Hogyan lehet legálisan otthon tartani maroklőfegyvert?
Sehogy, és ezt értsd szó szerint. Egy desert -et még sport célra sem tudsz beadni. Abban az esetben tarthatod otthon ha hatástalanítva van.
Másik variáció, hogy gáz-riasztó pisztollyá alakíttatod át, akkor megintcsak a lőfegyver funkcióját elveszti, viszont akkor tarthatod otthon. Az más kérdés, hogy az átalakítás nem lesz egyszerű, mert a művek csinálnak csak ilyet tudtommal, oda pedig nem viheted be, hiszen fegyverrel való visszaélés már az is ha nálad van... :D
Sehogyan.
De valószínűleg nincs is szükséged rá...
Miért ne lehetne sportcélra megvásárolni? Kicsit utánaolvastam, az egy dolog, hogy nem alkalmas rá, de milyen más szabályt sértene?
Tudtommal a félautomata pisztolyokkal nincs gond.
Amúgy kérdező: el kell járnod pár éven át lőtérre, fizeted a tagdíjat, eljársz versenyekre (azt is fizeted), és azt hiszem 3 év után(3 még mindig igaz?) kérheted az egyesület ajánlását a fegyvertartási engedélyt sportcélra. Utána persze még a pszichológiai vizsgálaton elbukhatsz, illetve vizsgát is kell tenned.
Ha ez mind megvan, akkor otthonra kell egy fegyvertároló ami megfelel a szabályoknak. Ha jól tudom, most már változott a törvény és ha otthon vagy, akkor nem kell a lőszert a fegyvertől külön tárolnod a szekrényben, de ennek utána kell nézni.
Nekem is célom ez az egész, mert érdekelnek a fegyverek, de szívesen is járnék lőni, nem csak a tartási miatt érdekel.
Ettől függetlenül önvédelemre otthonra inkább vegyél egy gumis fegyvert.
"Miért ne lehetne sportcélra megvásárolni? Kicsit utánaolvastam, az egy dolog, hogy nem alkalmas rá, de milyen más szabályt sértene? "
Lol. Nem alkalmas sportcélra, de szerinted ettől még meg lehet venni sportcélra. Mert minden felügyelő hatóság hülye.
Kérdező: ilyet sehogy. Két esetben lehet otthon maroklőfegyvert tartani: ha a munkád (fegyveres vagyonőr) megkívánja, vagy ha lőegyletben igazolt sportoló vagy és teljesítetted azt a kb. 5 versenyt és 5 pszichikai, eügyi, szakmai tesztet és megszerezted a velük járó engedélyt erre és a megfelelő otthoni felszereléssel (zárható fegyverszekrény) rendelkezel.
"Lol. Nem alkalmas sportcélra, de szerinted ettől még meg lehet venni sportcélra. Mert minden felügyelő hatóság hülye."
A hatóság törvények, jogszabályok alapján dolgozik. Olyan szabályt idézzél be nekem kérlek ami egy Desert Eagle pisztolyt tilt sport célra.
Lehet van ilyen, de akkor arra hivatkozz pls.
Amúgy a cikk alapján van engedély rá az országban, igaz itt csak egyről tudnak.
"nem vagyok fegyveres vagyonőr tehát bocsi ha hülyeséget mondok, de tudtommal ők sem tarthatják otthon, a munkahelyükön kell felvenniük és ott kell leadniuk."
Hajszálpontosan. Rokonomé egy ilyen cég, pesti bankokat őriztetnek éles lőfegyverrel. Este munkahelyen leadja, reggel munkahelyen felveszi, minden nap vezetik róla a jegyzőkönyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!