Nem tehetek feljelentést ez mi? Vicc
"Ha kiderül, hogy vétlen. De nem az derül ki, hogy vétlen, csupán kevés a bizonyíték."
A kettő formálisan ugyanaz.
Nincs olyan, hogy kevés a bizonyíték. Vagy megáll a bizonyítás, vagy nem.
Ha nem áll meg, akkor az illető, akit vádolnak, ártatlan.
De ennek felfogásához sajnos te meglehetősen kevés vagy.
Az, hogy miért szüntetik meg a nyomozást, teljesen indiferens a gyanusított szempontjából.
Annyi a különbség jogilag, hogy ha bcs hiánya okán, akkor abszolút garantált a hamis vád.
"„c) nem a gyanusitott kovette el a bűncselekmenyt, illetve a nyomozas adatai alapjan
nem allapithato meg, hogy a bűncselekmenyt a gyanusitott kovette el,
A c) esetben egyertelműen bűncselekmeny tortent, de nem allapithato meg, vagy nem
allapithato meg egyertelműen, hogy a gyanusitott szemely kovette el azt.”
Na ebben az esetben nincs sok remény a hamis vád bizonyítására
„Nem hamis vád azonban a jogszerűen tett, tényeket tartalmazó feljelentés megtétele akkor sem, ha téves, tehát pusztán a hamis vád büntetendősége ne tartsa vissza a sértettet a feljelentés megtételétől – azonban kiemelten felhívjuk a figyelmet a körültekintés és a szakértelem fontosságára, hiszen így elkerülhetőek az utóbb kellemetlenné váló félreértések.”
"
Sajnálom, hogy csak te látod így.
Az interneten elérhető jogászok belinkelt oldalai és az értelmező rendelkezésből kivett részt is figyelmen kívül hagyod.
Feketén-fehéren leírják, hogy NEM HAMIS A VÁD.
Ha te így látod nem tudok mit tenni.
Még azért az előbb egyet belinkeltem ráadásként, de sajnos ez az Ügyvéd is rosszul látja:-)
"Ha nem áll meg, akkor az illető, akit vádolnak, ártatlan. "
Érdekes, hogy az összes ügyvéd és az összes ügyész, sőt a btk jogszabályi értelmezését megfogalmazó is rosszul látja, csak te látod jól.
"Tehát nem elég önmagában az eljárás megszüntetése a hamis vádhoz"
Ezen nem tudom mit nem lehet érteni. Na mindegy. Ha te nem így gondolod nem is akarlak meggyőzni, mindenki tévedett akit belinkeltem, én kérek elnézést a nevükben.
"Még azért az előbb egyet belinkeltem ráadásként, de sajnos ez az Ügyvéd is rosszul látja:-)"
Nem ő látja rosszul, csak te nem érted meg amit mond. De ebben, fentiek fényében semmi meglepő nincs.
"Tehát nem elég önmagában az eljárás megszüntetése a hamis vádhoz"
Mindegy merről olvasom akkor is az jön ki, hogy "nem elég a hamis vádhoz"
"Nem hamis vád azonban a jogszerűen tett, tényeket tartalmazó feljelentés megtétele akkor sem, ha téves,"
Ezen sincs mit magyarázni.
"Mindegy merről olvasom akkor is az jön ki, hogy "nem elég a hamis vádhoz""
Neked tényleg mindegy, merről olvasod, mert egy szellemi alultáplált vagy.
Sajnálom, hogy ilyen alacsony a feszültségtűrő képességed.
Mindenesetre a gyakorlat nem ezt tükrözi amit írsz. A jogesetek nem ezt írják, soha nem áll meg a hamis vád olyan esetekben amit a kérdező írt.
Mindegy. Majd ha a gyakorlatban úgy lesz ahogyan írtad akkor elfogadom, de egyelőre elég sok feljelentést utasítottak el mellettem hamis vád miatt:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!