Gyanúsított idézése, nem is írták, hogy miért idéztek be, csak hogy x időre legyek bent, ilyen van?
"- Az bizony, csak éppen mégse lehet következménye, ugyanis nagyon egyszerű a képlet: ha egyszer 8-10 rendőr aláírja, hogy bizony azt a 10 kg heroint a te lakásodban találták a HK-n, az ügyész elé már "valós bizonyítékként" kerül, azaz igazából felsőbb szinteken már lehetetlen is lesz kideríteni, hogy az most valójában hogy is került a hk-n talált cuccok közé."
Ezzel csak az a baj, hogy a házkutatás csak hatósági tanúk jelenlétében folytatható le, legalábbis törvényesen. Ha pedig ott volt egy-két tanú a szomszédból, akkor azokat is meghallgathatják.
Azt meg nekem ne meséld, hogy ezen tanúkat is megveszi a rendőr a 120 ezres fizetéséből, mert besírok..
ebben nagyon tévedsz.
abszolút simán megoldható, hogy nem kell tanú, csak a palimadár + 10 rendőr, kész ennyi.
honnan vetted ezt? de látod, mondom én mióta, hogy tárgyi tévedéseid vannak! és nem sértésből, de akkor innen ered ez a naivitásod.
Honnan vettem? Onnan, hogy én, veled ellentétben tanultam jogot.
"Ha a házkutatáson az érintett, illetőleg a védője, képviselője vagy megbízott hozzátartozója nincs jelen, az érintett érdekeinek védelmére a hatóság olyan személyt rendel ki, akiről alaposan feltehető, hogy a házkutatással érintett érdekeit megfelelően védi. A közjegyzői vagy ügyvédi irodában, továbbá az egészségügyi intézményben tartandó házkutatást – ha az nem kizárólag bűncselekmény elkövetőjének kézre kerítésére irányul – a vádirat benyújtásáig a bíróság rendeli el, és annak során az ügyész jelenléte kötelező.
Hatósági tanú, jegyzőkönyv
A nyomozó hatóság a házkutatásnál is alkalmazhat hatósági tanút, aki az eljárási cselekmény tényleges lefolyását, történéseit igazolja, ily módon ellenőrizhetővé téve a törvényes eljárást. A házkutatásról jegyzőkönyvet kell felvenni, amelyben rögzíteni kell a hely és az időpont megjelölésén túl az eljárás során történteket, a résztvevők adatait, az eljárás során tanúsított magatartásukat, valamint a nyomok, tárgyi bizonyítási eszközök, illetve a terhelt feltalálási helyét. A jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell adott esetben azt is, ha a házkutatásra határozat, illetve a meghatározott esetekben bíró határozat nélkül került sor."
67. § (1) Ha e törvény kivételt nem tesz, a bíróság, az ügyész és a nyomozó hatóság azt idézi, akinek a jelenléte az eljárási cselekménynél kötelező, illetőleg azt értesíti, akinek a jelenléte nem kötelező, de azt a törvény lehetővé teszi. Akit megidéztek, köteles az őt megidéző bíróság, ügyész, illetőleg nyomozó hatóság előtt megjelenni.
ha nem tettél semmit akkor csak berendelnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!