Jogomban áll ellenállni a letartóztatásnak ha az téves és tudom, hogy ártatlan vagyok?
Figyelt kérdés
2014. aug. 1. 23:41
1/18 anonim válasza:
Nem, ugyanis nem neked kell mérlegelni a dolgot. Ha tudod hogy ártatlan vagy akkor egyszerűen működj együtt a rendőrökkel, bajod úgysem lesz. Ha ellenállsz, akkor az már bűncselekmény, mivel a rendőr munkáját akadályozod, esetleg megütöd tuti börtönt kapsz, csak mert neked állt feljebb.
3/18 anonim válasza:
Elvileg, ha az intézkedés nyilvánvalóan jogszerűtlen igen (pl. minden ok nélkül elkezd verni egy rendőr). De hogy ezt te hogy fogod tudni bizonyítani utólag, az nehéz kérdés.
4/18 szántóvető válasza:
rendőr:uram én magát letartóztatom!
járókelő:biztos úr én nem követtem el semmit,nem engedem meg hogy letartóztasson!
rendőr:tényleg?akkor elnézést kérek,további szép napot!
:D
6/18 anonim válasza:
nem, csak akkor, ha bűncselekményt követnek el ellened(pl rugdosnak a földön) és akkor kötelességed is jelenteni(elvileg), de ez valóban nem bizonyítható később pl felvétel nélkül, akkor rágalmazás lesz belőle, hogy rendőr ellen ez milyen súlyú, nem tudom.
7/18 anonim válasza:
Ha jól össze akarod verettetni magadat úgy, hogy az még jogszerű is lesz, akkor állj csak ellen:-)
8/18 anonim válasza:
Ha ellenállsz, kényszerítő intézkedést fognak foganatosítani ellened.
Jogilag nem állhatsz ellen.
9/18 A kérdező kommentje:
#4 ez a legtobb nyugati országban benne van a torvényekbe
csak nem nagyon híresztelik.csak azért kérdeztem mert nem tudom nálunk is így van e
2014. aug. 2. 16:12
10/18 anonim válasza:
A vádlottak többsége meg van arról győződve hogy ő ártatlan és néhány elmebetegen kívül mindenki ezt hozza a külvilág tudomására.
Szép is lenne, ha erre lehetne hivatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!