Szerintetek is nevetséges és felháborító amit a sok kutya fajvédő művel? Ha én kerékpározom, adófizető állanmőpolgár révén a KÖZTERÜLETEN, nehogy már én legyek a hibás és a kutya az ártatlan, ha az a dög megharapja a lábam. Egyetértesz velem?
Egyik sem jó!
De ha megharap, legyen jogosult meghatározott kártérítésre (százezrek akár egy maradandó hegért a bokán) és örök szájkosár és póráz!
De
lehessen is sétáltatni szelíd ebeket az utcán póráz nélkül!
Kicsit feldúlt vagy és az sose jó dolog a döntéshozatal közben.
Nem árt ha kicsit ismered az állatokat, nem biztos, hogy meg is fog harapni egy kutya azért mert ugatva feléd rohan.
Van egy érzésem, hogy te se vagy tiszta a dolgokban, pl el tudom képzelni, hogy 30-al tekersz neki a kutyának és a gazdájának.
Attól, hogy neked több jogod van ott tartózkodni az úton, még nincs jogos senkit se elütni. Ugyanígy nem hajtottam át én se ma a Hajtás-pajtás bringáson aki a kerékpár út helyett a kocsik között tekert, utána meg a busz sávban. (nyilván ott én már nem haladtam)
Kicsit a kérdésedre válaszolni.
Nem, nem lenne igazad. Elítélnének.
Amúgy a kutya sokszor nem tehet róla ha valaki uszítja, vagy hergeli. Ezért se biztos, hogy őt lőném meg, hanem inkább a levegőbe. Embernél kevésbé haboznék.
Jah, és szoktam bringázni én is, és van gázfegyverem, gumis is. Amúgy meg kell rá viselési engedély, akkor hordhatod magadnál.
Nem, nem lenne igazad. Elítélnének.
neharagudj de minden jogom megvan az önvédelemre.
el tudom képzelni, hogy 30-al tekersz neki a kutyának és a gazdájának.
Attól, hogy neked több jogod van ott tartózkodni az úton, még nincs jogos senkit se elütni. Ugyanígy nem hajtottam át én se ma a Hajtás-pajtás bringáson aki a kerékpár út helyett a kocsik között tekert, utána meg a busz sávban. (nyilván ott én már nem haladtam)
ne haragudj, de én teljesen jogosan hajtom 35 el a kerékpáromat, ot ahol ez ki van jelőlve.... ilyen helyen ne sétáltassa, mert ha megtámad én szétlövöm a geczibe. mellesleg van rá engedélyem.
Az önvédelem arra a helyzetre érvényes, ha valaki ok nélkül támad meg. Ha te el akarsz ütni valakit, ha inzultálsz egy állatot, akkor nekik van joguk az önvédelemre ellened.
Próbáld ki nyugodtan, megnézzük kit ítélnek el.
Amúgy a kerékpárúton 30 km/h a max.
Az önvédelem arra a helyzetre érvényes, ha valaki ok nélkül támad meg. Ha te el akarsz ütni valakit, ha inzultálsz egy állatot, akkor nekik van joguk az önvédelemre ellened.
ha megtámad egy kutya kerékpározás közben, márpedig én a kijelölt úton nem fogok lassítani, nyilván nem ütök el senkit, de nehogy már én kerülgessem a dögöt hogy jaj szegény fostalicska kutya lelki világa meg ne sérüljön... tehát ha ilyenkor nekem jön az állat, akkor önvédelemből lepuffantom. nekem lesz igazam, engem fix hogy nem ítélnek el ezért. elhárítottam egy támadást, amire a jelenleg hatályban lévő jogszabályok szerint JOGOM VAN!
Ne beszélj jogszabályokról, ha láthatóan lövésed sincs az egészről.
Önvédelem, mint jogszabálybeli fogalom nem létezik, jogos védelem van, amely azonban emberekkel szemben értelmezhető csak. Amennyiben egy kutya megtámad és te lelövöd, az maximum végszükségnek minősíthető, de itt is persze az kell, hogy ne legyen nagyobb az okozott kár, mint amekkorát elhárítottál. Ezt majd a bíró eldönti, addig az ügy állatkínzásként lesz elkönyvelve, ha úgy határoznak, hogy szükséges volt lelőnöd a kutyát, mert különben ő okozott volna számodra súlyos sérülést, akkor nem leszel felelősségre vonva.
Aha, a saját kamuzásodba bonyolódsz bele.
Nem fogsz lassítani, de közben ellenkezel, hogy nem akarod elütni, de közben meg azt mondod, hogy nem fogod kerülgetni, tehát el akarod ütni.
Ha te az úton a kocsik között tekersz és lassítod a forgalmat, akkor a kocsisoknak is joga lesz téged elütni? Remélem nincs jogsid...
akkor cselekedj csak,ha megharap a kutya.
mert amúgy valóban és jogosan írták azt,hogy nem ártana a kutyának mint fajnak a természetét is megismerni,mert 99,9% csak futnak a bringa mellett és jeleznek dühösen ugatással,nem támadnak.
leginkább a hangos racsni hangja irritálja őket.
szóval ez a meg akar "támadni" és te azonnal rálősz ritka balfa-sz dolog lenne.
az igazi hülye pitság szokták azt csinálni amikor két kutya összekap,ami annyiból áll,hogy morogva,ugatva ágaskodnak semmi harapás csak természetes veszélytelen dominancia harc vicsorogva,hogy pánikrohamot kapnak és üvöltenek,hogy-megvadult a kutyája megharapja fogja meg!
normális emberek meg mosolyognak ezen,vagy egyszerűen elhúzzák a kutyát.
nem legyél már ilyen hülye pitsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!