Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mióta illegális a cabbanis?...

Mióta illegális a cabbanis? És miért az, miközben csak pozitív hatásai vannak?

Figyelt kérdés

2014. máj. 2. 22:25
1 2 3 4 5 6
 41/51 szuperpocok ***** válasza:
93%

Engedjétek meg, hogy rendes kutatásokkal alátámasztott bizonyítékokkal alátámasszam azt, hogy miért illegális is pontosan a kender:

A kender a világ legjobb haszonnövénye. A rostja remekül felhasználható papír, műanyag, szigetelőanyagok, építőanyagok készítésére. A kenderrost jobb textilipari alapanyag mint a pamut. Az orvosi felhasználásáról meg inkább már nem is írnék, de egyet előrebocsátanék: a Cannabis felhasználása NEM EGYENLŐ A SZÍVÁSSAL.

Az 1930-as évek közepén, amikor az új mechanikus kenderrost-tiloló gépek és azok a gépek, amelyekkel a kender magas cellulóztartalmú pulpja hasznosítható maradt, végül is modernek, beszerezhetõk és elfogadható árúak lettek, a Hearst Paper Manufacturing Division Kimberley Clarkban (USA), St. Regisben - és gyakorlatilag minden más fa- és papírfeldolgozó és nagy lapkiadó - sokmilliárd dollár veszteségnek, és az esetleges csõdnek nézett elébe. Ezzel egyidejûleg, 1937-ben DuPont éppen olyan eljárásokat szabadalmaztatott, amelyekkel olajból és szénbõl mûanyagokat lehetett gyártani, valamint egy új fát/szulfid eljárást, amelynek segítségével a fapulpból papír készülhetett. DuPont saját vállalati feljegyzései és dokumentátorai szerint a következõ 60 évben, az 1990 es évekig ezek az eljárások eredményezték a vállalat szállításainak több, mint 80 százalékát.

Ha a kendert nem teszik törvénytelenné, DuPont üzleteknek 80 százaléka soha nem jön létre, és az északnyugati és északkeleti folyóinkat mérgezõ szennyezés nagy része nem következik be.Egy nyitott piacon a kender megmenthette volna Amerika életfontosságú családi farmjait, sõt - az 1930-as évek nagy gazdasági világváltsága ellenére - növelte volna a számunkat. A környezetvédelmi szempontból észszerû kenderpapírral és természetes mûanyagokkal való verseny azonban veszélyeztette volna Hearst, DuPont, és DuPont fõ anyagi támogatója, Andrew Mellon, a pittsburghi Mellon Bank tulajdonosa jövedelmezõ gazdasági elképzeléseit.

Ennyi a story...

2014. máj. 6. 19:48
 42/51 anonim ***** válasza:
0%

"Annyira bírom, hogy nincs válasz, de a lepontozás az megy ezerrel :D"

Az a helyzet hogy te választ se érdemelsz. Volt egy picit kisiklott vita, ami még kapcsolódott az eredeti kérdéshez, majd nézd meg te merre akartad a vita fonalát vinni. Nem én voltam az egyetlen aki ezt válaszra se méltatta.

A z előzőnek viszont azt mondanám, hogy mindenki abban hisz amiben akar. Ismerem ezt a régi urbánus legendát, lehet hogy valóságalapja is van, de azóta a gazdasági érdekek rég felülírták volna a helyzetet, ha csak ez lett volna a gátja. De nyilván nem ez volt. Lehet hinni ezeknek, meg pl ezeknek is:

[link]

Nem csak biokémiai kutatások vannak, hanem mentálhigéniai is. Pl akkoriban Csernus Drogma c. könyve volt, ami jól leírta a fű hatásait. (valaki kérdezte milyen szakirodalom lehetett akkoriban, de az internet is tele volt már ilyenekkel)

Amellett hogy megértem a használókat, semmi szín alatt nem értek egyet a legalizálásával.

2014. máj. 6. 22:30
 43/51 anonim ***** válasza:

Azért arra válaszolhatnál, hogyha a fű illegális, akkor te miért is vagy ártatlan. Mert egyszerűen nem értem. Ami a linkedet illeti, kamu cikkek is léteznek ám, csernus meg egy sültbolond :D

apropó, akkor a párizsit is tiltsuk be lécci, itt egy cikk: [link]

2014. máj. 7. 16:58
 44/51 anonim ***** válasza:

A negyvenegyes lángelmét lelomboznám némileg azzal, hogy az ipari kendert soha nem tiltották Európában vagy a világ bármelyik pontján az Egyesült Államokat leszámítva, ugyanis ahhoz alacsony CBD és THC tartalmú nemesített fajtákat használtak, mert a fentebb vázolt mechanikai tulajdonságát. Csak az USA állítólagos lobbistáinak nyomására lett tiltva egy darabig ott szűk negyven évig, aztán tagállami hatáskörbe utalták a drogpolitikát Carterék.

Tudatmódosító hatása nemigazán van ellenben iparilag hasznosítható, no nem éppen papírnak.

Azt leszámítva hogy a DuPont nem igazán volt érdekelt soha a papírgyártásban, hanem a jóféle polimerekből szőtt ruhák gyártásában (bár 8%-nál ezt se strófolnám feljebb) de ez részletkérdés:

[link]

De hiába összeesküvéselméletek mindegyik oldalnak kellenek.:)

2014. máj. 7. 17:56
 45/51 anonim ***** válasza:

"Azért arra válaszolhatnál, hogyha a fű illegális, akkor te miért is vagy ártatlan. Mert egyszerűen nem értem."

Látod ebbe az irányba nem akarom elvinni a kérdést (bár már bealkonyult neki), hogy az én ártatlanságomról kezdjünk beszélni. Ki állította hogy ártatlan vagyok? A miértjét keresed egy ki nem jelentett állításnak. Hogy kapcsolódik ez egyáltalán ide???

2014. máj. 7. 20:44
 46/51 anonim ***** válasza:
0%
Igazából az van, hogy nem értem, hogy hogy lehet az, hogy egy ember, aki füvezgetett fiatalabb korában, most évekkel később szenvedélyesen magyarázza, hogy a marihuána milyen nagyon káros és semmi esetre sem szabad legalizálni. Egyszerűen furcsállom, még nem találkoztam ilyennel. Eddig azt tapasztaltam, hogy aki szívott már, az a minimum, hogy nem ítéli el. Miért is tenné? Őszintén szólva azért gyanús, hogy ilyen "megtért" füvesekkel is csak az interneten találkoztam még... no de mindegy, minden ember más, ezek szerint ilyen is van. Azt gondolsz róla amit akarsz. Minden jót :)
2014. máj. 7. 23:31
 47/51 anonim ***** válasza:
Azért abba gondolj már bele, hogy mennyi, a múltbeli egyetemista énedhez hasonló fickót csuktak már börtönbe csak mert szívogatott néha. Mondhat bárki bármit, szerintem ez nagyon nem nevezhető igazságszolgáltatásnak.
2014. máj. 7. 23:35
 48/51 anonim ***** válasza:
Ez kb úgy működik normál esetben, hogy csinálsz egy rakat hülye dolgot, amit kinősz. De önigazolásként nem magyarázod, de igen, az a fsza. Nem, az baromság volt, én meg hülye voltam. Ennyi. Biztos neked is lesz egy csomó ilyen.
2014. máj. 8. 00:03
 49/51 szuperpocok ***** válasza:

A DuPont valóban nem foglalkozott közvetlenül papírgyártással. De sok papírkészítési eljárást szabadalmaztatott már... és ha tudnál olvasni láthatnád, hogy leginkább a műanyag az ami érzékenyen érintette a DuPontot.

A Cannabis orvosi felhasználását már Romániában is engedélyezték. De idehaza néhány turbószittya mindig hátráltatja a kezdeményezést, arra hivatkozva, hogy ez csak egy ok a szívásra. A Cannabis orvosi felhasználása nem a szívást jelenti. De természetesen ennek ba**nak utánajárni.

Jótanács: ne nézzetek annyi TV-t, és a főáramlatú tudománynak se nagyon higyjetek. A tudományos köntösbe bújtatott hazugság a legveszélyesebb.

Inkább nézzétek meg ezt a filmet:

https://www.youtube.com/watch?v=XDCGo56998g

2014. máj. 8. 11:49
 50/51 anonim ***** válasza:

"és ha tudnál olvasni láthatnád, hogy leginkább a műanyag az ami érzékenyen érintette a DuPontot."

De mivel nem tudok olvasni ezt a mondatod sem sikerült értelmeznem, csak tudnám hogy akkor minek vetetted ide. Amúgy megemlítettem a műszálas ruhákat jelzésszinten, amik tudtommal műanyagból készülnek.

A veszélyeztetés meg elég nehezen valósulhatott volna be, ha a cannabis beváltotta volna hozzáfűzött reményeket akkor az Egyesült Államok könnyűipara nem létezne még csak jelzés szinten sem. Ugyanis az USA-n kívül nemigazán volt tiltva az ipari termesztés sohase és magáról a drogpolitikáról sem volt egységes globális állásfoglalás nemzetközi szervezetek részéről sem. Ha ennyire überelte volna a műszálas/pamut/len szöveteket, árban és értékben egyaránt is akkor szépen az európai vagy ázsiai könnyűipar ahol ez lehetővé vált, atomjaira szedte volna az amerikait.

Szemmel láthatóan nem ez történt és ma a huszonegyedik században a világ legzöldebb kontinensén Európában sem jut eszébe senkinek se szövetet gyártani belőle, pedig támogatást is adnak az ipari kendertermesztésre, azt pedig illegális dolgokra ritkán szokás, a kőolajfüggőség csökkentése is az EU elsődleges céljai közé tartozik.

Csak hát az angolszász konteók Amerikával foglalkoznak ahol igaz is, csak kellően sok kihagyással fogalmazták meg, (mert a hazaiak úgyis értik) magvas gondolataikat hogy a tengerentúli eszmetársuk globálisnak nézze a dolgot. De ha nem hiszel nekem próbáld ki, ipari kendert minden további nélkül termeszthetsz olcsó a dolog a konteó szerint, támogatást kapsz a technológiára az EU-tól, szállj be a könnyűiparba. Senki nem akadályoz meg benne és ha igazad van szinte sétagalopp hogy milliárdos nagyvállalkozás legyen belőled. Nincsenek agresszív angolszász nagyemberek, van szupranacionális támogatás és a nyolcvanéves technológiát/ egy hatékonyabbat sem lehet olyan bonyolult megszerezni.

2014. máj. 8. 13:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!