Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Én már nem tudom, mit tegyek,...

Én már nem tudom, mit tegyek, de lassan teljesen idegbeteg lesz a családunk és ez kihat mindenre!?

Figyelt kérdés

Két éve költöztünk a jelenlegi házunkba, előttünk egy hatalmas liget, mellettünk vannak ugyan házak, de az egyikben nem laknak, a másikat újítják. Szemben a házunkkal a liget szélén van egy szórakozóhely, ahol májustól szeptemberig szabadtéri rock koncerteket tartanak 21.00-03.00-ig. Olyan hangos, hogy csukott ablaknál sem halljuk a tévét. Légvonalban kb. 100 méterre vannak. Próbáltunk beszélni az üzemeltetővel, semmit nem értünk el. Hívtuk párszor a rendőrséget, fél órát csend volt, kezdték újra.

Végül írásban feljelentettem őket a jegyzőnél, 4 hónapig nem kaptam rá választ. Mire válaszoltak, eltelt a szezon. Most újra kezdték a koncerteket, már most elviselhetetlen a hangerő.

És ami a legjobb, a jegyző válaszában a Ket. adott paragrafusára hivatkozva leírta, hogy az engedélyt ők adták ki a szórakozóhely működésére - egy szó nem volt arról, hogy a koncertekre is és hogy ha igen, milyen hangerőre -, de ők eszköz híján nem tudják bemérni a hangerőt, és mivel ez nagyon drága, fizesse az ügyfél, amely összeget tegyem náluk előzetesen letétbe. Mindezt a Ket. (az új államigazgatási törvény szabályozza). Ha ezzel a döntésükkel nem értek egyet, 15.000,- Ft ellenében fellebbezhetek.

Tisztára megsemmisültem. Kiadják az engedélyt, de a kutya nem ellenőrzi és nincs is mivel. Ha nekem gond, fizessem a bemérést és ők kiszabnak mondjuk 30ezer Ft. pénzbírságot, amit röhögve kifizet a tulaj. A következő hangos koncertnél kezdhetem elölről az egész procedúrát.

Nem szeretnék kötekedni, de mégis mi itt a megoldás, hogy 5 hónapon keresztül minden csütörtök-péntek-szombat este ne bolonduljon meg a családom?

Bocs, hogy ide írtam ki, de talán többen olvassák és valaki átment már hasonlón és tud valamit ajánlani.

#zaj #családi békesség
2015. ápr. 29. 10:37
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
38%
Adok érte hatszázötvenet, de ez a plafon.
2015. ápr. 29. 12:58
 22/31 anonim ***** válasza:
Azért csodálkozom az egészen, mert Budapesten akárhány nagyobb szabadtéri koncerthelyszínt ismerek (pl. Budapest Park, BBarba NNeggra Track stb.) 22.00-kor még a ráadásszámot is lekeverik pontosan, és utána már csak jóval halkabb gépzene van.
2015. ápr. 29. 13:04
 23/31 anonim ***** válasza:
Ha vannak más lakók, akkor velük beszélj, fogjatok össze! Együtt érzek veled egyébként, én sem örülnék egy ilyen sztorinak a házam mellett, de nem tudom, hogy mekkora hangerővel szólhat a zene, mik a jogszabályok, stb.
2015. ápr. 29. 13:04
 24/31 anonim ***** válasza:
Hívd a megyei rendőröket, azok sokkal normálisabbak.
2015. ápr. 29. 13:18
 25/31 A kérdező kommentje:
Minden választ nagyon köszönök, agyalok és dolgozom a legjobb megoldáson.
2015. ápr. 29. 13:19
 26/31 A kérdező kommentje:
Nem tudom a megyei rendőröket hívni, csak az ügyelet, ők pedig az ügyeletben lévőket küldik, azok pedig városiak. Nem gyilkosságról van szó, csak hangos zenéről :)
2015. ápr. 29. 13:21
 27/31 anonim ***** válasza:

Ez csak az én szerény véleményem. Vagytok ott maximum 5-en (ha 3 gyerek és 2 szülő lakik együtt), akik verik az asztalt, hogy legyen halkabb a zene vagy ne tartson olyan sokáig a buli. Szemben az önkormányzattal, a szórakozóhellyel és sok ezer emberrel, aki oda jár szórakozni. Ha csak 1000 Ft a belépő, akkor is heti pár millióról van szó. A szórakozóhelynek a bírság sem egy nagy összeg, na meg kenőpénz is lecsúszhat ide-oda. Velük szemben meg csak ti vagytok.

Vagy össze kell fogni több lakóval vagy elköltözni.

(én is laktam szórakozóhely mellett - múlt idő)

2015. ápr. 29. 14:03
 28/31 anonim ***** válasza:
26%
Miért nem mész te is bulizni, megiszol két sört, és nem zavar a zene.
2015. ápr. 29. 14:12
 29/31 anonim ***** válasza:
47%
Megveszed a legbrutálabb hangszettet a boltból, kiteszed az ablakba a koncertezők irányába és benyomsz a rokkereknek egy kis diszkót vagy hardstyle-t max hangerőn. Máris egyezkedni fognak.
2015. ápr. 29. 14:38
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Birtokvédelmet kell kérni az önkormányzatnál, aki köteles megvizsgálni, és kimondani (ha így van), hogy a lakást nem tudjátok rendeltetésszerűen (azaz pihenésre), használni a fennálló zaj miatt, és ki kell mondania az eredeti állapot visszaállítását (azaz, hogy csönd legyen). Ha ezt nem teszi meg, akkor bíróságra kell menni, és ugyanezt végigzongorázni.
2015. ápr. 29. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!