Szerintetek is nevetséges és felháborító amit a sok kutya fajvédő művel? Ha én kerékpározom, adófizető állanmőpolgár révén a KÖZTERÜLETEN, nehogy már én legyek a hibás és a kutya az ártatlan, ha az a dög megharapja a lábam. Egyetértesz velem?
Figyelt kérdés
jah, és nem a járdán biciklizem, é sztem joggal követelhetném hogy az ilyen állatot igen is altassák el. amúgy már vettem 2 gázriasztó pisztolyt, egyet felgumiztam, egyet meg gázzal töltöttem meg. nem karok balhét, de ha még egyszer megakar támadni egy kutya a kerékpár úton mert a "gazdi" nem fogja pórázra és a bicikli úton szaratja, egyet a kutyába lövök egyet meg a rikácsoló gazdiban. szerintetek, igazam van?2015. jan. 26. 18:58
11/35 anonim válasza:
Te hülyébb vagy, mint hittem...
Olyan sincs, hogy "jogos önvédelem". Jogos védelem van és mint említettem, CSAK EMBEREKKEL SZEMBEN értelmezhető. Ha egy medve támad meg és megölöd egy fejszével az sem lesz jogos védelem, mert a medve nem ember.
12/35 A kérdező kommentje:
"csak futnak a bringa mellett és jeleznek dühösen ugatással,nem támadnak. " én nem tudhatom hogy meg fog e harapni vagy sem, ahogy te sem tudhatod igazán. és engem nem érdekel hogy mi jár a kutya primitív agytekervényeiben. ha nekem morogva, támadólag ugat, és fut a bringám mellett akkor elfogom hárítani a támadást!
2015. jan. 26. 21:45
13/35 A kérdező kommentje:
jah, hát ha a medvét megölöm akkor nem cselekedtem jogosan, ha az meg akart engem ölni? :D
2015. jan. 26. 21:46
14/35 anonim válasza:
Olvasd már el, hogy mit írtam. Nem lesz jogos védelem, mert a medve nem ember, végszükségnek lehet minősíteni, majd a bíró eldönti. (ha például direkt mentél fejszével medvére vadászni, akkor nem fogja annak minősíteni)
15/35 A kérdező kommentje:
nyilván a bíró eldönti :) és nyilván ha a bicikli úton megvédem magam a kutya támadás ellen, nem én leszek még a bűnös aki megvédte a saját testi épségét.... Az senkit nem fog érdekelni hogy a kutyát irritálta hogy gyorsan haladok el mellette, mivel én szabályosan jártam el, a "gazdi" nem járt el aki oda vitte a kutyát, vagy aki kiengedte azt az utcára.
2015. jan. 26. 21:55
16/35 anonim válasza:
Azt se felejtsd el, hogy egy ilyen kutyatámadásnál nyilván nem te leszel az egyetlen tanú. Nem csupán a te vallomásod alapján lesz meghatározva, hogy mekkora veszélyt jelentett a kutya.
17/35 anonim válasza:
Csak úgy megsúgom, hogy a jelenlegi trend épp az, hogy az állatkínzási ügyek elég sokáig eljutnak, mert politikai értéke van a statisztikák javításának.
Ha egy kutya ugat és morog, az még nem jelenti, hogy meg is támad, erről megkérdezheted a postásokat is.
Védd meg magad, HA megtámad egy állat, de nyilvánvalóan ne az elpusztítása, illetve maradandó kár okozása legyen a cél.
18/35 A kérdező kommentje:
ki beszélt itt állatkínzásról? biciklizem a számomra kijelölt úton szabályosan, megtámad a kutya, lepuffantom. önvédelem.... azzal meg nem fogok törődni hogy a kutya maradandó sérülést szenved e el. engem jobban érdekel a saját testi épségem. ez van . törődj bele, hogy megvédhetem magam :)
2015. jan. 26. 22:15
19/35 anonim válasza:
Jó, rájöttem, hogy troll vagy. Számtalanszor le lett írva, hogy nincs olyan, hogy önvédelem, erre még mindig hangoztatod. Amennyiben gerinces állatot lelősz, az bizony állatkínzás.
20/35 anonim válasza:
Látom szegény kérdezőt rendesen kioktattátok. Pedig van igazság abban amit mond, édesanyámat is harapta már meg kutya biciklizés közben, utána kórházba kellett mennie. Sajnos tényleg sokan túl sokat engednek meg a kutyájuknak, persze ez nem ok arra, hogy általánosítsunk. Már-már emberként kezelik őket, pedig kell tudni különbéget tenni az állatok és az emberek között. Egy kutya nem okosabb, mint egy disznó vagy egy marha, amelyeket rengeteg kutyatartó fogyaszt minden nap. Igenis el kell fogadni, hogy a társadalom másik felének nem kockáztathatjuk az egészségét azzal, hogy nem tartjuk (elegendően rövid) pórázon a kutyánkat sétáltatás közben. Ugyanez érvényes a székletük eltakarítására is persze. Inkább okozzunk kényelmetlenséget a saját kutyánknak, mint a mellettünk sétáló embertársainknak. Számomra rejtély, hogy például kutya támadás esetén miért nem terheli nagyobb felelősség a gazdáját, amikor nem a szerencsétlen kutya hibázott, hanem az őt tartó. Persze még egyszer mondom, vannak akik tartják magukat ehhez, így nem szeretnék általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!