Ön szerint lenne -e visszatartó ereje a halálbüntetés visszaállításának? Ha igen, ön milyen módon hajtaná végre az ítéletet a kiemelkedően brutálisan elkövetett emberölési ügyekben?
Mi ez az önözés? Már ebből is látszik, hogy egy igazi idióta vagy.
Én pártolom a halálbüntetést.
Leszarom hogy van e visszatartó ereje.
Az ítéletek végrehajtása kapcsán az a véleményem, hogy nem nekünk kell feltalálni a spanyolviaszt. Eleink már kidolgoztak egy csomó jó módszert; karóbahúzás, kerékbetörés és a többi. Azért is lenne jó egyfajta változatosság, mert én főműsoridőben leadatnám a köztévén a kivégzések felvételét.
Nem kell ide halálbüntetés, csak egy repjegy É Koreába :)
Hidd el hamar csökkenne a bűnözés;)
10.27
"Már ebből is látszik, hogy egy igazi idióta vagy.
Én pártolom a halálbüntetést. ... karóbahúzás, kerékbetörés és a többi. Azért is lenne jó egyfajta változatosság, mert én főműsoridőben leadatnám a köztévén a kivégzések felvételét."
hát aztán tükör Önöknél van-e otthon? :D
Inkább dolgoztatnám az olyan embert élete végig egy kőbányában, vagy hasonló helyen = egy-egy kb. 20 kg-os vasgolyóval a bokáján...
... ha kivégzem, akkor véget ér a szenvedése, és nem lesz alkalma megbánni, és megszenvedni bűneiért...
Nem. Ha megnézzük, kiket végeznek ma ki az Egyesült Államokban, akkor vagy pszichopatákat látunk, vagy olyan uralkodni vágyó embereket, akik a dominanciájukat féltve, elborult elmeállapotban gyilkolnak. Egyik esetben sem volna különösebb visszatartó ereje a halálbüntetésnek.
De egyébként se próbáljuk érzelmekre vagy értelemre apellálni gyilkosság esetében, hiszen ez a létező legdeviánsabb magatartás.
Ha belügyminiszter lennék, és nem lenne ez a rohadt EU meg az USA egy éven belül csak hétmillióan laknánk ezt az országot!
És engem nem érdekel a visszatartó erő meg hasonló zagyvaságok, aki lop azt ki kell végezni, mert ez a legjobb speciális prevenció.
A bűnözéssel foglalkozó tudományok ugyanis megkülönböztetik a generális és a speciális prevenciót. Előbbi azt jelenti, hogy a büntetés rettentse vissza a bűncselekmények elkövetésétől a társadalmat. Hát ez egy nagy baromság, mert ugyanúgy gyilkolásznak ott is, ahol van még halálbüntetés.
A speciális prevenció viszont azt jelenti, hogy magát az elkövetőt rettentsük el a bűnismétléstől.
Ennek a legeslegjobb módja a halálbüntetés.
Lopott, kivégzik, többé nem tud lopni! Százszázalékos megoldás!
Én támogatom.Méreginjekcióval, az Egyesült Államokban is azt használják (lethal injection).
Az akasztás régimódú, és bonyolult, a fegyverrel való kivégzés pedig gamat, véres, ocsmány munka, tökéletlenkedés, stb.
Viszont azt rögtön hozzátenném, hogy csak szándékos (!) gyilkosságok esetén, tehát gondatlanságból elkövetett emberölés esetén nem. (Bár ha Rezesová-esetre gondolok, máris elbizonytalanodom ezt illetően).
A halálbüntetést illetően igazából kettő, nagyon súlyos ellenérve van azoknak, akik nem támogatják: az egyik az embertelensége, meg a moralizálás, hogy a gyilkosság bűn (még ha gyilkosról is van szó).Ez annyira nem komoly, viszont van egy másik: mi van, ha véletlenül ártatlan az illető.Ez már elgondolkodtató.Mert akit lesittelnek 30 évre, annak még adsz kárpótlást, bár az életét úgyis tönkretetted.De aki meghal, azt fel nem támasztja senki.
"A halálbüntetést illetően igazából kettő, nagyon súlyos ellenérve van azoknak, akik nem támogatják"
- Kihagytál egy fontosat, amit pont a méreginjekcióval kapcsolatban kerül elő: orvosoknak kell elvégezni az egész procedúrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!