Bolti lopás fiatalkorúként, mire számíthatok?
Én (15), és két barátom (16, ill. 15) bementünk egy boltba, ahonnan a két barátom ellopott egy-egy ékszert (kb, 1300 és 2000Ft értékűek voltak). Én magam nem loptam el semmit, csak tudtam róla, hogy mire készülnek (próbáltam őket lebeszélni szóban, de nem hallgattak rám). Elkaptak minket, bevitt a vagyonőr és felvett jegyzőkönyvet a két barátomról (nekem a táskámat kellett kipakolni, megmotozott, és lefénymásolta a személyimet). Ezek után kihívta a rendőröket, azok kijöttek, ők is kitöltöttek papírokat a barátaimról (nekem csak felírták a személyim számát), értesítették a szüleiket (az enyémet nem), és bevitték őket az őrsre. Engem elengedtek.
A kérdésem az, hogy én ill. a barátaim mire számíthatunk?
Én 15 évesen akkora sallert kaptam volna a szülőktől, ha hazaállítok, hogy én nem loptam, csak bementem két barátommal, hogy lopjanak, hogy nem álltam volna meg a két lábamon. Mondjuk mikor én gyerek voltam, én nem is tudok olyanról, hogy valaki lopott volna gyerekként, egyszerűen ez elképzelhetetlen volt. (Aki idősebb, tudja miről beszélek.)
Te semmire, a haverodék meg jelentéktelen pénzbírságra, vagy figyelmeztetésre.
Majd egyszer megérted, hogy a törvénnyel szembemenni nem olyan jó, az emberek is megjegyzik, ha te fiatal korodban ilyen körökben mozogsz, és azonosítanak velük. A későbbiek folyamán nem lesz túl előnyös, például a munkahelykeresésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!