A .22 "kispuska" tartása illegális? Mert én úgy tudom hogy nem de, múltkor elvittek már egy embert miatta . Szóval hogy van?
"Mert én úgy tudom hogy nem"
Nem jól tudod.
Muti egy ilyen linket. Szerintem te muzeális előltöltőst vagy légpuskát néztél.
Az éles, .22LR jogilag az a kategória, mint pl egy Gepárd rombolópuska. 2-8 év, ha nincs rá engedélyed.
Kérdező, vagy egy idióta hirdeti így, vagy a rendőrök, csalinak. Vagy át van alakítva muzeálissá és nem .22LR már a kaliber, hanem .22 platzpatron + előről a lövedék, csak ezt az "apróságot" elfelejtette beírni a hirdető.
Az eredeti TOZ-8 engedélyköteles.
Hülye vagy?
Ha legális lenne, kb. mindenkinek az lenne otthonvédelemre százezer számra (nincs jobb alapon), rablovicsot kinyírni. Persze a .22-esnek kicsi a stophatása, de ha 10-szer fejbe, nyakon, vagy akár mellbe lövöm vele, azért az tud ölni (vagy már 1 fejlövés is).
Ruger 10-22. .22-es kaliberű öntöltő kispuska. Mondjuk egy ilyet elfogadnék otthonvédelemre, ezzel a 30-as tárral:
Vagy ezzel az 50-es tárral:
A hirdetéssel kapcsolatban két dolog lehetséges:
1. A hirdető is hülye. De őt még börtönbe is küldik, 2-8 évre. Ez esetben megérdemli. Ostoba paraszt.
2. Ez egy átalakított (valószínűleg a Keserű Művek által) TOZ-8. Keserű Sniper volt a neve. Nagyon jó cucc. Úgy tudom 6 mm-es startpatronnal és 4,5 mm-es lövedékkel működik. Muzeálisnak minősül, tehát szabadon tartható és lehet vele ökörködni, célba lőni magánterületen belül. Kb. 20-25 Joule-t tud. Kár hogy már nem kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!