Az orvosok röghöz kötése valós fenyegetés az elkövetkező 6-10 évben?
Van rá valós esély, hogy ezt a törvényt bevezetik? Lehet tenni ellene valamit, ha igen?
Inkább tisztelni kéne az orvosokat és rendesen megfizetni, azzal itt tartani őket!
Vélemények?
"Nem ugyanazon a szinten van a jelessel végzett orvos, mint az éppen cask 2-el bukdácsoló"
Azért ne légy ennyire eltévedve
Az ovosképzés külön dolgog, nem olyan mint a közgáz.
A 2-essel bukdácsoló tudja az anyag 90%-át, az 5-ös pedig kb 96-98%-ot.
Csak olyan tudásra adják meg a kettest amivel már rá lehet bízni egy ember életét.
Hinni a templomban kell.
Ha meg nyilvánvaló tényt tagadsz, azzal csak magadnak ártasz.
De nyugodtan belenézhetsz bármelyik orvosi egyetem vizsgaszabályzatába onnan tudom én is, ez nem olyan infó hogy "azt hallottam"
Na ja bírom ezt a logikát.
Egy-két orvos hibázott,ami nem jó,sőt nagy hiba,mert ebben a szakmában nem érdemes hibázni.Na de ebből te,hogy vontál le ilyen következtetést?Kíváncsi lennék?Vagy te mindig általánosítasz?Fogadok még nem is halottál az egyetemről,mert ha azt gondolod,hogy csak rizsázni kell a vizsgákon hát....na mind1
Egy-két orvos hibázott.
Vagy nagyon fiatal vagy és nincs egy ismerősöd sem, vagy csak nem szoktál újságot olvasni.
Egyébként pont te és a hozzád hasonló barmok a bizonyítékai az orvosi műhibáknak.
"nem is halottál az egyetemről"
Hallottam már egyetemről, igaz, hogy "csak" főiskolára járok. Te gondolom egyetemre jársz (természetesen takarítani), hogy ilyen nagy a pofád. De tudod mit? Mikor ilyen parasztokba botlom, mint te, akkor szoktam távozni a topikról. És hiába bunkóskodsz, még nem fog megváltozni a véleményem a témával kapcsolatban(és ahogy elnézem a többségé sem).
Csak nagyjából olvastam el a válaszokat, ezért bocsánat, nem keverednék vitába.
Szerintem Amerika csinálja a legjobban, ott egy orvos annyit keres, amennyit kitermel magának, ha jó orvops nyilván sokat keres, mert sok betege van, ha kevésbé jó szakember akkor nyilván kevesebb a beteg és a pénz is, ezt teljesen korrektnek tartom.
De ezt a röghözkötést is. Igenis ha az állam kitanitja őket, adjana érte valamit cserébe, ne pedig elhúzzanak külföldre. Ha pl én ne dolgoztam volna le az szerződésem szerint előirt éveket a suli után, akkor azonnal ki kellett volna csengetnem jópár millót és hozzáteszem én is állami alkalmazott vagyok.
És hoyg az orvos életeket ment? miért a tűzoltó nem ment életeket, ők sincsenek megfizetve.
Vagy egy másik példa, a párom épitőmérnök. Ha összedől az épület, fuccs a karriernek és csücsü a hűvösön jó pár évig, utána max segédmukás lehet!És nem keresett többet kezdőként, mint egy orvos, most lassan 15 éve dolgozik éjt nappallá téve, hogy megéljünk valahogy, és most sem sokkal több a fizetése, sőt a válságra való tekintettel még meg is nyirbálták.
Ezzel szembe azér valljuk be, én is találkoztam már olyan orvossal, aki nem túl jó szakember, és egy-egy műhibaper után vigan mennek vissza dolgozni.
Nem bántanám az orvosokat, mert lehet nekem szerncsém van, de java részt csak jó, kiváló orvosokkal hozott össze a sors, volt közte barát is, ismerős, vagy sztk-s orvos, de bevallom őszintén én egyet sem hallottam panaszkodni, hogy fillérezniük kell hónap végén.
Szeritem az egész rendszert át kellene gondolni kicsit, leülni az orvosokkal, szakszervezettel állami vezetőkkel és biztos lenne kompromisszumos megoldás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!