Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Én már nem tudom, mit tegyek,...

Én már nem tudom, mit tegyek, de lassan teljesen idegbeteg lesz a családunk és ez kihat mindenre!?

Figyelt kérdés

Két éve költöztünk a jelenlegi házunkba, előttünk egy hatalmas liget, mellettünk vannak ugyan házak, de az egyikben nem laknak, a másikat újítják. Szemben a házunkkal a liget szélén van egy szórakozóhely, ahol májustól szeptemberig szabadtéri rock koncerteket tartanak 21.00-03.00-ig. Olyan hangos, hogy csukott ablaknál sem halljuk a tévét. Légvonalban kb. 100 méterre vannak. Próbáltunk beszélni az üzemeltetővel, semmit nem értünk el. Hívtuk párszor a rendőrséget, fél órát csend volt, kezdték újra.

Végül írásban feljelentettem őket a jegyzőnél, 4 hónapig nem kaptam rá választ. Mire válaszoltak, eltelt a szezon. Most újra kezdték a koncerteket, már most elviselhetetlen a hangerő.

És ami a legjobb, a jegyző válaszában a Ket. adott paragrafusára hivatkozva leírta, hogy az engedélyt ők adták ki a szórakozóhely működésére - egy szó nem volt arról, hogy a koncertekre is és hogy ha igen, milyen hangerőre -, de ők eszköz híján nem tudják bemérni a hangerőt, és mivel ez nagyon drága, fizesse az ügyfél, amely összeget tegyem náluk előzetesen letétbe. Mindezt a Ket. (az új államigazgatási törvény szabályozza). Ha ezzel a döntésükkel nem értek egyet, 15.000,- Ft ellenében fellebbezhetek.

Tisztára megsemmisültem. Kiadják az engedélyt, de a kutya nem ellenőrzi és nincs is mivel. Ha nekem gond, fizessem a bemérést és ők kiszabnak mondjuk 30ezer Ft. pénzbírságot, amit röhögve kifizet a tulaj. A következő hangos koncertnél kezdhetem elölről az egész procedúrát.

Nem szeretnék kötekedni, de mégis mi itt a megoldás, hogy 5 hónapon keresztül minden csütörtök-péntek-szombat este ne bolonduljon meg a családom?

Bocs, hogy ide írtam ki, de talán többen olvassák és valaki átment már hasonlón és tud valamit ajánlani.

#zaj #családi békesség
2015. ápr. 29. 10:37
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
2015. ápr. 29. 10:40
 2/31 anonim ***** válasza:
97%
Nem tudom elhinni hogy nem kaptak semmiféle büntetést, ha már a rendőrség is kijött többször. A szomszédok mit szólnak? Az engedélyt nyilván azért adták ki, mert csúszik a bevételből zsebbe rendesen. Ügyvédnél voltál már?
2015. ápr. 29. 10:47
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Amikor megvettétek a házat nem tudtatok erről a szórakozóhelyről? Megoldásként csak a nyílászárók teljes cseréjét (nem biztos, hogy bejön), vagy a ház eladását tudom javasolni. Ha az önkormányzatnak érdekében áll működtetni a helyet, akkor nem fognak veletek foglalkozni.
2015. ápr. 29. 10:47
 4/31 A kérdező kommentje:

70 %-os: felgyújtani azért nem szeretném, meg ahogy látom, ez egy üzemen kívüli szórakozóhely volt.

Második: mint írtam, a mi házunk van a legközelebb a szórakozóhelyhez, a többiek jóval távolabb. Zavarja őket, de nem annyira, hogy felvállalják a macerát vele, főleg mikor elmondtam, mit kellene tenni.

A rendőrök csak figyelmeztettek, nem jelentették fel őket. Azt állítólag a jegyzőnél nekem kell - kellett megtenni. Ügyvédnél még nem voltam.

2015. ápr. 29. 10:49
 5/31 A kérdező kommentje:
A nyílászárók teljesen újak, le vannak cserélve. Sajnos márciusban költöztünk, nem tudtunk a zajról és vétettünk, hogy nem jártunk utána. Most két év után újra költözzünk? Mi meneküljünk a saját házunkból???
2015. ápr. 29. 10:52
 6/31 anonim ***** válasza:
71%
Én teljesen megértelek, de ha belegondolsz, ott vagy te és a családod, néhány ember. A szórakozóhely meg tejel az önkormányzatnak ki tudja mennyi pénzt, plusz lehet, hogy rengeteg embert szórakoztat és ők pont nem fognak azzal foglalkozni, hogy te rossz helyen vettél házat, nem biztos, hogy sikerrel jársz ha elkezded az önkormányzatnak magyarázni, hogy zárják be a helyet. Egy koncert, ami 100 méterre van a házatoktól mindig hangos lesz. A helyedben lehet, hogy egy darabig próbálkoznék, de ha nem lesz eredménye, akkor eladnám a házat.
2015. ápr. 29. 10:57
 7/31 A kérdező kommentje:
6-os! Nem bezáratni akarom, csak elviselhetővé tetetni a hangerőt és mondjuk este 9-11-ig engedélyeztetni a koncerteket. A koncertek után még van disco, sokkal, de sokkal halkabban, azzal nincs gondom.
2015. ápr. 29. 11:03
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
A rendőrséget mindig hívjátok ki, vegyék fel azt a jegyzőkönyvet minden egyes alkalommal. Te tegyél feljelentést, mert nem csak a jegyzőnél lehet. A zajmérés sem a te költségedre történik, egyszerűen leráztak. A papírt tartsd meg amin szerepel a hazugság. Hidd el, hogy ha naponta vesznek fel jegyzőkönyvet az esetről, akkor annak lesz foganatja. Fordulj a sajtóhoz, szeretik felkapni az ilyen témákat. Csinálj Youtube csatornát és tölts fel videókat az áldatlan állapotokról, terjeszd Facebnookon és Twitteren. Rendszeresen telefonálj az illetékeseknek, ne hagyd élni őket. És ne add el a házat, ilyen állapotok között biztos hogy nagyon lement már az értéke. Ja és ugye az ügyvéd, ő majd kiokosít.
2015. ápr. 29. 11:09
 9/31 anonim ***** válasza:
68%
Ez magyarország :/
2015. ápr. 29. 11:24
 10/31 A kérdező kommentje:
8-as! Köszönöm a választ! Mindent meg fogok próbálni.
2015. ápr. 29. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!