Ha szándékosan megfertőzök valakit HÍV virussal akkor azért mekkora börtönbüntetést kaphatok?
És hogy gondoltad a szándékos megfertőzést?
Én úgy tudom, és nagyon remélem hogy jól tudom, hogy a vírus terjedésének a valószínűsége szexuális úton nagyon kicsi, 0,1-1% között mozog. De persze így terjed a legtöbbszőr, mert az emberek sokkal többszőr szexelnek, mint tűkkel szurkálják egymást.
Remélem ez egy elméleti kérdés csak!
Egyébként testi sértés bűntettének számítana és szerintem a maximális 5 évet kapnád érte. Ami így nem számít soknak, de szerintem a sitten szeretnének, miután megtudnák, hogy miért vagy bent és valaki biztosan tenne róla, hogy megtudják. Így jó eséllyel szabadulnál hamarabb, lábbal előre, egy dobozban (ha nem is intéznék el a bentiek, arról biztosan tennének, hogy inkább te magad elintézd).
"#6 Időben megkezdett kezelés esetében már több évtizedig is elélnek az AIDS-esek."
Az AIDS-esek, na azok már nem. Esetleg akiknél még az AIDS nem alakult ki (tehát HIV-pozitívak).
Az is csak várhatóan több évtized. Mint ahogy a születéskori várható élettartam is ~60 év, mégse éri meg mindenki.
Ezen kívül egy HIV-pozitív ember egy rakás természetesnek tűnő dolgot nem csinálhat, oda kell figyelnie csomó mindenre, és a használt gyógyszerei sem mentesek a mellékhatásoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!