Ön szerint lenne -e visszatartó ereje a halálbüntetés visszaállításának? Ha igen, ön milyen módon hajtaná végre az ítéletet a kiemelkedően brutálisan elkövetett emberölési ügyekben?
Nem kell ide orvos, bárki beadhatná azt a rohadt méreginjekciót!
Lenne rá jelentkező bőven!
De általában a gyilkosok sem méreginjekcióval ölnek, hanem agyonlőnek, leszúrnak, agyonvernek valakit.
Mire fel érdemelnék ki azt a privilégiumot, hogy ők fájdalommentesen dögöljenek meg?
Szerintem semmi okunk nincs ilyen nagyvonalúnak lenni!
Karóba kell húzni, keresztre feszíteni, kerékbetörni, vadállatok elé vetni, felkoncolni, kibelezni, felgyújtani mindet!
"Az ítéletek végrehajtása kapcsán az a véleményem, hogy nem nekünk kell feltalálni a spanyolviaszt. Eleink már kidolgoztak egy csomó jó módszert; karóbahúzás, kerékbetörés és a többi. Azért is lenne jó egyfajta változatosság, mert én főműsoridőben leadatnám a köztévén a kivégzések felvételét."
Ha karóba húzunk egy embert és a tévében élvezkedünk meg röhögünk rajta akkor mi mivel vagyunk jobbak? Semmivel...
Én nem igazán pártolom a halálbüntetést. Egyrész a fent említett dolog miatt: ha gyilkolást(mert halálbüntetést nem nagyon osztanak sikkasztásért) gyilkolással büntetünk akkor mi is gyilkosokká válunk, nem igazán vagyunk jobbak.
Másodszor szerintem sokkal komolyabb büntetés egy kis cellában rohadni 30 évig, minthogy beadnak egy szurit és elalszol.
Harmadszor is halálbüntetést amerikában is csak nagyon beteg gyilkosságokért adnak, az ilyesmit elkövető ember pedig sérült, beteg. Természetes, hogy elzárjuk őket a társadalomtól, de egy mentális betegség nem sokban különbözik egy fizikaitól..
Nem válunk gyilkossá ha kivégezzük a gyilkosokat. Ugyanis nagy különbség van az emberölés és a gyilkosság között.
Például ha egy katona a háborúban embert öl, és te őt nagy nyilvánosság előtt gyilkosnak nevezed, akkor ő simán feljelenthet rágalmazásért és meg is fogja nyerni a pert.
Nem ugyanaz a gyilkosság és az emberölés.
# 14
A háború kicsit más tészta, ne mossuk össze a civil élettel.
Persze, nem azt mondom, hogy a halálbüntetés végrehajtása egyenértékű lenne egy gyilkossággal, de a fent felsorolt indokok miatt szerintem szerencsésebb a társadalomtól elzárni egy ilyen embert, mint szemet szemért alapon büntetni.
Az őskor óta csak butul az ember.
Igaza volt Hegelnek, Marxnak, Fukuyamának meg a többinek, akik azt állították, hogy a történelem lineáris folyamat. Csak amit ők haladásnak véltek az voltaképpen hanyatlás!
Senkit nem érdekel, hogy a nap hogyan mozog. Attól hogy a bolygó, amin élünk a nap körül forog, attól még mi vagyunk a világegyetem középpontjában. Mi látjuk és felfogjuk, hogy ott van a nap, ő viszont nem lát minket!
Igazuk volt a régieknek; átvitt értelemben igenis a nap kering a föld körül és nem fordítva.
Csak nézz fel az égre, és láthatod ahogy feljön a nap, és szépen halad egészen alkonyatig!
17. Te egy tökkelütött hülye lehetsz!
Mi köze van a halálbüntetésnek ahhoz hogy ítélkezik az állam?
Ha nincs halálbüntetés, akkor ítélkezik.
11.26
szóval szerinted az rendben van, ha valaki árt egy családtagomnak, a családdal mi meg agyonverjük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!