Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem tehetek feljelentést ez...

Nem tehetek feljelentést ez mi? Vicc

Figyelt kérdés
Pfff undorító ez az egész feljelentettek engem, de bizonyíték hiányában megszuntettek a nyomozást egy elég komoly ugynen(szexuális kényszerítés) es nem tudom feljelenteni az illetőt hogy be vádolt ilyennel ez mi? Mert nem tudom? Vicc ez az egész torvenyszolgaltatas undorító ami itt megy
2016. febr. 1. 17:59
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
59%

"Ha kiderül, hogy vétlen. De nem az derül ki, hogy vétlen, csupán kevés a bizonyíték."

A kettő formálisan ugyanaz.

Nincs olyan, hogy kevés a bizonyíték. Vagy megáll a bizonyítás, vagy nem.

Ha nem áll meg, akkor az illető, akit vádolnak, ártatlan.

De ennek felfogásához sajnos te meglehetősen kevés vagy.

Az, hogy miért szüntetik meg a nyomozást, teljesen indiferens a gyanusított szempontjából.

Annyi a különbség jogilag, hogy ha bcs hiánya okán, akkor abszolút garantált a hamis vád.

2016. febr. 5. 21:45
 42/51 anonim ***** válasza:

"„c) nem a gyanusitott kovette el a bűncselekmenyt, illetve a nyomozas adatai alapjan

nem allapithato meg, hogy a bűncselekmenyt a gyanusitott kovette el,

A c) esetben egyertelműen bűncselekmeny tortent, de nem allapithato meg, vagy nem

allapithato meg egyertelműen, hogy a gyanusitott szemely kovette el azt.”

Na ebben az esetben nincs sok remény a hamis vád bizonyítására

„Nem hamis vád azonban a jogszerűen tett, tényeket tartalmazó feljelentés megtétele akkor sem, ha téves, tehát pusztán a hamis vád büntetendősége ne tartsa vissza a sértettet a feljelentés megtételétől – azonban kiemelten felhívjuk a figyelmet a körültekintés és a szakértelem fontosságára, hiszen így elkerülhetőek az utóbb kellemetlenné váló félreértések.”

[link]

"

2016. febr. 5. 21:50
 43/51 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy csak te látod így.

Az interneten elérhető jogászok belinkelt oldalai és az értelmező rendelkezésből kivett részt is figyelmen kívül hagyod.

Feketén-fehéren leírják, hogy NEM HAMIS A VÁD.

Ha te így látod nem tudok mit tenni.

Még azért az előbb egyet belinkeltem ráadásként, de sajnos ez az Ügyvéd is rosszul látja:-)

2016. febr. 5. 21:52
 44/51 anonim ***** válasza:

"Ha nem áll meg, akkor az illető, akit vádolnak, ártatlan. "

Érdekes, hogy az összes ügyvéd és az összes ügyész, sőt a btk jogszabályi értelmezését megfogalmazó is rosszul látja, csak te látod jól.

2016. febr. 5. 21:55
 45/51 anonim ***** válasza:

"Tehát nem elég önmagában az eljárás megszüntetése a hamis vádhoz"

Ezen nem tudom mit nem lehet érteni. Na mindegy. Ha te nem így gondolod nem is akarlak meggyőzni, mindenki tévedett akit belinkeltem, én kérek elnézést a nevükben.

2016. febr. 5. 21:57
 46/51 anonim ***** válasza:
59%

"Még azért az előbb egyet belinkeltem ráadásként, de sajnos ez az Ügyvéd is rosszul látja:-)"

Nem ő látja rosszul, csak te nem érted meg amit mond. De ebben, fentiek fényében semmi meglepő nincs.

2016. febr. 5. 22:11
 47/51 anonim ***** válasza:

"Tehát nem elég önmagában az eljárás megszüntetése a hamis vádhoz"

Mindegy merről olvasom akkor is az jön ki, hogy "nem elég a hamis vádhoz"

2016. febr. 5. 22:12
 48/51 anonim ***** válasza:

"Nem hamis vád azonban a jogszerűen tett, tényeket tartalmazó feljelentés megtétele akkor sem, ha téves,"

Ezen sincs mit magyarázni.

2016. febr. 5. 22:14
 49/51 anonim ***** válasza:
59%

"Mindegy merről olvasom akkor is az jön ki, hogy "nem elég a hamis vádhoz""

Neked tényleg mindegy, merről olvasod, mert egy szellemi alultáplált vagy.

2016. febr. 6. 04:32
 50/51 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy ilyen alacsony a feszültségtűrő képességed.

Mindenesetre a gyakorlat nem ezt tükrözi amit írsz. A jogesetek nem ezt írják, soha nem áll meg a hamis vád olyan esetekben amit a kérdező írt.

Mindegy. Majd ha a gyakorlatban úgy lesz ahogyan írtad akkor elfogadom, de egyelőre elég sok feljelentést utasítottak el mellettem hamis vád miatt:-)

2016. febr. 6. 12:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!