Legálisan elköltheted-e?
Beásod magad a bank páncéltermébe.
Elviszed amit találsz. példa kedvéért 1 milliárd forint.
Elrejted amíg elévül a dolog.
Utána, ha előveszed a pénzt és veszel egy házat, jönnek és kérdezik, miként szereztem és megmondom ( tekintve, hogy nem csukhatnak le ), hogy én pakoltam ki azt a bankot..
Ilyenkor mi a helyzet?
Így van.
Az elévülés nem eredeztet tulajdonjogot a lopott, rabolt javakra.
Itt azokból a "pici" széfekből viszed el a dolgokat.
Tehát még a lopás tényleges értékét sem tudják megállapítani pontosan, mivel a ügyfelek nem biztos, hogy elmondják mi és milyen értékben volt ott ( megtörtént eset ).
Tehát, ha nincs aki követelne, akkor mind az 1 milliárdot megtarthatom?
Illetve, ha én az elévülés utána bejelentem ( vagy a lopás másnapján! ) az önkormányzatnál, hogy a mezőn találtam elásva, akkor ugye várnak ( nem emlékszem mennyi időt ) és nem jelentkezik érte senki, akkor így is az enyém?
( ismétlem ilyen esetben kizárt, hogy az adott értéket megállapítsák, így hiába mondja valaki, hogy az az a pénz ami ott volt, az abból a bankból van. egyszerű példa: bejelentem az 1 milliárdot és legjobb esetben is a banknál megállapítanak 500-600 milliót.. 2x annyi pénzre nem mondhatja senki, hogy az abból a bankból van, mert nem annyit állapítottak meg )
Trezorban TILOS készpénzt tartani. Szal, ott nincs egy árva buznyák sem.
Amit találsz, azt meg köteles vagy visszaadni.
Menjünk sorba
1."Tehát még a lopás tényleges értékét sem tudják megállapítani pontosan,...."Nem is kell!
2."Tehát, ha nincs aki követelne, akkor mind az 1 milliárdot megtarthatom? "Nem,mivel lesz aki követel,jobb esetben a bank.
Jogot nem tudsz formálni a pénzre a fenti okok miatt!Miért?Egyszerű,ekkora összegböl biztos hogy lesz egy
Köszönöm a válaszokat.
Nem tudok beléjük kötni :D
Illetve csak az egyikbe. Nem láttam olyat, hogy kp-t ne lehessen berakni. Ilyet még sehol nem írtak. Sugárzó, rothadó dolgokat nem lehet. ( ez tudják is ellenőrizni a széfek kinyitása nélkül is )
Bár az USA-ban egy bank rablót elkaptak ( ez mondjuk más, mint a lopás ) és a pénzt is megtalálták ( a pontos összeget nem tudom ), ott a fazon leülte a büntetését és amikor kiengedték, akkor az ügyvédje mondta, hogy a pénzt ő kapja meg, mert nem kellett senkinek.
A linket megkereshetem, ha valakit érdekel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!