Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogomban áll ellenállni a...

Jogomban áll ellenállni a letartóztatásnak ha az téves és tudom, hogy ártatlan vagyok?

Figyelt kérdés

2014. aug. 1. 23:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
És akkor mi van ha ezt ők nem tudják, hogy téves, és ártatlan vagy?
2014. aug. 2. 21:46
 12/18 A kérdező kommentje:
éppen ezért téves!(palmface)
2014. aug. 2. 21:54
 13/18 anonim ***** válasza:

"éppen ezért téves!"

És ha ellenállsz akkor te húzod a rövidebbet, mert az nincs a homlokodra írva, hogy "téves és ártatlan". Látom nem értetted a kérdést de mindegy. :D

2014. aug. 2. 21:58
 14/18 tomala ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nem létezik olyan nyugat-európai ország, ahol lenne olyan szabály, hogy a rendőrségi intézkedésnek ellenállhatsz. Olyan szabály van (itt is és máshol is), hogy a rendőr csak akkor vehet őrizetbe, ha a gyanú veled szemben alapos. Ez még nem jelenti, hogy bűnös vagy, arra való a bíróság, hogy ők mondják ki jogerősen.

Magyarán a rendőrségnek joga van ártatlanokat is őrizetbe venni, ha alapos gyanú alapján teszik, amelyről végül kiderül, hogy hiába alapos, de téves.

Ha pedig alapos gyanú nélkül vesznek őrizetbe, akkor később ezért őket felelősségre vonhatják, te pedig kártérítést követelhetsz az államtól.

De gondold már át, ha lenne ilyen szabály, hogy az ártatlan ellenállhat a letartóztatásnak, akkor mindenki ellenállna, hiszen ha nem tenné, azzal elismerné, hogy bűnös.

2014. aug. 4. 01:08
 15/18 A kérdező kommentje:
#14 nem azt írtam ,hogy európai állam hanem ,hogy nyugati és ha tetszik hanem USA -ban és nagy brittaniában van ilyen torvény de ott se nagyon hangoztatják ezt! és szerintem teljesen logikus itt is be kéne vezetni....
2014. aug. 4. 15:24
 16/18 anonim ***** válasza:

"#14 nem azt írtam ,hogy európai állam hanem ,hogy nyugati és ha tetszik hanem USA -ban és nagy brittaniában van ilyen torvény de ott se nagyon hangoztatják ezt! és szerintem teljesen logikus itt is be kéne vezetni....

"

Persze. Kettőt se kérdeznek és lelőnek és a kutyát nem érdekli ki voltál a rendőr jogosan védte magát.

2014. aug. 5. 20:00
 17/18 anonim ***** válasza:
Te kb arra gondolsz, ha nem működsz együtt azért külön nem vagy büntethető. De a nem együttműködés nem azt jelenti, hogy ellenállsz vagy megtámadod a rendőrt, mert az egy kicsit sok.
2014. aug. 5. 20:01
 18/18 A kérdező kommentje:
#16 :) gondolom sokat járhattál az USA -ba ott nem az megy ám ,amit te látsz a kis esti filmjeidbe ,nem kell minden maszlagot bevenni ! Ott sokkal normálisabbak a zsaruk mint nálunk hiszed vagy nem ,tapasztalatból beszélek..
2014. aug. 6. 03:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!