Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek is nevetséges és...

Szerintetek is nevetséges és felháborító amit a sok kutya fajvédő művel? Ha én kerékpározom, adófizető állanmőpolgár révén a KÖZTERÜLETEN, nehogy már én legyek a hibás és a kutya az ártatlan, ha az a dög megharapja a lábam. Egyetértesz velem?

Figyelt kérdés
jah, és nem a járdán biciklizem, é sztem joggal követelhetném hogy az ilyen állatot igen is altassák el. amúgy már vettem 2 gázriasztó pisztolyt, egyet felgumiztam, egyet meg gázzal töltöttem meg. nem karok balhét, de ha még egyszer megakar támadni egy kutya a kerékpár úton mert a "gazdi" nem fogja pórázra és a bicikli úton szaratja, egyet a kutyába lövök egyet meg a rikácsoló gazdiban. szerintetek, igazam van?
2015. jan. 26. 18:58
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
ha kioltom az életét a semmiért, az sem állatkínzás, de jogszabály ellenes. az állat kínzás ahogy a nevében is benne van te bírka, az ha megkínozák az éllatot. megnyomorítják, megcsonkítják, halálra verik. mit gondolsz a vágóhídon nem "lövik" le az éllatot? ezzel az erővel az is állat kínzás. lehet nem tudok minden jogszabályt szóról szóra, de szerintem te ebben nem vagy tisztában. ha megölöm a kutyát, mert az megtámad, még az sem állít kínzás. ott azt vizsgálhatják esetleg hogy jogosan oltottam e ki az állat életét, szükséges volt ez, de nem állat kínzás. kezdj mér el gondolkozni!
2015. jan. 26. 22:32
 22/35 A kérdező kommentje:

Amennyiben gerinces állatot lelősz, az bizony állatkínzás.

amúgy nagyon gyorsan kezd el feljelenteni a húsfeldolgozó üzemeket, és a vágóhidakat! napi szinten megy az "állat kínzás". :D

2015. jan. 26. 22:36
 23/35 anonim ***** válasza:

Tőlem okoskodhatsz összevissza, de attól még igazad nem lesz:

"244. § (1) Aki

a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,

b) gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi,

vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás

a) az állatnak különös szenvedést okoz, vagy

b) több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza."

Azt, hogy indokolt volt vagy sem, majd megállapítja a bíró.

2015. jan. 26. 22:44
 24/35 A kérdező kommentje:
Dehogy bántalmazom én, pusztán megvédem a saját testi épségemet. Az hogy ez esetleg az állat pusztulásával jár, senkit nem érdekel. Na majd a bíró fogja megállapítani a teremben hogy a kutya akart e valójában bántani, amikor elkezdett futni utánam vicsorogva, támadólag. :D felnőtt emberként el tudom dönteni, hogy támadólag rohan e felém az állat. Amúgy az egyik ismerősöm pont meséli, hogy feljelentette egy hozzád hasonló okoskodó, hasonló dolog miatt. Őt kocogás közben érte kutya-támadás, mire ő úgy fejbe rúgta az állatot, hogy az megdöglött. Érdekes, a barátomnak ítéltek meg jogos védelmet :D Közterületen, kutyatámadás esetén jogom van megvédeni a testi épségemet még akkor is, ha az az állat életébe kerül. ezzel nem lehet vitatkozni. nyilván ha egy békésen ballagó állat életét kioltom indokolatlanul, mert mit tudom én, pszichopata vagyok, akkor az persze, bűncselekmény. de ha egy vicsorgó kutyával szemben megvédem magam ami szemmel láthatólag meg akar támadni, akkor az jogosan elkövetett védelem. mellesleg lehet a jogszabályban nincs önvédelem, de a köznyelvben, és a valóságban igen is létező fogalom, és én nem vagyok jogász. Nyugodtan fel lehet jelenteni kutyatámadás esetén, majd röhögnek rajtad egyet :)
2015. jan. 26. 22:59
 25/35 anonim ***** válasza:

Jogos védelmet biztos nem ítéltek meg neki, mivel mint említettem az emberrel szemben értelmezhető. :D

Kutyatámadás esetén megvédheted magad, ezt mondtam én is. Azonban az agresszív és bunkó stílusod alapján kétlem, hogy képes lennél felmérni azt, hogy mikor támad meg egy kutya és mikor csak ugat rád.

2015. jan. 26. 23:04
 26/35 A kérdező kommentje:
ha már ugat rám amikor én békésen tekerek, már rég gond van, ha nincs mellette "gazdi" veszem is elő a gázpisztolyt. persze csak akkor lövök ha elkezd rohanni felém... Akkor nem azt ítéltek meg neki, nem mind egy? a lényeg hogy neki lett igaza.... mellesleg megjegyzem, hivatásos sportoló a barátom.
2015. jan. 26. 23:12
 27/35 anonim ***** válasza:
Hát baromi sz*r postás lennél akkor, ha biciklizés közben rádugató kutyától már berezelsz. :D
2015. jan. 26. 23:16
 28/35 A kérdező kommentje:
nem vagyok postás. harmad éves egyetemi hallgató vagyok. és nem postásnak készülök, megnyugtatlak:)
2015. jan. 26. 23:22
 29/35 anonim ***** válasza:
64%

Most megnéztem kisvárosom helyi rendeletei között az idevágó részeket:

1) Tiltott, közösségellenes magatartást valósít meg, és százötvenezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható az, aki

f) az eb tartásával más testi épségét, egészségét veszélyezteti, a szomszédos lakók nyugalmát zavarja, valamint másnak anyagi kárt okoz,

g) közterületen, közös tulajdonban, társasházi épület közös használatú helyiségében és annak udvarán ebbel más személyek testi épségét és tulajdonát veszélyeztető módon közlekedik,

h) a belterület közterületén, a futtatásra kijelölt hely, természeti terület, vagy védett természeti terület kivételével ebet póráz nélkül vezet vagy elenged,

Tehát ha itt minálunk tekerek szépen a kerékpárúton és le akar szedni egy blöki, akkor a gazdája (ha megállapítható) eleve szabálysértésből indul.

Egyébként a kutyabarát széplelkek csak addig fanyalognak, amíg nem találkoznak egy olyan blökivel, amelyik komolyan le akarja majd szedni őket, mert van ilyen is, nem egy és nem kettő.

Szóval kérdezőkém, szard le magasról az okostojásokat és ne sajnáld a gázt a támadó blökitől, de azonnal sprintelj tovább, ne bonyolódj további konfliktusba. A tünci-münci kutyuskabarátok szemében mindenképpen véres terrorista állat leszel.

És a gumival közterületen nem biztos hogy érdemes szórakozni. Ezt a témát szakfórumokon 1000x átrágták, a gáz-riasztó fegyvered jogilag nem alkalmas erre. Mindenhol csak otthoni használatja javasolt a gumi. És mivel a sündőrség szemében eleve államellenes terrorista az önvédekező állampolgár, a közterületes gumi miatt rendesen megrángathatnak.

2015. jan. 27. 00:14
 30/35 anonim ***** válasza:

Jól mondod, helyi rendelettel gyakran szabályozzák az állatok kezelését, azonban ez nem fogja befolyásolni a Btk-t.

Személy szerint én már találkoztam nem egyszer agresszív kutyával, meg is kergettek párszor (ha biciklivel voltam, akkor alapvetően esélyük sem volt utolérni), egy erdei túra során egyszer egy vadkan is betalált, na az már problémás volt. :D Az más kérdés, hogy nekem egyetlen egyszer se azon járt az eszem, hogy na most jól pofánrúgom a mocskos dögöt és élvezkedtem saját "hihetetlen" erőfölényemen.

Gumilövedékes fegyverek helyzete baromi gáz, valóban, egyáltalán nem tiszta, hogy mikor, hol, milyen fajtát és ki használhatja jogosan.

2015. jan. 27. 00:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!