Én már nem tudom, mit tegyek, de lassan teljesen idegbeteg lesz a családunk és ez kihat mindenre!?
Két éve költöztünk a jelenlegi házunkba, előttünk egy hatalmas liget, mellettünk vannak ugyan házak, de az egyikben nem laknak, a másikat újítják. Szemben a házunkkal a liget szélén van egy szórakozóhely, ahol májustól szeptemberig szabadtéri rock koncerteket tartanak 21.00-03.00-ig. Olyan hangos, hogy csukott ablaknál sem halljuk a tévét. Légvonalban kb. 100 méterre vannak. Próbáltunk beszélni az üzemeltetővel, semmit nem értünk el. Hívtuk párszor a rendőrséget, fél órát csend volt, kezdték újra.
Végül írásban feljelentettem őket a jegyzőnél, 4 hónapig nem kaptam rá választ. Mire válaszoltak, eltelt a szezon. Most újra kezdték a koncerteket, már most elviselhetetlen a hangerő.
És ami a legjobb, a jegyző válaszában a Ket. adott paragrafusára hivatkozva leírta, hogy az engedélyt ők adták ki a szórakozóhely működésére - egy szó nem volt arról, hogy a koncertekre is és hogy ha igen, milyen hangerőre -, de ők eszköz híján nem tudják bemérni a hangerőt, és mivel ez nagyon drága, fizesse az ügyfél, amely összeget tegyem náluk előzetesen letétbe. Mindezt a Ket. (az új államigazgatási törvény szabályozza). Ha ezzel a döntésükkel nem értek egyet, 15.000,- Ft ellenében fellebbezhetek.
Tisztára megsemmisültem. Kiadják az engedélyt, de a kutya nem ellenőrzi és nincs is mivel. Ha nekem gond, fizessem a bemérést és ők kiszabnak mondjuk 30ezer Ft. pénzbírságot, amit röhögve kifizet a tulaj. A következő hangos koncertnél kezdhetem elölről az egész procedúrát.
Nem szeretnék kötekedni, de mégis mi itt a megoldás, hogy 5 hónapon keresztül minden csütörtök-péntek-szombat este ne bolonduljon meg a családom?
Bocs, hogy ide írtam ki, de talán többen olvassák és valaki átment már hasonlón és tud valamit ajánlani.
Ez csak az én szerény véleményem. Vagytok ott maximum 5-en (ha 3 gyerek és 2 szülő lakik együtt), akik verik az asztalt, hogy legyen halkabb a zene vagy ne tartson olyan sokáig a buli. Szemben az önkormányzattal, a szórakozóhellyel és sok ezer emberrel, aki oda jár szórakozni. Ha csak 1000 Ft a belépő, akkor is heti pár millióról van szó. A szórakozóhelynek a bírság sem egy nagy összeg, na meg kenőpénz is lecsúszhat ide-oda. Velük szemben meg csak ti vagytok.
Vagy össze kell fogni több lakóval vagy elköltözni.
(én is laktam szórakozóhely mellett - múlt idő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!