Ha a volt párom szándékosan nem vette be a fogamzás gátló tablettáit mit lehet tenni?
Üdvözletem,
A kérdés adott. Ha bizonyítható, hogy szándékosan nem vette be a fogamzás gátló tablettákat és erről nem tájékoztatott engem, akkor is bíróság elé, gyermektartás fizetésre kényszeríthet engem esetlegesen?
Nem elfogadhatatlan. Tényleg gerinctelenség direkt nem szedni a tablettát. Teljes jogod megvan, hogy elítéld és utáld ezért. Mondjuk ezzel nem csak téged szívat meg, saját magát is, mert azért egy gyereket kihordani és megszülni embert próbáló feladat, és kétséges, mekkora haszna lesz ebből.
Ennek ellenére te vagy az apa, ha már megfogant a gyerek. Nem kell szeretned a nőt, sok közötök ettől nem lesz egymáshoz. Lesz egy közös gyereketek, valamennyit áldoznod kell rá. Nem az anya kényszerít gyerektartásra, hanem a jogszabály, és nem neki fizetsz (csak technikailag). Sok ember fejében ez nem egyértelmű, sokan úgy állítják be még akart gyereknél is, több év együttélés után, mintha a nő akarná kisemmizni a férfit. Pedig ez nem így van, egy gyereket el kell látnia a szüleinek.
Persze meg lehet tenni, hogy te a bíróságnál kérvényezed a felügyeleti jogot. Ha meg azt megítélik neked, akkor az anya fog neked fizetni. Kérdés, hogy ez anyagilag miért érné meg jobban.
Jó, még legyen már a kérdező a hibás, mert megbízott a párjában.
Ez egy utolsó, gerinctelen, féreg húzás volt.
Amúgy meg jól írták, az a nő, amelyik fel akarja magát csináltatni úgy is felfogja, láttam már nem egy praktikát.
Sajnos ez van kérdező ezt kinyaltad, a sok idiótával meg ne foglalkozz...
"Kérlek szépen úgy védekeztem ÉN a nem kívánt terhesség ellen, hogy még pénzt is adtam neki a fogamzás gátlóra."
Ez jól hangzik, de ettől még eljutott a petesejthez a spermium. Kb olyan az érvelésed, hogy "én úgy védekezem az autó összetöréséből keletkező kár ellen, hogy van biztosításom". Ettől még ugyanúgy gyorsan vezetsz.
Hát, akkor most egy idegentől kell megtudnod, hogy a férfi akkor védekezik, ha a spermiuma nem jut bele a nő testébe sehogy. Elkötés, vagy óvszer.
"Volt ak hónapok amikor még az egészet kifizettem neki. Úgy, hogy még tanulok. Az , hogy megbíztam benne, hogy szedi rendesen, az miért egy elfogadhatatlan dolog?"
Az, hogy átvert, nem mentség, ha tényleg szándékosan nem szedte. De ettől a te felelősséged még mindig nem kevesebb. Bármikor használhattál volna óvszert. És nem azért, mert nem bízol benne, hanem mert a női szervezet is reagálhat úgy a fogamzásgátlóra, hogy épp nem hat. Ennyi
"Az, hogy átvert, nem mentség, ha tényleg
szándékosan nem szedte. De ettől a te
felelősséged még mindig nem kevesebb."
Ekkora baromságot is rég olvastam.
Ha én megbeszélek valakit valamivel és utána ő szándékosan csőbe húz akkor onnantól kezdve az én felelősségem nem él, mivel azzal, h fogamzásgátlót "szedett" a nő és még pénzt is adtam rá akkor kellően körültekintő voltam, jóhiszemben jártam el.
Ezt ismeri a Btk, Ptk meg Ket is, de normális emberek is így gondolkoznak.
Én például tegnap megbeszéltem a kollégámmal, h befejezi az én munkám is, tudott róla a főnök is, szal ha átver akkor hétfőn őt fogjak elővenni nem engem.
Persze okoskodhatsz, h miért nem mentem be megnézni(mondjuk azért, mert akkor el se jöttem volna, mert nincs értelme).
Úgy látom ehhez ész kell, h ezt felfogd.
Amúgy meg a gumiról annyit, h a nő kiveszi a kukából aztán fordítva egy műpéniszre húzva feldugja magának aztán jóestét.
Haveromat is így húzták be.....
Utolsó, persze, igazad van, de itt egy gyerekről beszélünk, aki nem részese semmilyen megállapodásnak. Minden gyereknek 2 szülője van, az apának is részt kell vennie a felnevelésben, ha így alakult. Nem az anyának kell fizetnie gyerektartást, hanem a gyereknek.
Most miért, mi lenne a normális ebben a helyzetben? A gyerek nőjön fel esetleg nélkülözésben a hülye anyja miatt?
Amúgy tényleg annyi értelmes ember van itt... Egészségetekre, vegyétek a fogamzásgátlót, terheljétek hormonnal a szervezeteteket, és húzzatok mellé gumit is, mert úgy a 100%-os (egyébként persze úgy sem, de mindegy), sőt ne is szexeljetek. Az utcára meg védőruhában menjetek ki, mert marha veszélyes tud ám lenni! Nem vagytok 100% biztonságban, és semmi jogalapod nincs panaszkodni, ha megkéselnek, mert nem volt rajtad elég erős védőruha!
Aztán jössz megint panaszkodni, hogy "lehet terhes?"
:D
Te tényleg nem tanulsz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!