Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az orvosok röghöz kötése...

Az orvosok röghöz kötése valós fenyegetés az elkövetkező 6-10 évben?

Figyelt kérdés

Van rá valós esély, hogy ezt a törvényt bevezetik? Lehet tenni ellene valamit, ha igen?

Inkább tisztelni kéne az orvosokat és rendesen megfizetni, azzal itt tartani őket!

Vélemények?

2010. ápr. 4. 00:04
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
Miért azt el lehet várni hogy más pénzén ingyen kiképeznek, de cserébe ne adj vissza semmit?
2010. ápr. 4. 12:16
 12/58 anonim ***** válasza:

Ha a kezdő orvosok meg lennének fizetve nem mennének ki. Ha nem lesznek megfizetve, de röghöz lesznek kötve, akkor is fogyni fog az orvosok száma, mert csak az megy majd annak, akit komoly hivatástudat hajt. Azok meg kevesen vannak.

És nem nyugati bérekről beszélek. Csak ugye amíg ott az itthoni fizetésnek akár a tízszeresét is kereshetik, addig én inkább azokon csodálkozom, akik maradnak.

2010. ápr. 4. 12:59
 13/58 anonim ***** válasza:

Ha a kezdő orvosok meg lennének fizetve nem mennének ki. ma 12:59

Hagy kérdezzem már meg tőled, hogy mi ez a kezdőorvosi fizetés duma? Mivel érdemel többet egy kezdő orvos, mint egy kezdő asztalos, pincér, ács, földművelő mint egy orvos?

Akinek a családja "200" éve művel egy földet, és szereti a mocskot, köröm alatt a piszkot, és minden reggel 4 kor kel, hogy legyen mit ennünk, mivel ér kevesebbet, mint egy orvos, aki ha az egyetemről kiesik, egy branült nem tud betenni, és döntés képtelen?

2010. ápr. 4. 13:07
 14/58 anonim ***** válasza:

Ha a kezdő orvosok meg lennének fizetve nem mennének ki.

Itt most nem arról van szó hogy meg van e fizetve vagy sem

Az ő taníttatás egy befektetés.

Nem azért fizeti neki az állam éveken át a tanulását , hogy utána ne legyen belőle haszon.

Ha az felháborít, hogy Hagyó Miklós 70 milliót ellop az államtól akkor azt miért támogatod hogy egy frissen végzett orvos ellop 30 milliót(mert annyiba kerül és ha külföldön dolgozik nem térül meg)

10 orvosnál 300 millió forint, 50-nél másfél milliárd lopás az államtól te meg őket támogatod?

2010. ápr. 4. 14:15
 15/58 A kérdező kommentje:

Hát ilyen hozzáállású emberek mellet nem csodálom, hogy elhúznak az orvosok. Nem csak a pénz, de az ilyen idióták mint itt a válaszadók többsége is elhajtja őket. Külföldön megkapják a tiszteletet, ami kijár nekik.

Az orvos több mint 10 éven át tanul, 30 éves, mire képes dlgozni. Sok áldozatot hoz! Kedves asztalos, szakács stb. válaszadók gondolkozzatok el rajta, ti végig tudnátok-e csinálni az orvoosit és ami utána jön? Gondolom annyi küzdelem után ti is szeretnétek jobb fizut és egy kis tisztelet! Nem gondolok milliókra, de azért a 80-100ezer Ft röhejes. Igenis elvárható, hogy rendes fizetése legyen. Miért keres egy közgazdász 300ezret? Egy orvos emberéleteket ment, rengeteget dolgozik, folyamats stressz alatt. Inkább támogatni kéne őket! A rabló plitikusk az ország kisebb gondja, a hozzáállással és a mentalitással nagyb baj van...

2010. ápr. 4. 14:36
 16/58 anonim ***** válasza:

Persze hogy röhelyes a fizetés és sokkal jobban kellene keresniük, ez nem kérdés. Senki nem mondta hogy eleget keresnek.

Viszont te nézd meg az érem másik oldalát( vagyis hogy ez milyen terheket ró más, sokat szintén nem kereső emberekre), mert jelenleg egysíkuan gondolkodsz.

Ez az igazi gond

2010. ápr. 4. 15:05
 17/58 anonim ***** válasza:

Miért keres egy közgazdász 300ezret? Egy orvos emberéleteket ment, rengeteget dolgozik, folyamats stressz alatt.

Azért mert jól dolgozik.

Hidd el a tőzsde és a marketingszakma, vagy egy könyvvitel sokkal stresszesebb mint hinnéd,(haverom a 400 ezres fizetésért elfelejtette a karácsonyt és a hasonlókat, 12-14 órákat dolgozik 6-7 napot egy héten, szerinted ez nem stresses?) az meg hogy a versenyszférában ki hogy keres az mindenki magánügye.

Vagy szerinted példának okáért ha valaki létrehoz egy céget, amiben tud foglalkoztatni, fizetést és megélhetést adni 50 embernek az nem érdemli meg a 300 ezres fizetést?

2010. ápr. 4. 15:09
 18/58 anonim ***** válasza:
60%
Közgazdász megment élete során munkájából kifolyólag emberi életeket? Kötve hiszem. Orvos igen? Igen. Mégis harmadannyit kap. Az orvos többet érdemel, ha ez úgy jut csak, hogy a közgazdász kevesebbet kap, akkor úgy jut. Különben nem kell meglepődni, hogy itthon ma már nincs elég orvos, hogy ellássák a körzeti rendelőket és sokszor 70-80 éves emberek dolgoznak, mert nincs helyettük más. Ilyen hozzáállás mellett nem csoda, nekem is az első dolgom lenne kimenni. Ott talán megbecsülnének és ez alatt nem csak a fizetést értem. Orvost meg szakácsot ne hozzuk már egy szintre könyörgöm! Orvosi képzés tíz év, szakácsot 1-2 év alatt lehet képezni. A hasznukról meg ne is beszéljek. Sose voltam, sose leszek szakács, de attól még össze tudok rakni magamnak egy épkézláb főtt ételt. Ellenben nem tudom magam meggyógyítani, ha teszem azt ripityára törik egy végtagom. És ezzel nem hiszem, hogy én vagyok így. Az orvosi és a tanári hivatás talán a legfontosabb egy modern társadalom létrehozására és fenntartására. És ők vannak a legkevésbé megbecsülve. Na, ez a szégyen.
2010. ápr. 4. 15:34
 19/58 anonim ***** válasza:

De ha igy gondolod akkor ne is várd el hogy ingyen lesz belőled orvos, fizesd csak szépen a tandíjat. Akkor senkinek egy szava sem lehet rád.

De amíg kapsz valamit addig nyújtani is kéne cserébe nem gondolod?

2010. ápr. 4. 16:08
 20/58 anonim ***** válasza:

o.O Látom nagy vita van kibontakozóban.Sztem nem kérdés,hogy ez egy hülye döntés M.o. részéről,ha röghöz köti az orvosokat.

Egy orvos a fél életét áttanulja és a laikusok számára szerintem esélytelen megérteni mivel is jár ez.

Egy orvosnak mindíg a toppon kell lennie.Ha nincs ott és hibázik...Rögtön a fejéhez vágják,hogy minek ment annak,miért nem tudott figyelni stb..Holott lehet,hogy éppen azon gondolkozott,miből vesz majd a fiának enni a 100ezres fizetéséből(amire lehet mondani,hogy kevés meg hogy vannak akik szarásig keresik magukat de nem mindenki van ebben a helyzetben és nem az a kérdés,h vannak akik minimálbérből élnek mert neki életeket kell mentenie).

Egy orvosnak kijár a tisztelet,nagy átlagban ők a társadalmunk legokosabbjai.

és folytathatnám.

2010. ápr. 4. 16:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!