E-on SMS fenyegetés. Szerintetek?
1 napja írt kérdésem.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__22552..
Mostanra kitisztult a kép.
Kicsit utánanéztem a dolgoknak.
Ezt találtam.
"A kényszerintézkedések olyan hatósági aktusok, melyek a büntetőeljárás eredményessége érdekében alapvető állampolgári jogokat korlátoznak, sértenek.[1] A kényszerintézkedések különösen a személyes szabadságot, a mozgási szabadságot, a házijogot, tulajdoni vagy más vagyoni jogokat korlátozzák. A kényszerintézkedéseket akár fizikai erővel is ki lehet kényszeríteni, ezért az államhatalom gyakorlásának legkeményebb megnyilvánulásai közé tartoznak."
(wiki)
A kérdésem.
Ha bemegyek a rendőrségre és feljelentem őket a rákba azzal elérek valamit vagy csak rohangálhatok a papirokért feleslegesen.
Tekintettel elsősorban arra hogy az SMS-t nekem címezték amit nem értek mert nem az én nevemen fut a dolog.
Meg egy kis adalék még hogy nincs tartozásunk de még szálacsúszás sem lehetett mivel átutalással megy automatikusan...
Látom nem sikerült elolvasnod a szöveget végig...
Te is náluk dolgozol? ...
Nem az E-ON fenyeget, hanem egy behajtó cég, akiknek az E-ON eladta a követelést. Nekik az a dolguk, hogy behajtsák, és a helyzet szerint mindent meg is tesznek érte.
Az E-ON-t hiába jelentenéd fel.
Nem-nem. Beszéltünk az ügyfélszolgálatosokkal.
Ez az E-on által küldött automatikus sms.
Ha behajtócég lenne nem hepajkodnék mert ők megtehetik a kényszerintézkedéseket.
De még 1x leírom.
Az sms-t én kaptam az én nevem szerepel az sms-be, holott nem az én nevemen van a lakás. Tanultam jogot van némi rálátásom a dolgokra és úgy gondolom a fenyegetés tényét kimeríti a dolog.
Ráadásul mint leírtam már nincs tartozásunk nem is lehetne mivel ők vonják bankszámláról !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem az a lényeg hogy kié a lakás, hanem ki fizeti a számlát. A kettő gyakran nem ugyanaz.
Kellene beszélni az ügyfélszolgálattal. Már rég tudnád mi a gond,akkor nem itt kellene gyűjteni a tippeket. Lehet téves is és lehet hogy valóban tartozol. Olyan is létezik hogy fedezet hiányában nem tudták levonni a számla összegét.
Jogot meg rosszul tanultad, mert behajtók nem élhetnek a kényszer eszközével.
Ne keverd a fenyegetést a tájékoztatással.
De úgy tűnik, nincs pontos képed a dologról.
Kérdezd meg pontosan az ügyfélszolgálaton, mennyivel tartozol, mi az alapja, milyen számlákat nem fizettél konkrétan (lehet évekre visszamenőleg, csak most derítették ki - nem mindenütt jó az adatnyilvántartás). Ha mindent elmondtak, és formailag is stimmel, kezdheted vizsgálni, hogy ugyanazokról a számlákról TE mit tudsz. Ebből összeállhat a kép. Minden más csak találgatás.
És ha még mindig úgy gondolod, hogy neked van igazad, egyúttal bizonyítani is tudod.
(az se mindegy, pontosan mi az SMS szövege - hivatalos igényt postai levélben szokás előterjeszteni, SMS csak gyors tájékoztatás lehet. elképzelhető, hogy le akarnak rázni, akkor hivatalos levelet kell írni nekik, hogy kellő információ hiányában nem áll módodban intézkedni - azt sem tudod, mire fel. A lényeg, hogy minden kijelentésedet tudjad bizonyítani - ahogy ők is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!