrácia idejében volt. Most ha nem a fideszre szavazol, gyámság alá kerülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!