Az orvosok röghöz kötése valós fenyegetés az elkövetkező 6-10 évben?
Van rá valós esély, hogy ezt a törvényt bevezetik? Lehet tenni ellene valamit, ha igen?
Inkább tisztelni kéne az orvosokat és rendesen megfizetni, azzal itt tartani őket!
Vélemények?
"Nehogy már egy közgazdász többet keressen, mint egy orvos"
Egy okos közgazdásznak nagyobb a társadalmi haszna mint egy orvosnak.
Az oké hogy életeket ment de ez annyira demagóg.
Ezek szerint te sajnálod a pénzt mondjuk Bill Gatestől, Warren Buffet -től, Richard Branson-tól, Stewe Jobbstól mert nem mentettek életeket?
Több tízezer embernek adnak munkát, megélhetést, de mivel nem mentenek meg egy életet sem műtéti úton, ezért nem is olyan értékesek mint egy orvos.
Pff, gondolkozz mielőtt szidod a közgazdászokat, ha nem lenne egy sem akkor gyógyszerek se lennének ilyen számban és minőségben mint most.
"Ezek szerint te sajnálod a pénzt mondjuk Bill Gatestől, Warren Buffet -től, Richard Branson-tól, Stewe Jobbstól mert nem mentettek életeket?
Több tízezer embernek adnak munkát, megélhetést"
Ezzel életeket mentettek!!!
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:10
A lopásról is írtam. Ja, hogy nem veled egyező véleménnyel és szempontból? Hát így jártál. :) (Ergo: továbbra is tanulj meg olvasni!)
Hát igen ha nem tudsz érveket felhozni, akkor te is hozod elő az oltást...hm... pedig azt hitted hogy más vagy:D
Semmi baj majd felnősz egy szép napon:)
Sok komment, az eredeti kérdésre nincs válasz. Hiába, forró téma ez. Klassz vita lett, bár nem ez volt a célom. Akkor átfogalmazom a kérdést:
Mi a véleményetek, van rá esély, hogy az orvosok röghöz kötéséről szóló rendeletet beiktatják?
Annak, aki Steve Jobsot hozta fel: orvos nélkül hogy cserélik ki a máját? Kicsit olyan ez, hogy a tyúk, vagy a tojás volt-e előbb. Amúgy meg, őket tisztelem, és minden elismerésem, sokat adtak az emberiségnek stb., ebben abszolút igazatok van. De nem lesz mindenki vállalat tulajdonos és felsővezető. Mégis sokat keresnek, 3+2 év egyetemmel. Irreálisan.
Na, mivel szeretem a közgazdászokat felhozni, ugye alap a közgazdaságtanban, hogy az emberek racionálisan döntenek és önzők, Adam Smith is erre alapozta a téziseit. Ez az orvosokra is nyilván igaz. Csak hasznosságot maximalizál, akárcsak a pék (lásd: A. Smith: Wealth of Nations), ilyen helyzetben szerintem abszolút elnézhető, néhány szélsőséges eset kivételével. Abban az országban, ahol a miniszterelnök nem fizet adót a medencéjére a pincéjében, miért pont az orvos fizessen az általa nyújtott szolgáltatás után? Vagy bárki más?
Annak aki a börtönös írásomra azt mondta, hogy most nem ez a téma: ha autópálya épül, és arról teszek fel egy kérdést, akkor azért fogsz rinyálni, hogy az adódból autópályát építenek?
Nem várom, hogy tömjénezzétek a véleményemet.De mivel senki sem a kérdésemre válaszolt, hanem elkezdett vitatkozni, gondoltam beszállok és leírom a véleményemet. Ahogy mindenki más is tette.
Minél több kommentet, hátha rekord lesz és nyerünk valamit!:D
"Abban az országban, ahol a miniszterelnök nem fizet adót a medencéjére a pincéjében, miért pont az orvos fizessen az általa nyújtott szolgáltatás után? Vagy bárki más?"
Elég hamar eljutottál a láthatatlan kéztől a láthatatlan zsebig.
Ezt a felfogást viszont mindigis utáltam. Én sem megyek be egyetlen olyan lakásba sem ahova betörtek, mondván, hogy nem mindegy neked? Már úgyis kiraboltak. Mit számít, ha én is elviszek egy-két cuccot?
Ha drasztikusan nem emelkedik az orvosok fizetése,akkor valószinűleg bevezetnek egy hasonló jogszabályt(sajnos).
Bár én nem ebben látom a megoldást....
Jobban meg kéne becsülni őket,nem hiába tanulnak min.6 évig.
Az meg aki hőbörög,hogy mekkora bőr van a képükön,vegyen a kezébe egy anatómia szakkönyvet és olvassa el,majd mondja el fejből a 70%-át....de gondolom az ilyeneknek ha valami egészségügyi gondjuk van ők az elsők akik orvosért "kiáltoznak"
"Annak aki a börtönös írásomra azt mondta, hogy most nem ez a téma: ha autópálya épül, és arról teszek fel egy kérdést, akkor azért fogsz rinyálni, hogy az adódból autópályát építenek"
Ha az adómból autópályát építenek, majd fogják és kiviszik külföldre, akkor IGEN rinyálni fogok. Ne beszélj hülyeségeket kedves kérdező. Annyit nem ér az a rekordkísérlet. Egyébként meg a legtöbben a kérdésedre válaszoltak, csak neked nem tetszettek a vélemények.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:13
Képzeld el jogásznak tanulok és tudom miről beszélsz.
Engem csak az háborít fel,hogy pont az olyan emberek papolnak és mondanak ostobaságokat akiknek nincs rálátásuk a témára!
Én tudom mennyit ér egy diploma,főleg egy orvosi,jogi vagy közgazdász és ,hogy azért mennyi erőfeszítést kell tenni.Éppen ezért úgy gondolom,hogy jobban meg kéne fizetni az orvosokat (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!