Az orvosok röghöz kötése valós fenyegetés az elkövetkező 6-10 évben?
Van rá valós esély, hogy ezt a törvényt bevezetik? Lehet tenni ellene valamit, ha igen?
Inkább tisztelni kéne az orvosokat és rendesen megfizetni, azzal itt tartani őket!
Vélemények?
Kedves Kérdező! Gondolom baromi fiatal lehetsz, vagy még életedben nem voltál kórházban. Persze, az orvos életeket ment. Vagy nem. És akkor mi történik, ha vmit elcsesz, na mi? Semmi. Én állami cégnél dolgozom 25 éve. Tőlem aztán levonnak mindent, amit csak lehet (nincs furfang, hogy ennyire vok bejelentve, a többi meg zsebbe). Munka mellett főiskolára járok. Évi 300000ft+ apró tandíjat fizetek. A munkahely nem köt tanulmányi szerződést senkivel (ami azt jelentené, hogy CSAK a FELÉT fizetné ki a cég, és ennek fejében természetesen ott kéne maradnom x évig), mondván, hogy megszorítások vannak. Eközben vki az én pénzemből ingyen (míg ismétlem nekem fizetni kell ezért)tanulhat és utána John Smith gyerekét fogja gyógyítani AZ ÉN PÉNZEMEN, nem az egyémet, vagy más adófizető MAGYAR emberét. Na ez aztán tényleg igazságos.
Arról nem is beszélve, hogy ahogy a betegekhez állnak, az orvosok és ápolónők kb. 80 %-a így is túl van fizetve.
Hidd el sajnos tapasztalatból mondom.
25 éves vagyok, nem tudom, hogy ez fiatal-e. Vállalkozó vagyok.
3-szor műtöttek eddig. Van 2 orvos barátom és 3 orvos rokonom. Mindegyik tisztességes, becsületes ember. Nehezen élnek meg.
Akármennyit is rinyáltok, hogy ti fizetitek az oktatást, nem ezzel a módszerrel kéne megoldani az orvosok elvándorlását, elöregedését stb. A hálapénz problémája is enyhülne fizetésemeléssel. Nehogy már egy közgazdász többet keressen, mint egy orvos.
És a sok börtönben rohadó bűnözőkre nem sajnáljátok a pénzt?
Persze, vannak szemét orvosok, de ez emberi tulajdonság, nem az orvosok sajátja. Lehet mocsok az ügyvéd és a munkás is. Engem a dologtalan, műveletlen, bunkó munkások jobban zavarnak, mint a nagyképű orvosok/üzletemberek.
Ha az emberek itthon ilyen szar alakoknak tartják az orvosokat, akkor miért várja el mindenki, hogy a doki normális legyen?
Kommenteljetek még, jó kis vita alakul! :)
"Kész feladom, vagy direkt vagy ennyire hülye vagy magadtól."
Heh, ezt én is mondhatnám. Ha kifogytak az érvek, jön a hülyézés mi? Tudod mindenki magából indul ki... ;)
"Tudod mit: Igazad van. Csak annyit árulj már hogy ha nem az én adómból fizetik az orvosok képzését honnan van rá pénz?"
Egy szóval nem mondtam, hogy nem a te adódból fizetik. Ha ezt vetted le belőle, akkor tanulj meg szöveget értelmezni szerintem. Ártani nem fog, hidd el!
Én azt mondom, hogy nem az orvosi fizetések megnyirbálásával haladunk előre, sőt az ártani fog hosszútávon. Azt is leírtam már miért. Ha a korrupció feleekkora lenne, jutna pénz az orvosi fizetésekre is több és mindjárt többen maradnának itthon. Komolyan, szerinted kimennének ilyen sokan, ha nem lenne ALAPOS indokuk rá? Gondold el: a rokonaidat ritkán láthatod, teljesen új közeg, beilleszkedés. Plusz idegen maradsz ott sokáig még a helyieknek. A külföldre költözésnek vannak előnyei, de ha azt hiszed hogy a kivándorlók élete csak játék és mese, akkor el vagy tévedve, de nagyon. Ilyesmit a tömegesen akkor vállalnak az emberek, ha a hazájukban ellehetetlenítik őket gyakorlatilag. Persze lehet nézni ezt a zsugori felfogást is, hogy "hujj, az én adóforintjaim és a büdös dögnek van pofája kimenni?!" Hja, képzeld van. És képzeld, lesz is. Ha meg ezt sem teszik lehetővé, akkor sem lesz sokkal több orvos. Minek szenvedjen valaki tíz évet a képzéssel, ha teszem azt szakácsként kb. ugyanannyit keres és ugyanannyira van megbecsülve?
Kérdező: fizetőssé tehetik a képzést. Ez semmilyen EU-s szabályba nem ütközik. És ugye innentől az állam teherviselése az ügyben kilőve.
Szerintem a Fidesz nem hajt végre ilyen intézkedést, mivel politikailag fontos számukra az orvosokkal ápolt jó viszony.
Egyébként az oktatásra költött állami pénz minden államilag finanszírozott felsőoktatási intézmény esetén hasonló kérdéseket vet fel. A különbség csak az összeg nagyságában van, és ez az orvosképzés esetén talán a legmagasabb.
Én a következő megoldást javasolnám :
Minden felsőfokú intézményben tanuló diákot az APEH nyilvántartásba vesz és félévenként könyveli a diák tanulmányi költségeit ( az összegről és a számítás módjáról most ne beszéljünk csak az elvet nézzük ) Ezzel a diáknak "adótartozása" keletkezik. Amikor elkezd dolgozni, a befizetett SZJA-ból a tartozást az APEH leírja. Aki Magyarországon dolgozik és adót fizet, a tartozása valamennyi idő alatt el fog tűnni. Ha külföldre megy dolgozni, akkor önként fizethet havonta egy meghatározott összeget amellyel csökkenti a tartozását, vagy az adócsalókra vonatkozó szabályok szerint el lehet járni vele szemben.
Az orvosok egy kiemelt kaszt a társadalmon belül. Az elit értelmiség. Amikor bekerül a hallgató az egyemre, az első dolog amit megtanítanak vele az, hogy orvos leszel ezzel más mint a többiek. Az egyetem végére teljessé válik az agymosás. Ezzel tartja fenn magát hazánk legfeudálisabb rendszere. A rendszerből kitörni akaró szakemberek vagy külföldre mennek, vagy itthon ellehetetlenítik őket a nagy hatalmú professzorok.
Abban igazad van, hogy rendesen meg kell fizetni az orvosokat. Ha rendesen megfizeti az állam az orvosokat, de megtiltja a hálapénzt ( pl. hálapénz elfogadása = fél év felfüggesztés ), azt elfogadná az orvos társadalom ? Nincs az a hivatalos jövedelem amiért feladnák az orvosok a hálapénzzel keresett tiszta nettót.
A másik szerintem idevágó kérdés : Kapott valaki közületek nyugtát/számlát akkor amikor magánrendelésen volt ? ( nőgyógyász, bőrgyógyász, fogász stb.) Miért tűri el az APEH a sok adócsaló orvost ?
Baromi egyszerű a megoldás. Legyen egy alapfizetés. Az az orvos, aki jól dolgozik kapjon évről évre emelést, persze ehhez évről évre jól kéne dolgozni. Aki sz@rul dolgozik az meg ne kapjon emelést. ha elmegy külföldre fizesse vissza a lóvét. Ennyi. Sztem alanyi jogon ne járjon egy valag pénz vkinek csak azért, mert orvos. A bal.f@sz, vagy link vállakozókat sem alkalmazza senki egy idő után.
Kérdező! Te nem tudhatod, hogy a rokonaid milyen szakemberek, azt csak a betegeik tudják. Az én nagybátyám is orvos volt, sőt az egyik legjobb haverom is az. A haveromnak pl. el szoktam mesélni negatív élményeimet (sok van hidd el)a dokikról ápolókról és Ő is ki van akadva. Ugyanezen a véleményen van Ő is, hogy sokukat ki kéne szórni. Ami pedig a közgazdászokat illeti, higgyétek el ők is a fél életüket áttanulják.
És a sok börtönben rohadó bűnözőkre nem sajnáljátok a pénzt?
de igen meg a tücskökre stb..., de most nem az volt a kérdés. Indíts el egy ilyen topikot, aztán arra is válaszolunk.
21:34 Ez nagyon jó meglátás. Igazad van. Ami pedig a hálapénz elfogadását illeti, az bűncselekmény.
Ádám György ügyvéd: „Hálapénz elfogadása egyszerűen bűncselekmény, 3 évvel büntetendő, rendszeres elfogadása 5 évvel, üzletszerűnél meg 2-8 évvel.”
És amit a prof-ról írtál az is igaz, most tapasztaltam. Történt ugyanis, hogy a pici lányomat műteni kellett sérvvel, és odarendeltek reggel 8-ra. Úgy volt, hogy Ő lesz az első. Aztán mindig jött vki , aztán megint, megint, és már felháborodtam, hogy mi a nyavaja van, hiszen egy 22 hónapos gyerek étlen szomjan hagyni egy kicsit túlzás. Du. fél egykor jött oda az orvos, hogy tulajdonképpen ő el akart most menni ebédelni, de egye fene megműti a gyerekemet. Utólag mondták ismerősök, hogy azért kellett várnom, mert a prof. betegei elsőbbséget élveznek, a műtő mindig a prof.-é. Mellesleg az orvosunk úgy kikapta a borítékot a kezemből, hogy leégette az ujjlenyomatomat.
"Ha ezt vetted le belőle, akkor tanulj meg szöveget értelmezni szerintem. Ártani nem fog, hidd el"
Nagy szavak egy olyan embertől aki nyitott kapukat dönget, és nem arról beszél aminek köze is van az előző kommenthez.
Ha vetted volna fáradtságot észrevennéd hogy egy szóval sem írtam hogy meg vannak becsülve és nem kellene többet keresni.
De tőlem senki se lopjon.
Mindenki, aki lop tőlem az zavar.
Mindegy hogy orvos vagy politikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!