Ha a volt párom szándékosan nem vette be a fogamzás gátló tablettáit mit lehet tenni?
Üdvözletem,
A kérdés adott. Ha bizonyítható, hogy szándékosan nem vette be a fogamzás gátló tablettákat és erről nem tájékoztatott engem, akkor is bíróság elé, gyermektartás fizetésre kényszeríthet engem esetlegesen?
"7-es. Valóban igaz, hogy a férfi, ha nm kar gyereket, ne bízzon a nőben! Nagyon sokan átverik a partnerüket, mert mindenáron anyák akarnak lenni. Az apa pedig fizethet a nem kívánt gyerek után féléletén keresztül. Sajnos, egyre több aljas nőtársunk van."
Én pedig úgy gondolom, a férfiak szeretik áttolni a nőre a felelősséget, és ha gyerek lesz belőle, akkor annak mindig a gonosz nő az oka.
Honnan tudja a kérdező, hogy szándékosan nem vette be? Elmondta neki a nő? Oké, nem volt szép dolog, de ha valaki nem akar gyereket, az maga is védekezik, nem csak a másik félre bízza. És nem feltétlenül azért, mert nem bízik a másik félben (szép kapcsolat, ahol nincs bizalom), hanem mert az emberi test kiszámíthatatlan. A gyógyszerek nem száz százalékosak!
"És ha a volt partneremmel megegyezünk, egy összegben, tehát nem a bíróságot kérjük meg , hogy szabjon ki egy összeget?"
Lehet ilyet is, de ha nem tartod be a megállapodást, jogosan mehet bíróságra gyerektartásért. És azt akár a NAV is behajtja rajtad, ha nem fizetsz.
Először is: mint mondtam bizonyítékom van ahol leírja nekem ezt a dolgot.
Másodszor: nem tartom magam felelőtlennek, ha többet ittunk a kelleténél , húztam gumit, ha erős gyógyszert szedett akkor is. Szerelmes voltam, ennyi a bűnöm. Évek óta szedte már és sosem volt ilyenből problémája. Ez nem az ő teste kiszámít hatatlansága, hanem nem tudom minek nevezzem.
Harmadszor: bár nagykorú vagyok de fiatal. Még tanulok, nincs saját keresetem. Ő idősebb nálam és dolgozik és van saját keresete is. Persze , lecke az élettől meg minden, de kérdem én akik itt ítélkeznek ők tökéletesek, esetleg teljesen más téren sosem bíztak meg annyira valakiben vagy valamiben, hogy nem ragaszkodtak a 100%-os biztonsághoz?
Mellesleg a gumi is elszakadhat biztos védelem ha nem élek nemi életet.
"Először is: mint mondtam bizonyítékom van ahol leírja nekem ezt a dolgot."
Ez a bíróságot nem érdekli. A gyereket fel kell nevelni, és ahhoz annak is hozzá kell járulni, aki a spermiumot termelte.
"Másodszor: nem tartom magam felelőtlennek, ha többet ittunk a kelleténél , húztam gumit, ha erős gyógyszert szedett akkor is. Szerelmes voltam, ennyi a bűnöm. Évek óta szedte már és sosem volt ilyenből problémája. Ez nem az ő teste kiszámít hatatlansága, hanem nem tudom minek nevezzem."
Ha nem akarsz gyereket, minden esetben föl kell húzni.
"Harmadszor: bár nagykorú vagyok de fiatal. Még tanulok, nincs saját keresetem. Ő idősebb nálam és dolgozik és van saját keresete is. Persze , lecke az élettől meg minden, de kérdem én akik itt ítélkeznek ők tökéletesek, esetleg teljesen más téren sosem bíztak meg annyira valakiben vagy valamiben, hogy nem ragaszkodtak a 100%-os biztonsághoz? Mellesleg a gumi is elszakadhat biztos védelem ha nem élek nemi életet."
Erre mit mondjak? Hogy a szexualitás "járuléka" az is, hogy gyerek lehet belőle. Elszakadhat a gumi, a tabletta sem biztonságos. Most mondjam azt, hogy ha szexelsz, mindig rizikó lesz az, hogy gyereket csinálsz valakinek?
"Ha a gyermek apja sem az anya házassági köteléke vagy utólagos házassága, sem teljes hatályú apai elismerés, sem pedig reprodukciós eljárás - apának tekinthető a mesterséges megtermékenyítésben közreműködő férfi - alapján nem állapítható meg, bírósági út következik.
A bíróság a szokásos jogi procedúrán túl például vértulajdonság-, vagy a származás megállapításához szükséges, más orvos szakértői-vizsgálatot is elrendelhet, ennek tűrésére bármelyik érdekelt kötelezhető.
Ha az érdekelt nem jelenik meg a vizsgálaton, vagy nem engedi magát a vizsgálatot, az okozott költségek megtérítésére kötelezik, és pénzbírsággal sújthatják.
A bíróság lényegében addig bírságolhatja az illetőt, amíg az be nem adja a derekát. Igaz, elővezetni ilyenkor sem lehet, ám ez nem jelenti azt, hogy kibújhat a felelősség alól. A bíróság egyéb bizonyítékokból, a rendelkezésére álló más adatokból dönthet, és ebben értékeli a távolmaradás jogkövetkezményeit is."
"Ha nem akarsz utódokat, minden esetben használj gumit."
Ez így hülyeség. Akkor minek szed a nő fogamzásgátlót? Mert imádja hormonokkal bombázni a szervezetét? Egyrészt elég megbízható a fogamzásgátló tabletta. Másrészt ha akkora bizalom sincs 2 ember között, hogy ez ne okozzon problémát, az nagyon gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!