Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tanú vagy gyanúsított vagyok?

Tanú vagy gyanúsított vagyok?

Figyelt kérdés
kb 3 hónapja történtek betörések a falunkban erre házkutatást tartottak nálunk de nem találtak semmit de hagytak itt egy papírt(nem voltam itthon)hogy másnap keressem fel a rendőrséget mert gyanúsított vagyok. Bementem az ügyvédemmel mert nem értettem mi ez az egész és akkor mondták, hogy elírás történt és nem gyanúsított vagyok hanem tanú. Azóta megint volt nálunk egy házkutatás de akkor már komolyabban nyomták és fémkeresőt használtak de akkor sem találtak semmit. Ma kaptam egy idézést h ismét gyanúsított vagyok és hétfőn meg kell jelennem a kapitányságon. Nem volt szabályos az első házkutatás mivel 9 rendőr garázdálkodott nálunk, azóta feljelentést tettünk a rendőrségen és a katonai ügyészségen is de mindenhol elutasítottak minket. Lejárattak minket mindenhol de senki nincs mellettünk.

2015. márc. 27. 12:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Független Rendészeti Panasztestülethez kell járulni, ha elutasítottak és úgy érzed, igazad van.
2015. márc. 27. 12:55
 2/8 A kérdező kommentje:
már néztem a honlapjukat csak egy baj van vele...pesten van és annyit nem tudok utazni...
2015. márc. 27. 14:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Írni is lehet nekik. Bár mondjuk az, hogy 9 rendőr végezte a házkutatást, mégkevés.
2015. márc. 28. 13:40
 4/8 A kérdező kommentje:
azóta már sikerült kiderítenem h a szabályos házkutatásban max 2 rendőr és egy hatósági tanú vehet rész de itt semmi nem volt szabályos. azzal fenyegetőztek, hogy lelövik a kutyámat ha nem kötöm meg. Kinyittatták a szomszéd holland házat aminek mi vagyunk a gondnokai, sőt még egy külön helyrajzi számon lévő ingatlant is pedig csak a mi házunkra szólt a házkutatási parancs. Amiket lefoglaltak tárgyakat arról csak másnap bent a kapitányságon kaptam jegyzőkönyvet és akkor jöttem rá, hogy vajon miket is vittek el. Egy csomó dologban kárt tettek amíg tartott a házkutatás, ezt említettük a katonai ügyészségen de a jegyzőkönyvben ez sem szerepel. Amiket a lefoglalás után visszaadtak azokban is keletkezett kár, sőt olyat is adtak vissza ami nem szerepelt a jegyzőkönyvben. Ha még valami eszembe jutna azt leírom.
2015. márc. 28. 15:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Azért azt ajd írd le, hol találtad, hogy egy házkutatáson maximum két rendőr és egy hatósági tanú lehet jelen, mert ha így van, nyilvánosan megeszem a jogi doplomám.

A többi, ha bizonyítható, akkor panasz alapja lehet.

2015. márc. 28. 19:44
 6/8 A kérdező kommentje:
az ügyvédem mondta h nem volt szabályos
2015. márc. 29. 16:05
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát írtál is olyan dolgokat, amelyek valóban nem szabályosak (pl. a jegyzőkönyv át nem adása), de ez a max. két rendőr - egy hatósági tanú, ez nem így van.
2015. márc. 30. 07:07
 8/8 A kérdező kommentje:
egyszer gyanúsított vagyok másnap tanú...most megint gyanúsított...
2015. márc. 30. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!